Matka-apurahat

Oulun yliopiston tutkijakoulu julistaa haettavaksi matka-apurahoja tohtoriopiskelijoiden kansallisiin ja kansainvälisiin konferenssimatkoihin, kursseihin sekä tutkijavierailuihin. Pääpaino on tutkimustyön edellyttämissä tutkimusvierailuissa. Matka-apurahoja voidaan myöntää osallistumismaksuihin, matkakustannuksiin ja majoitukseen. Jos apuraha myönnetään konferenssimatkaan, opiskelijan tulee esittää konferenssissa tutkimustuloksiaan (posteri tai esitelmä).

Matkarahaa haettaessa on otettava huomioon seuraavat seikat:

  1. tutkimusvierailu on vähintään viikon mittainen tutkimustyöhön käytettävä ajanjakso kotimaisessa tai ulkomaisessa tutkimusorganisaatiossa.
  2. ensimmäisen vuoden tohtoriopiskelijoiden osalta tuetaan ensisijaisesti tutkimusvierailuja, kursseja ja workshop’eja, ei konferensseja.
  3. konferenssimatkoja rahoitetaan ensisijaisesti niille tohtoriopiskelijoille, joiden tohtorikoulutussuunnitelma on hyväksytty.
  4. matkarahaa voi hakea ennen konferenssiesityksen tai kurssiosallistumisen varmistumista. Mikäli esitystä tai osallistumista ei hyväksytä, rahoitus peruuntuu.
  5. rahoitus on käytettävä myönnettyyn tarkoitukseen (ei siirrettävissä).
  6. UniOGSin aiemmin myöntämä rahoitus otetaan huomioon päätöstä tehtäessä.

Matka-apurahan suuruus määräytyy matkakohteesta sekä matkan tarkoituksesta. Apuraha voi olla enintään 500 euroa kansallisiin ja 1000-1500 euroa kansainvälisiin konferensseihin ja kursseihin. Tutkijavierailuihin myönnettävän matka-apurahan suuruus päätetään tapauskohtaisesti, ylärajana 4000 euroa. Matka-apuraha voidaan myöntää opiskelijalle enintään kerran vuodessa. Matkakuluja ei makseta takautuvasti: matka on toteuduttava hakuajan jälkeen.

Matka-apurahojen vuoden 2019 hakuajat ovat 1. helmikuuta, 15. huhtikuuta, 15. syyskuuta. Matka-apurahat on haettava aina ennen matkaa, joten alkuvuonna 2020 tapahtuviin matkoihin on haettava rahoitusta 15.9. päättyvässä haussa.

Matka-apurahan hakeminen

Matka-apurahaa haetaan tällä lomakkeella. Hakemukseen liitetään

  1. Viimeisin seurantaryhmän raportti tai pääohjaajan antama lausunto väitöstyön etenemisestä, jos opiskelijalla ei ole seurantaryhmää
  2. Pääohjaajan lausunto matkan merkityksestä tohtoriopiskelijalle

Lisätietoja matkarahoista voit kysyä tutkijakoulun koordinaattoreilta.

Huomaathan, että tarvitset viimeisimmän version Adobe Reader ohjelmasta, jotta voit avata ja tallettaa hakulomakkeen. Voit ladata ilmaisen ohjelman täältä. Kun tallennat lomaketta omalle koneellesi, käytä "Save" tai "Save as..." komentoja. "Print to pdf"-komento hävittää lomakkeen valikot ja kirjoitusalustat.

Viimeisin version Adobe Reader-ohjelmasta Macintosh (Apple)  koneelle voit ladata täältä.

Viimeksi päivitetty: 21.5.2019