Elinikäinen terveys

Luomme uutta tietoa terveyteen vaikuttavista tekijöistä ja edistämme sen avulla elinikäistä terveyttä. Tutkimme ihmiselämää sikiönkehityksestä vanhuuteen tarkastelemalla molekulaarisia ja fysiologisia ominaisuuksia sekä ympäristöllisiä, yhteiskunnallisia ja psykososiaalisia tekijöitä. Yhdistämme teknologisen ja lääketieteellisen osaamisen ja luomme digitaalisen terveyden innovaatioita.

Tutkimusta terveysteknologiasta kroonisiin sairauksiin

Yhdistämme vahvaa perustutkimusta lääketieteessä, langattomissa ratkaisuissa ja data-analyysissä, ja kehitämme uusia digitaalisia teknologioita terveydenhuollon eri osa-alueille, mm. diagnostiikkaan. Huipputason soluväliainetutkimuksemme selvittää monitekijäisten sairauksien taustalla vaikuttavia sidekudoksen arpeutumisen eli fibroosin mekanismeja.

Elinikäisen terveyden aihealueella tutkimme myös:

  • syntymäkohortteja ja pohjoissuomalaisen väestön terveyttä ja sairauksia pitkällä aikavälillä
  • solujen ja kudosten hapenpuutetta, hapenpuutteen vaikutusta moniin yleisiin sairauksiin ja uusien lääkkeiden kehittämistä
  • aineenvaihduntatuotteiden kirjoa ja aineenvaihduntasairauksien taustalla vaikuttavia syitä
  • proteiinien rakenteita sekä proteiinien rakenteen ja toiminnan suhteita

Tutkijat ja projektit

Tutustu tutkijoihimme ja heidän tarkempiin tutkimusaiheisiinsa.

Oulun yliopisto osallistuu moniin valtakunnallisesti ja kansainvälisesti merkittäviin tutkimusyhteistyöhankkeisiin. Alta löydät tietoa joistakin tutkimushankkeista.

Koordinointi ja tiedekunnat

Elinikäisen terveyden aihealueen monitieteistä tutkimustoimintaa koordinoi Biocenter Oulu. Tutkimusta tehdään pääasiassa biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnassa, lääketieteellisessä ja luonnontieteellisessä tiedekunnassa, sekä yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa Medical Research Center Oulussa.

Sinua voisi kiinnostaa myös