Väitöskirjatutkijan ohjaus ja tuki

Tarvitsetko tukea tohtorikoulutukseen? Väitöskirjatutkimukseen saat apua kääntymällä ohjaajan puoleen. Lisäksi tukenasi on seurantaryhmä, jonka tehtävänä on toimia ulkopuolisena asiantuntijana ja tukijana väitöskirjatyössä. Voit ottaa yhteyttä myös tutkijakoulun koordinaattoreihin kaikissa tohtorikoulutukseen liittyvissä asioissa.

Tietoa ohjauksesta ja vastuista

Oulun yliopiston tutkijakoulun tavoitteena on tarjota kaikille väitöskirjatutkijoille laadukasta ohjausta, jossa tärkeässä asemassa on ohjaajan asiantuntemus alalta ja sitoutuminen väitöskirjatutkijan ohjaukseen.

Väitöskirjan ohjaus -linkistä löydät tietoa siitä, kuka voi toimia väitöskirjan ohjaajana sekä ohjaukseen liittyvistä vastuista ja velvollisuuksista.

Toimitko väitöskirjan ohjaajana?

Väitöskirjan ohjaajille on kerätty oma tietopaketti, johon voit tutustua Ohjaajalle-sivulla.

Seurantaryhmä

Jokaiselle väitöskirjatutkijalle nimetään 2-3 henkilön muodostama seurantaryhmä, joka toimii ulkopuolisena asiantuntijana ja tukijana väitöskirjatyössä. Väitöskirjatutkija tapaa seurantaryhmää vuosittain ja päivittää ryhmälle tutkimuksen ja opintojen edistymistä sekä keskustelee urasuunnitelmistaan.

Katso lisätietoa seurantaryhmän toiminnasta ja nimeämisestä oheisesta linkistä.

Matka-apurahat

Oletko lähdössä tutkimusvierailulle tai konferenssiin?

Tutkijakoulu myöntää tukea väitöskirjatutkijoille jakamalla matkarahoja kansallisiin ja kansainvälisiin konferenssimatkoihin, kursseihin, tutkijavierailuihin sekä aineistonkeruumatkoihin.

Katso myös lisätietoa yliopiston apurahoista ulkomaanvaihtoon ja harjoitteluun.

Väitöstutkimuksen tueksi

Alle on koottu tietoa ja ohjeita väitöstutkimuksen ja tohtoriopintojen tueksi. Osa linkeistä vie intranet Pation sivuille, joille voit kirjautua yliopistotunnuksillasi.