Haluan opiskella biologiaa

Biologia

Biologia, Biologian tutkinto-ohjelma, luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3 v + 2 v)
 

Ilmastonmuutoksen torjuminen on yksi aikamme tärkeimmistä toimenpiteitä vaativista asioista. Biologiassa aihe on tutkimuksen ja opetuksen kohteena erityisesti luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen vuoksi.

  • Käytössäsi ovat modernit molekyylibiologian laboratoriot, maastotyömenetelmät ja kenttäkurssit.
  • Saat kiinnostavia kansainvälisiä harjoittelumahdollisuuksia huippulaboratorioissa ja kenttäasemilla.
  • Korkeatasoinen ekologian ja evoluutiobiologian tutkimus niveltyy opintoihin monikulttuurisessa opiskeluympäristössä.

Miksi biologiaa Oulussa?

Oulun yliopisto tarjoaa Suomen laajimmat kenttäkurssit, mikä takaa opiskelijoille erittäin vankat lajintuntemustaidot. Lisäksi opiskelijoiden käytössä ovat molekyylibiologian uudet tutkimus- ja opetuslaboratoriot.

Eliökunnan monimuotoisuuden asiantuntijaksi

Biologian asiantuntijana omaksut perusteet eliökunnan kehityksestä ja monimuotoisuudesta. Opit geenien, solujen ja eliöiden ominaispiirteistä, rakenteesta, toiminnoista sekä säätelystä ja eliöiden käyttäytymisestä. Saat tietoa käytännön molekyylibiologiasta, menetelmistä ja maastotyömenetelmistä. Välillä opiskelet ajantasaisissa laboratorioissa, välillä kenttäkursseilla. 

Pääaineeksesi saat valita joko ekologian tai biotieteen. Jos päädyt kouluttautumaan biologian aineenopettajaksi, sivuaineiksi kannattaa valita maantieteen ja aineenopettajan pedagogiset opinnot.

 

 

60

aloituspaikkaa

 

2

pääainevaihtoehtoa: ekologia tai genetiikka ja fysiologia

 

41 %

työllistynyt kunnalle tai kuntayhtymään

 

Kansainvälisiä harjoittelumahdollisuuksia ympäri maailmaa 

Osana opintojasi sinulle on tarjolla kiinnostavia kansainvälisiä harjoittelu- ja vaihto-opiskelumahdollisuuksia molekyylibiologian huippulaboratorioissa ja kenttätöissä tropiikista arktiselle alueelle. Käytössäsi on myös uudet molekyylibiologian tutkimus- ja opetuslaboratoriot sekä kasvimuseo. Luonnonvarakeskus ja Suomen ympäristökeskus tekevät myös tiivistä yhteistyötä Oulun yliopiston biologian laitoksen kanssa. 

Jos valitset pääaineeksi ekologian, sijoitut todennäköisimmin tutkimuslaitoksen tai konsulttiyrityksen palvelukseen tai alan opettajaksi. Jos puolestaan valitset pääaineeksi biotieteen, päädyt todennäköisimmin yliopiston, maatalouden- tai metsäntutkimukseen liittyvän laitoksen, lääkeyrityksen tai muun bioalan yrityksen palvelukseen.

Jos suoritat aineenopettajan suuntautumisvaihtoehdon, saat pätevyyden opettaa peruskoulun, lukion tai jonkin muun oppilaitoksen aineenopettajana.

 

Biologien työnimikkeitä:

  • biologian, maantiedon ja terveystiedon lehtori
  • kalastusbiologi
  • ympäristötarkastaja
  • suojelubiologi
  • ympäristöasiantuntija

 

 

Kiinnostuitko biologiasta?

Lue lisää ja hae Opintopolussa