Office 365 Education

O365-palvelu on opiskelijan ja henkilökunnan pilvipalvelu, jossa on monipuolisten työkalujen lisäksi yliopiston sähköpostipalvelu. Palvelun kirjautumistunnus on erilainen opiskelijoilla ja henkilökunnalla.


O365 on käytössäsi

Jos yliopiston käyttäjätunnuksesi on luotu 1.8.2019 tai myöhemmin, on O365-palvelu automaattisesti käytettävissäsi ja myöskin palvelun käyttöehdot koskevat sinua:

Jos yliopiston käyttäjätunnuksesi on luotu ennen 1.8.2019 etkä ole vielä ottanut O365-palvelua käyttöösi, pääset käyttämään palvelua hyväksymällä käyttöehdot sähköisellä käyttöönottolomakkeella -> Toimi näin.

Kirjautuminen O365-palveluun

Voit käyttää kumpaa tahansa kirjautumisosoitetta: http://o365.oulu.fi tai http://office365.oulu.fi

OPISKELIJAT:

  • Palveluun kirjaudutaan käyttäjänimellä, joka on muotoa tunnus(at)student.oulu.fi.
  • Yliopiston Student-toimialueen koneilla (= ICT-palvelun ylläpitämät itseopiskelutyöasemat) selain tunnistaa käyttäjän toimialuekirjautumisen perusteella, eli O365-palveluun ei tarvitse erikseen kirjautua

HENKILÖKUNTA:

  • Palveluun kirjaudutaan käyttäjänimellä, joka on muotoa tunnus(at)univ.yo.oulu.fi.
  • Yliopiston Univ-toimialueen koneilla (=henkilökunnan työasemat) selain tunnistaa käyttäjän toimialuekirjautumisen perusteella, eli O365-palveluun ei tarvitse erikseen kirjautua

Kysymyksiä, ongelmia?

Mikäli et pääse kirjautumaan O365-palveluun, varmista, että kirjoitat käyttäjänimesi oikein. Lue lisää O365-käyttäjänimestä.

O365-sähköpostiosoitteet ovat oulu.fi-loppuisia. Vain niillä on mahdollisuus tulostaa langattomasti yliopiston tulostuspalveluun. Lue lisää mobiilitulostamisesta.

O365-käyttäjillä on oikeus asentaa Office 365 ProPlus -sovelluksia omille tietokoneilleen ja mobiililaitteilleen. Lue lisää.

Olemme keränneet O365-ohjesivulle listan muista tavallisimmista palvelun käyttöönottoon liittyvistä kysymyksistä ja ongelmatilanteista (UKK). Mikäli et löydä vastausta ongelmaasi ohjeista, ja ongelma liittyy O365-palvelun käyttöönottoon, ota yhteys Campus ICT -tukipalveluun.

O365-palvelun käyttöön ja toimivuuteen liittyvissä ongelmatilanteissa ICT-palveluilla ei ole mahdollisuutta tarjota tukea. Esimerkiksi sähköpostin, työtilojen ja OneDriven varmuuskopioita ei ole yliopiston käytettävissä. Käänny palveluntarjoajan oman tukipalvelun puoleen: Microsoftin Tuotetuki.

O365-palvelun käyttöehtojen mukaisesti Microsoft saattaa muuttaa tai lisätä O365-palvelun näkymiä ja sisältöjä omien politiikkojensa mukaisesti ilmoittamatta etukäteen.

HUOM! Henkilökunnan O365-palvelusta kerrotaan Patiossa (Näin pääset Patioon).

Lisää aiheesta: rekisteriseloste, käyttöohjeita

 

Viimeksi päivitetty: 27.1.2021