Matkarahat

HUOM! Tämänhetkisten matkustusrajoitusten vuoksi UniOGS jakaa apurahaa ainoastaan virtuaalikursseille ja -konferensseihin osallistumiseen.

Apurahahaku virtuaalikursseihin ja -konferensseihin osallistumiseen (päivitetty 30.9.2020)

UniOGS jakaa rahoitusta virtuaalikursseille tai -konferensseihin osallistumiseen etänä. Apurahan suurus on maksimissaan 500 € ja sen voi käyttää tohtoritasoisen verkkokurssin tai virtuaalikonferenssin osallistumismaksun kattamiseen. Apuraha maksetaan toteutuneen virtuaalikurssin/konferenssin jälkeen toteutuneiden osallistumismaksujen mukaan.

Verkkokurssin tai virtuaalikonferenssin tulee olla sisällöltään sopiva hakijan tohtoriopintoihin. Hakijan tulee etsiä sopiva kurssi/konferenssi itse. Huomaa, että monet verkkokurssit/konferenssit ovat myös ilmaisia. Näihin osallistumisesta on mahdollista saada opintopisteitä ohjaajan arvion mukaan.

Hakuaika loppuu 15.11.2020. Konferenssin/kurssin tulee ajoittua loppuvuoteen 2020 tai keväälle 2021 (tammikuu-toukokuu). Huomaa, että et voi hakea rahaa takautuvasti jo toteutuneille kursseille/konferensseihin. Hae apurahaa verkkokurssille tai virtuaalikonferenssiin verkkolomakkeella (lomake aukeaa 1.10.2020). 

Lähetä hakulomakkeen liitteeksi vaadittava ohjaajan lausunto osoitteeseen uniogs (at) oulu.fi. Ohjaajan lausunnon tulee sisältää:

  1. Perustelu kurssin/konferenssin tärkeydestä 
  2. Perustelu kurssin/konferenssin sopivuudesta hakijan tohtoriopintoihin (onko suoritus tohtoriopintotasoinen)
  3. Ohjaajan arvio myönnettävissä olevasta opintopistemäärästä

Epätäydellisiä tai hakuajan päättymisen jälkeen saapuvia hakemuksia ei arvioida. Apurahan saajat julkaistaan päätöksen jälkeen UniOGS:in verkkosivulla.

Matkarahojen vuosittaiset hakuajat

HUOM! Matkarahoja ei toistaiseksi jaeta COVID-19 pandemian vuoksi.

  • 15.11. päättyvässä haussa jaetaan matkarahaa tulevalla kevätlukukaudella (tammi-toukokuu) toteutuviin matkoihin
  • 15.5. päättyvässä haussa jaetaan matkarahaa tulevalla syyslukukaudella (elo-joulukuu) toteutuviin matkoihin
  • Kesäkuukausina (kesä-heinäkuu) tapahtuviin matkoihin voi hakea molemmissa hauissa

Työsuhteessa olevat väitöstutkijat laskuttavat matkarahan yliopiston käyttämän matkanhallintajärjestelmän kautta. Muille matkaraha maksetaan apurahana, jonka voi nostaa heti päätöksen jälkeen. Myös muut kuin henkilökuntaan kuuluvat matka-apurahan saaneet väitöstutkijat ovat matkavakuutettuja yliopiston toimesta. Matkavakuutuskortin voi pyytää omasta tutkimusyksiköstä tai noutaa Linnanmaalta huoneesta HR446.

Viimeksi päivitetty: 30.9.2020