Kvantum-instituutti

Kvantum-instituutti on yksi Oulun yliopiston neljästä monitieteisen tutkimuksen keskuksesta, jotka edistävät systemaattisesti Oulun yliopiston monitieteistä tutkimusta globaalien haasteiden alueilla. Kvantum toimii erityisesti teema-alueella Ilmastonmuutoksen hillitseminen ja biodiversiteetin turvaaminen. Toimimalla aktiivisessa yhteistyössä tiedekuntien kanssa Kvantum kehittää Oulun yliopiston monitieteistä ja tieteidenvälistä tutkimusprofiilia esimerkiksi ennakointityön avulla.

Lisätietoa Kvantumin toiminnasta löytyy englanninkielisiltä sivuilta.

Tutkimus

Kvantum edistää monitieteistä ja tiedekuntarajat ylittävää tutkimusta tukemalla tieteellisen arvioinnin kautta nelivuotiskaudeksi valittuja kärkiprojekteja. Yliopisto suuntaa strategista rahoitusta kärkiprojektien toimintaan. Kaudella 2021-2024 Kvantumin projekteja on yhteensä 15 ja ne toimivat yliopiston teema-alueella Ilmastonmuutoksen hillitseminen ja biodiversiteetin turvaaminen (aikaisemmin fokusalueilla Kestävät materiaalit ja systeemit sekä Muuttuva ilmasto ja pohjoinen ympäristö).

Projektien esittelyt löytyvät Kvantumin englanninkieliseltä sivulta.

Tohtorikoulutus

Kvantum-instituutti kehittää ja koordinoi Tekniikan ja luonnontieteiden tohtoriohjelmaa (TNS-DP) yhteistyössä Oulu yliopiston tutkijakoulun (UniOGS) kanssa. TNS-DP toimii yliopiston teema-alueella Ilmastonmuutoksen hillitseminen ja biodiversiteetin turvaaminen (aikaisemmin yliopiston fokusalueet Kestävät materiaalit ja järjestelmät sekä Muuttuva ilmasto ja pohjoinen ympäristö). TNS-DP järjestää tutkijoille esimerkiksi kursseja ja tapahtumia.

Tapahtumat

Yhteystiedot