Kielikontaktit / Language contacts 2019

Monday, March 11, 2019 to Wednesday, April 17, 2019

Kevään 2019 Kielikontaktit-kurssilla (694960P/680007J) käsitellään monikielisyyden tutkimusta. Aiheita ovat mm. monikielisen kielenkäytön kieliopillinen mallintaminen, monikielisten keskustelujen tutkimus ja monikielisyys Suomen kielivähemmistöjen arjessa.

Tiedekunnan yhteinen kurssi on suunnattu erityisesti kieliaineiden maisterivaiheen opiskelijoille ja jatko-opiskelijoille, mutta mukaan ovat tervetulleita kaikki, joita aihe kiinnostaa. Kurssin puitteissa on mahdollista kerätä aineistoa ja suunnitella oman kandidaatintutkielman tai gradun tekoa osana tutkimusryhmää. Kurssi sopii mm. osaksi suomen kielen syventäviä opintoja, S2-valinnaiskurssiksi, yleisen kielitieteen opintoihin, kieliaineiden valinnaisiin opintojaksoihin, jatko-opintoihin jne. Voit myös osallistua yksittäisille luennoille, seminaareihin tai työpajoihin.

Opettajina ovat Heikki Paunonen (Helsingin yliopisto), Anna Verschik (Tallinnan yliopisto), Kaarina Mononen (Helsingin yliopisto), Hanna Lantto (Itä-Suomen yliopisto), Jaana Kolu (Itä-Suomen yliopisto /Tukholman yliopisto), Liisa-Maria Lehto (Oulun yliopisto) ja Dorota Gaskins (Lontoon Birkbeck-yliopisto). Kurssin vastuuopettaja on Mai Frick (maria.frick@oulu.fi). Kurssi järjestetään maalis-huhtikuussa 2019, ja sen voi suorittaa 1-5 op:n laajuisena. Aineistotehtäviä voidaan tehdä myös myöhemmin keväällä ja kesällä. Kurssin rahoittavat tutkijakoulu Uniogs ja Archimedes-säätiö.

Lisätietoja: moodle.oulu.fi -> Kielikontaktit 2019 (pyydä kurssiavain vastuuopettajalta).

Add to calendar

Back to events