Haluan opiskella lääketiedettä

Lääketiede

Lääketiede, Lääketieteen tutkinto-ohjelma, lääketieteen lisensiaatti (6 v)

Lääkärin työn ydin on ihmisten terveys ja hyvinvointi. Oulussa terveyden ja hyvinvoinnin tutkimukseen yhdistyy vahva teknologiaosaaminen, mikä tekee Oulun yliopistosta modernin lääketieteen, lääkärikoulutuksen ja potilastyön edelläkävijän. Digitaaliset työkalut tukevat korkeatasoista ja käytännönläheistä opetusta.

  • Koulutus tapahtuu läheisessä yhteistyössä käytännön lääkärintyön toimipisteissä sairaaloissa ja terveyskeskuksissa.
  • Lääkärin työn perusta on samanlainen kaikkialla, ja osa opinnoista on mahdollista tehdä ulkomaisissa yhteistyöyliopistoissa.

Miksi lääketiedettä Oulussa?

Käytännönläheinen koulutus tapahtuu läheisessä yhteistyössä Pohjois-Suomen keskussairaaloiden ja terveyskeskusten kanssa. Tämän ansiosta saat runsaasti työelämävalmiuksia opintojesi aikana. Lisäksi Oulussa terveyden ja hyvinvoinnin tutkimukseen yhdistyy vahva teknologiaosaaminen.

Käytännönläheinen koulutus arvostettuun ammattiin sekä erinomaiset valmiudet tutkijan uralle

Lääketieteen tutkinto-ohjelma tarjoaa sinulle koulutuksen monipuoliseen, käytännölliseen, ihmisläheiseen ja arvostettuun ammattiin. Saat runsaasti työelämävalmiuksia, sillä käytännönläheinen koulutus tapahtuu läheisessä yhteistyössä Pohjois-Suomen keskussairaaloiden ja terveyskeskusten kanssa. 

Tutkimuksen ja koulutuksen välinen yhteys on tutkinto-ohjelmassa tärkeä ja tarjoaa sinulle vankan perustan tieteelliselle ajattelulle. Jos olet kiinnostunut tutkijan urasta, voit aloittaa sen jo peruskoulutuksesi aikana. Kurssimaisen ja tiiviin opiskelun ansiosta valmistut tavoiteajassa eli kuudessa vuodessa.

 

 

151

aloituspaikkaa

 

5500 €

mediaanipalkka

 

24 op

pakollista harjoittelua

 

Ainutlaatuisia urapolkuja ja uusimpia teknologioita

Lääketieteen koulutusta kehitetään jatkuvasti vastaamaan muuttuvan yhteiskunnan ja yksilön tarpeita. Potilastyössä ja tutkimuksessa hyödynnetään digitaalisten ratkaisujen ja tekoälyn tarjoamia uusia mahdollisuuksia. 

Opintojesi jälkeen työllistyminen erilaisiin julkisen ja yksityisen terveydenhuollon, tutkimuksen, opetuksen ja hallinnon toimiin sekä muihin asiantuntijatehtäviin on käytännössä varmaa. Lääkärin työ on kansainvälistä, ja voit hankkia kansainvälistä kokemusta opiskelijavaihdon avulla ulkomaisissa yhteistyöyliopistoissa.

Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi:

  • lääkäri
  • erikoislääkäri
  • sairaalalääkäri
  • terveyskeskuslääkäri
  • yksityislääkäri
  • tutkija

 

 

Kiinnostuitko lääketieteestä?

Lue lisää ja hae Opintopolussa