Office 365 Education

O365-palvelu on opiskelijan ja henkilökunnan sähköpostipalvelu. Samalla se mahdollistaa monipuolisten pilvityökalujen käytön. Palvelun kirjautumistunnus on erilainen opiskelijoilla ja henkilökunnalla.


Sähköposti on osa Office 365 -palvelua

Yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle tarjoama sähköpostipalvelu on Office 365 Education -palvelu, josta kaytetään lyhennettä O365. Se tarjoaa Outlook-sähköpostin lisäksi maksuttomana pilvipalveluna Office Online -sovellukset (mm. Teams, Word, Excel, PowerPoint, OneNote), kalenterin sekä OneDrive-tallennustilan.

O365-palvelun käyttäjät voivat asentaa maksutta Office 365 ProPlus -sovellukset useammalle työasemalleen ja mobiililaitteelleen. Lue lisää tästä.

O365-palvelu on jokaisen Oulun yliopiston opiskelijan ja työntekijän käytettävissä, mutta jokaisen on henkilökohtaisesti hyväksyttävä käyttöehdot sähköisellä käyttöönottolomakkeella.

Käyttöönoton toimenpiteet (opiskelijoille)

TUTUSTU OFFICE 365 EDUCATION -PALVELUN KÄYTTÖEHTOIHIN:

a) Otat palvelun käyttöösi -> Toimi näin
b) Et ota palvelua käyttöösi -> Huomioi nämä

 

HUOM! Henkilökunnan O365-palvelun käyttöönotosta kerrotaan Notiossa (Näin pääset Notioon).


Kysymyksiä, ongelmia?

Mikäli tunnin päästä käyttöönotosta et pääse kirjautumaan O365-palveluun, varmista, että kirjoitat käyttäjänimesi oikein. Muistathan, että muilla sähköpostiosoitteilla ei voi kirjautua palveluun.

Olemme keränneet O365-ohjesivulle listan muista tavallisimmista palvelun käyttöönottoon liittyvistä kysymyksistä ja ongelmatilanteista (UKK). Mikäli et löydä vastausta ongelmaasi ohjeista, ja ongelma liittyy O365-palvelun käyttöönottoon, ota yhteys Tietohallinnon neuvontapalveluihin.

O365-palvelun käyttöön ja toimivuuteen liittyvissä ongelmatilanteissa Tietohallinnolla ei ole mahdollisuutta tarjota tukea. Käänny palveluntarjoajan oman tukipalvelun puoleen: Microsoftin Tuotetuki.

O365-palvelun käyttöehtojen mukaisesti Microsoft saattaa muuttaa tai lisätä O365-palvelun näkymiä ja sisältöjä omien politiikkojensa mukaisesti ilmoittamatta etukäteen.


Kirjautuminen O365-palveluun

OPISKELIJAT:

  • Voit käyttää kumpaa tahansa kirjautumisosoitetta: http://o365.oulu.fi tai http://office365.oulu.fi
  • Yliopiston Student-toimialueen koneilla (=tietohallinnon ylläpitämät itseopiskelutyöasemat) IE-selain tunnistaa käyttäjän toimialuekirjautumisen perusteella, eli O365-palveluun ei tarvitse erikseen kirjautua
  • Muilla selaimilla ja muilla laitteilla palveluun kirjaudutaan käyttäjänimellä, joka on muotoa tunnus(at)student.oulu.fi.

HENKILÖKUNTA:

  • Voit käyttää kumpaa tahansa kirjautumisosoitetta: http://o365.oulu.fi tai http://office365.oulu.fi
  • Yliopiston Univ-toimialueen koneilla (=henkilökunnan työasemat) IE-selain tunnistaa käyttäjän toimialuekirjautumisen perusteella, eli O365-palveluun ei tarvitse erikseen kirjautua
  • Muilla selaimilla ja muilla laitteilla palveluun käyttäjänimellä, joka on muotoa tunnus(at)univ.yo.oulu.fi.

 

Lisää aiheesta: rekisteriseloste, käyttöehdottoimi näinkäyttöohjeita

 

Viimeksi päivitetty: 19.3.2019