Tervetuloa mukaan kevään opiskelua sekä työnhakua tukeviin ryhmiin ja työpajoihin!

Oulun yliopiston ohjauspalvelut järjestävät kevään aikana monipuolisesti kaikille opiskelijoille avoimia opiskelua ja työnhakua tukevia ryhmiä ja työpajoja.

Oletpa sitten ensimmäisen vuoden opiskelija, opinnäytetyön parissa painiva tai jo valmistumisen kynnyksellä, olet tervetullut mukaan sinulle sopiviin ryhmiin ja työpajoihin! 🩵 Alta löydät lyhyet esittelyt kevään ryhmistä. Tutustuthan ennen ilmoittautumista ryhmien toteutusaikatauluihin sekä ilmoittautumisohjeisiin yliopiston nettisivuilta.

Tukea opiskeluun ryhmät:

Valmennuksella voimaa opintoihin -ryhmä
Kaipaisitko lisää innostumista ja motivaatiota opiskeluun? Haluaisitko löytää enemmän voimavaroja arkeen ja merkityksellisyyttä opintoihin? Tule löytämään omaa arkeasi ja opiskeluasi kannattelevia työvälineitä opiskelusi tueksi. Ilmoittautuminen ryhmään 31.1.2024 mennessä.

Monialainen opinnäytetyöryhmä
Jumittaako opinnäytetyösi? Tarvitsetko vinkkejä opinnäytetyön edistämiseen? Kaipaatko vertaistukea? Älä puurra yksin, hae monialaiseen ryhmään! Edellytyksenä on, että sinulla on opinnäytetyöllesi nimetty ohjaaja tutkinto-ohjelmassasi ja olet jo aloittanut opinnäytetyön tekemisen. Hae mukaan ryhmään 25.1. klo 15 mennessä.

Study Together -ryhmä
Kaipaatko opiskeluseuraa, kampuksella oloa ja opiskeluvinkkejä? Ryhmässä pääset opiskelemaan yhdessä muiden kanssa sekä kokeilemaan, miltä Pomodoron eli ajastimen kanssa työskentely tuntuu. Ryhmän tapaamisissa jokainen edistää omia opintojaan valitsemallaan tavalla, esimerkiksi erilaiset kirjoitustyöt ja tenttiin lukeminen. Ilmoittautuminen kevään ensimmäiseen ryhmään on auki 19.1.2024 saakka.

Kohti esiintymistä
Jännittävätkö esitelmät, puheet ja ryhmätilanteet, joissa pitää olla esillä? Neljä kertaa kokoontuva ryhmä on suunnattu esiintymis- ja viestintätilanteita jännittäville opiskelijoille. Osallistujille tarjotaan vapaavalintaisena opintopsykologin yksilökäynti ennen ryhmää. Ilmoittaudu ryhmään 1.3.2024 mennessä.

Tukea opiskeluun työpajat:

Aloittamisen vaikeus -työpaja
Tule taklaamaan aloittamisen vaikeus opintopsykologien järjestämään työpajaan! Työpajassa käydään läpi erilaisia vinkkejä ja tehdään harjoituksia, joiden avulla tartut toimeen silloinkin, kun se tuntuu vaikealta. Ilmoittaudu työpajaan 31.1.2024 mennessä.

Fokusta opiskeluun -työpaja
Onko vaikea keskittyä opintoihin? Tuleeko katsottua enemmän Tiktokia kuin kirjoitettua esseetä? Kaksiosaisessa työpajassa esitellään keskittymiseen vaikuttavia tekijöitä ja saat monipuolisesti keinoja niin ajanhallintaan, opiskelutekniikoihin kuin palautumiseenkin. Ilmoittaudu työpajaan 7.2.2024 mennessä.

Erotu työnhaussa -työpajat

Lisätietoa sekä ohjeet työpajoihin ilmoittautumiseen löydät Career Centren nettisivuilta.

CV-workshop
Tule paikan päälle viilaamaan CV ja hakemus kuntoon! Saat ajantasaiset vinkit CV:n muotoiluun ja oman osaamisen aukikirjoittamiseen. Ajankohdat 15.1. ja 5.2.

Haastatteluvinkit ja hissipuhe
Jännittääkö haastattelu? Miten otan työnantajaan yhteyttä? Miten tiivistän oman osaamisen muutamaan ydinlauseeseen? Tule mukaan työpajaan ja saat vinkkejä haastattelu – sekä kontaktointitilanteisiin! Ajankohdat 22.1. ja 12.2.

Sosiaalisen median perusteet työnhaussa ja video-CV
LinkedIn, Instagram, JobTeaser, Työmarkkinatori... Miten hyödynnän sosiaalista mediaa työnhaussa? Ja mitä jos tekisinkin video-CV:n? Ajankohdat 29.1. ja 19.2.

Työnhaun ABC
Onko työnhaku sinulle ajankohtaista, mutta et tiedä mistä aloittaa? Mitä tehdä ensimmäisenä? Kuinka vakuutan jo CV:ssä olevani se oikea? Mitä tarvitsen mukaan työhaastatteluun? Ajankohdat 11.3. ja 15.4.

Tervetuloa mukaan! 😊

Viimeksi päivitetty: 9.1.2024