Kauppatieteet

Miten globaalin talouden muutokset vaikuttavat yrityksiin, sijoittajiin ja rahoitusmarkkinoihin? Entä miten kaupalliset innovaatiot syntyvät ja helpottavat ihmisten elämää?

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun tutkimuksen painopiste on vastuullisessa ja kestävässä liiketoiminnassa. Kandivaiheen opinnot koskettavat läheisesti ihmistä ja yhteiskuntaa.

Tutustu kauppatieteisiin alana

Opiskele kauppatieteitä Oulussa

  • AACSB-akkreditoitu, kansainvälisesti arvostettu kauppakorkeakoulu ja tutkinto.
  • Laaja-alainen kandidaattiohjelma antaa monipuolisen liiketoimintaosaamisen ja hyvät valmiudet työelämään.
  • Kandidaatintutkinnon pääaine on kauppatieteet, sisältäen opintoja kansainvälisen liiketoiminnan johtamisesta, laskentatoimesta, liiketoiminta-analytiikasta, markkinoinnista, taloustieteestä ja rahoituksesta.
  • Saat konkreettisia taitoja ja verkostoja työharjoittelun, yritysvieraiden sekä yrityksille tehtävien projektitöiden kautta.
  • Opiskelet ja verkostoidut samanhenkisten opiskelukavereiden kanssa ja hyödyt aktiivisesta kiltatoiminnasta.

Kauppatieteet, Kauppatieteiden tutkinto-ohjelma

Aloituspaikkoja

170

Tutkintonimike

Kauppatieteiden kandidaatti ja maisteri

Tutkinnon laajuus

180 + 120 opintopistettä

Hakuaika

Kevään toinen yhteishaku 13.-27.3.2024
Yliopistojen avoimen väylän haku 13.-27.3.2024

Avoimen väylä

55 aloituspaikkaa

Avoimen väylä

Saat kokemusta tavoittelemastasi alasta ja opit samalla akateemisia taitoja. Suorittamalla vaaditut opinnot voit hakea Oulun yliopiston tutkinto-opiskelijaksi.

Laadukas, vastuullinen ja kansainvälinen tutkinto-ohjelma

Saat arvostetun korkeakoulututkinnon, jonka monipuolinen kurssitarjonta mahdollistaa kaikkien kauppatieteen osa-alueiden opiskelun. Pääset opiskelemaan myös kieliä, matematiikkaa ja tilastotiedettä sekä valitsemasi sivuainekokonaisuuden.

Maisterivaiheessa voit erikoistua taloustieteeseen, laskentatoimeen, markkinointiin, rahoitukseen, kansainvälisen liiketoiminnan johtamiseen tai liiketoiminta-analytiikkaan.

Opiskelu kauppakorkeakoulussa on yhtä aikaa sekä rentoa että haasteellista ja opiskeluympäristö innostava ja aidosti kansainvälinen. Jos haluat saada kansainvälistä kokemusta esimerkiksi ulkomaanopintojen kautta, voit valita itsellesi mielenkiintoisen vaihtokohteen laadukkaiden vaihtoehtojen joukosta.

5 240 €

mediaanipalkka

214

eri työnimikettä

Huippututkimusta ja erinomaisia työelämävalmiuksia

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu on kansainvälisen tason koulutus- ja tutkimusyksikkö, jonka laadun takaa AACSB-akkreditointi. Kyseessä on yksi maailman merkittävimmistä kauppakorkeakoululle myönnettävistä tutkimuksen ja opetuksen korkean laadun tunnustuksista.

Kauppakorkeakoulullamme on laaja yritysverkosto, jonka kautta pääset tutustumaan erilaisiin liiketoimintaympäristöihin sekä ratkaisemaan liiketoiminnallisia ongelmia esimerkiksi harjoittelun, yritysvierailujen, ryhmätöiden ja projektien kautta.

Kauppatieteiden korkeakoulututkinto avaa sinulle ovia monipuolisiin asiantuntija- ja johtotehtäviin, myös kansainvälisille areenoille. Kauppakorkeakouluista valmistuneet ovat tutkimusten mukaan sekä työllistymisen että palkkauksen osalta kaikkien valmistuneiden kärkeä.

Valmistuttuasi ammattinimikkeesi voisi olla esimerkiksi:

  • henkilöstöpäällikkö
  • tilintarkastaja
  • markkinointipäällikkö
  • analyytikko
  • salkunhoitaja.

Tutustu kauppatieteiden opintosisältöihin

Ihmisten ymmärtäminen rakentaa parempaa huomista

Kaupalliset innovaatiot syntyvät usein arjen ongelmanratkaisusta, jolla helpotetaan ihmisten elämää. Kauppatieteissä opit ymmärtämään, kuinka tarpeet uusille palveluille ja ratkaisuille syntyvät. Opintojen ytimessä on asiakasymmärrys arvon luomisen perustana.

Tutustu liiketoiminta-analytiikkaan