Haluan opiskella rakennus- ja yhdyskuntatekniikkaa

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan maisteriohjelma, diplomi-insinööri (2v)

  • Oululainen rakennustekniikan diplomi-insinööriosaaminen on maailmanlaajuisesti tunnettua
  • Rakennusala yhdistää kestävät rakenteet, tie- ja liikennetekniikan, korjausrakentamisen ja tuotannon automatisoinnin
  • Uudenlaiset rakennusmateriaalit ja tietotekniset ratkaisut tuovat positiivisia haasteita

Oletko hakemassa yliopistoon toiselta asteelta? Tutustu viisivuotiseen rakennus- ja yhdyskuntatekniikan tutkinto-ohjelmaan tästä.

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka kehittyvät nopeasti. Uudenlaiset rakennusmateriaalit, rakentamisen teollistuminen sekä tietoteknisten ratkaisujen kehittyminen tuovat alalle jatkuvasti positiivisia haasteita. Myös yhdyskuntien perusrakenteiden ylläpito sekä kasvava rakennuskanta tarjoavat monipuolisia tehtäviä.

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan diplomi-insinöörin työnkuvaan kuuluu rakennetun ympäristön rakennusten, rakenteiden ja rakennusmateriaalien, teiden, väylien, vesihuollon verkostojen ja muun infran rakenteellinen ja taloudellinen suunnittelu. Nopeasti kehittyvä ala tarvitsee myös tutkimuksen ja tuotekehityksen osaajia.

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan tutkinto-ohjelma sisältää kaksi erillistä opintosuuntaa: rakennesuunnittelun ja rakentamisteknologian sekä vesi- ja yhdyskuntatekniikan.

Rakennesuunnittelu ja rakentamisteknologia  tähtäävät erikoisosaamiseen rakenteiden suunnitteluun teräksestä, puusta ja betonista. Oululaiset rakennesuunnittelun diplomi-insinöörit ovat tunnettuja suurien siltojen, hallien ja muiden rakennusten suunnittelijoina.

Vesi- ja yhdyskuntatekniikka antaa perustiedot ja -taidot yhdyskuntien toiminnan perustana olevan infrastruktuurin suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja korjaamiseen.

Diplomi-insinöörin tutkinto antaa mahdollisuuden toimia erilaisissa rakennusalan asiantuntija-, kehittämis-, viranomais- ja johtotehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Tyypillisiä työnantajia ovat infra- ja rakennusalan suunnittelutoimistot ja urakointiliikkeet, tie- ja rautatiesektorin hallinto sekä kuntien teknisestä toimesta vastaavat virastot.

Valmistuneiden työnimikkeitä voivat olla muun muassa:

  • sillansuunnittelija
  • rakennusinsinööri
  • geotekninen suunnittelija
  • tuotantoinsinööri
  • ylitarkastaja
  • projektipäällikkö
  • tietomallikoordinaattori.

Kiinnostuitko rakennus- ja yhdyskuntatekniikasta?

Lue lisää ja hae Opintopolussa