Haluan opiskella informaatiotutkimusta

Informaatiotutkimus

Informaatiotutkimus, Historia-, kulttuuri- ja viestintätieteiden tutkinto-ohjelma, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3 v + 2 v)

Miten tapamme ja tottumuksemme muuttuvat, kun globalisaatio ja digitalisaatio muuttavat maailmaa? Entä miten käsityksemme tiedosta muuttuu? Informaatiotutkimus on viestintätiede, joka vastaa näihin kysymyksiin. Sen tutkimuksen kohteena on ihmisen ja tiedon vuorovaikutus.

  • Saat valmiudet asiantuntijatehtäviin yrityksissä, kirjastoissa ja muissa tietoperustaisissa organisaatioissa.
  • Voit valita vapaasti sivuaineita monitieteisen Oulun yliopiston laajasta koulutustarjonnasta.
  • Opintoja tukee työelämään valmentava harjoittelu ja pääset halutessasi kansainväliseen opiskelijavaihtoon.

Kirjastoissa paljon kysyntää informaatiotutkimuksen asiantuntijoille

Informaatiotutkimuksen ammattilaisille on kysyntää monissa organisaatioissa kuten kirjastoissa, arkistoissa ja museoissa. Kunnallisissa kirjastoissa on jopa erikseen määritelty, että seitsemällä kymmenestä henkilökuntaan kuuluvasta täytyy olla taustalla kirjasto- ja informaatioalan opintoja.

Tiedon vaikuttavuus tarkastelun kohteena

Informaatiotutkimuksen asiantuntijana ymmärrät tiedon vaikuttavuuden merkityksen ja sinusta tulee informaatio-, media- ja monilukutaidon ammattilainen. Kun tietoa tai muuta kulttuurista sisältöä täytyy tuottaa, hallita, hankkia tai jakaa, siihen tarvitaan asiantuntijoita, jotka ymmärtävät informaatio- ja viestintäteknologioita.

Informaatiotutkimuksen opinnot valmistavat sinut monipuoliseen suunnittelu- ja kehittämistyöhön sekä tutkimus- ja asiantuntijatyön osaajaksi. Informaatiotutkimuksen ammattilaisille on kysyntää yrityksissä, kirjastoissa, arkistoissa, museoissa, järjestöissä sekä opetuksen ja hallinnon aloilla.

 

17

aloituspaikkaa

 

76

eri työnimikettä

 

135 op

sivuaineopintoja ja muita valinnaisia opintoja


Tiedeviestinnästä tukea opintoihin

Valitsemalla sivuaineita mielenkiintosi mukaan voit lujittaa ammattitaitoasi haluamaasi suuntaan. Esimerkiksi viestintäalan osaamistasi voit vahvistaa valitsemalla sivuaineeksi Suomessa ainutlaatuisen tiedeviestinnän maisteriohjelman tarjoamia opintoja.

Lisäksi opintojasi tukee työelämään valmentava harjoittelu, ja pääset halutessasi kansainväliseen opiskelijavaihtoon.

Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi:

  • tietoasiantuntija
  • tietopalvelupäällikkö
  • kirjastonhoitaja
  • informaatikko
  • kirjastonjohtaja

 

 

Kiinnostuitko informaatiotutkimuksesta?

Lue lisää ja hae Opintopolussa