Matkarahat

Oulun yliopiston tutkijakoulu julistaa haettavaksi matkarahoja väitöstutkijoiden kansallisiin ja kansainvälisiin konferenssimatkoihin, kursseihin, tutkijavierailuihin sekä aineistonkeruumatkoihin. Matkarahoja voidaan myöntää osallistumismaksuihin, matkakustannuksiin ja majoitukseen. Jos matkaraha myönnetään konferenssimatkaan, opiskelijan tulee esittää konferenssissa tutkimustuloksiaan (esitelmä tai posteri).

Matkarahaa haettaessa on otettava huomioon seuraavat seikat:

  1. Tutkimusvierailu on vähintään viikon mittainen tutkimustyöhön käytettävä ajanjakso kotimaisessa tai ulkomaisessa tutkimusorganisaatiossa.
  2. Mikäli tohtorikoulutussuunnitelmaa ei ole tehty suositusten mukaisessa tavoiteajassa (noin 1. opiskeluvuosi), matkarahan saamisen todennäköisyys vähenee.
  3. Matkarahaa voi hakea ennen konferenssiesityksen tai kurssiosallistumisen varmistumista. Mikäli esitystä tai osallistumista ei hyväksytä, rahoitus peruuntuu.
  4. Rahoitus on käytettävä myönnettyyn tarkoitukseen (ei siirrettävissä).
  5. UniOGSin aiemmin myöntämä rahoitus otetaan huomioon päätöstä tehtäessä.

Matkarahan määrään vaikuttaa matkan kohde ja tarkoitus. Matkarahaa voidaan myöntää enintään 500 euroa kansallisiin konferensseihin ja kursseihin, 1000 euroa Euroopassa ja 1500 euroa Euroopan ulkopuolella järjestettäviin konferensseihin ja kursseihin. Tutkijavierailuihin myönnettävän matka-apurahan suuruus päätetään tapauskohtaisesti, ylärajana on 4000 euroa. Matka-apuraha voidaan myöntää väitöstutkijalle enintään kerran vuodessa. Matkakuluja ei makseta takautuvasti: matkan on toteuduttava hakuajan jälkeen.

Matka-apurahojen vuosittaiset hakuajat päättyvät seuraavasti: 1. helmikuuta, 15. huhtikuuta, 15. syyskuuta. Matka-apurahat on haettava aina ennen matkaa, joten alkuvuonna tapahtuviin matkoihin on haettava rahoitusta 15.9. päättyvässä haussa.

Työsuhteessa olevat väitöstutkijat laskuttavat matkarahan yliopiston käyttämän matkanhallintajärjestelmän kautta. Muille matkaraha maksetaan apurahana, jonka voi nostaa heti päätöksen jälkeen. Myös muut kuin henkilökuntaan kuuluvat matka-apurahan saaneet väitöstutkijat ovat matkavakuutettuja yliopiston toimesta. Matkavakuutuskortin voi pyytää omasta tutkimusyksiköstä tai noutaa Linnanmaalta huoneesta HR446.

Matka-apurahan hakeminen

Matkarahaa haetaan tällä lomakkeella. Hakemukseen liitetään

  1. Viimeisin seurantaryhmän raportti tai pääohjaajan antama lausunto väitöstyön etenemisestä, jos opiskelijalla ei ole seurantaryhmää
  2. Pääohjaajan lausunto matkan merkityksestä tohtoriopiskelijalle

Epätäydellisiä tai hakuajan päättymisen jälkeen saapuvia hakemuksia ei arvioida.

Lisätietoja matkarahoista voit kysyä tutkijakoulun koordinaattoreilta.

Huomaathan, että tarvitset viimeisimmän version Adobe Reader ohjelmasta, jotta voit avata ja tallettaa hakulomakkeen. Voit ladata ilmaisen ohjelman täältä. Kun tallennat lomaketta omalle koneellesi, käytä "Save" tai "Save as..." komentoja. "Print to pdf"-komento hävittää lomakkeen valikot ja kirjoitusalustat.

Viimeisin version Adobe Reader-ohjelmasta Macintosh (Apple)  koneelle voit ladata täältä.

 

Viimeksi päivitetty: 28.6.2019