Oppilaitosyhteistyö toisen asteen ja peruskoulun opettajille

Oulun yliopisto tarjoaa monipuolisesti yhteistyömahdollisuuksia oppilaitoksille peruskoulusta lukioon ja ammatillisiin oppilaitoksiin. Tarjoamme yhteistyömahdollisuuksia sekä opinto-ohjaajille että aineenopettajille oman työnsä tueksi.
Image

Monipuolista yhteistyötä

Toisen asteen ja peruskoulun aineenopettajat voivat monipuolistaa opetustaan esimerkiksi kutsumalla yliopiston tutkijoita virtuaalivierailulle, tuomalla oppilaat pelaamaan Seppo-oppimispelejä kampukselle (tällä hetkellä vain peruskouluille) tai vaikkapa lainaamalla toiminnallisen oppimisen materiaalipaketteja LUMA-aineisiin kaikille kouluasteille. Järjestämme myös koulutusta ja verkostoitumismahdollisuuksia opettajille eri kouluasteilla. 

Pandemia-aikana on mahdollisuus tutustua yliopistoomme, koulutusaloihimme ja tutkijoidemme työhön etäyhteydellä. Rajoitusten salliessa voit myös tuoda ryhmäsi tutustumaan kampuksiimme paikan päälle.

Tietoa opinto-ohjaukseen

Olemme koonneet opinto-ohjaajille hyödyllistä tietoa hakemisesta Oulun yliopistoon sekä Oulun yliopiston opiskelijavalinnasta. Tietoa opinto-ohjaajalle -sivulta löydät myös kattavan materiaalipankin ohjaukset tueksi. Oppilaitosyhteistyön uutiskirjeen tilaamalla saat tietoa Oulun yliopiston hakijoille suunnatuista tapahtumista ja sisällöistä, opiskelijavalinnoista ja tavoista tutustua yliopistoon. Uutiskirjeen tilaaminen onnistuu tämän sivun alaosassa olevasta linkistä. 

Vierailut ja työpajat opettajille

Järjestämme myös opettajille vuosittain mahdollisuuden tulla tutustumaan kampuksiimme ja tarjoamiimme yhteistyömahdollisuuksiin. Vierailuilla pääset keskustelemaan ja jakamaan yhteistyöhön liittyviä ajatuksia vaihtelevasti eri alojen opettajien ja tutkijoiden kanssa.

Pandemia-aikana järjestämme opettajien kampusvierailut etäyhteydellä.

Yhteisvoimin yhteistyöhön toiminta

Tahtoisitko lisätä korkeakouluyhteistyötä oppiaineessasi? Tahtoisitko kehittää yhteistyötä yhdessä yliopiston opettajien kanssa? 

Tule mukaan Oulun yliopiston järjestämään Yhteisvoimin yhteistyöhön -toimintaan! Järjestämme yliopiston ja lukion opettajille yhteisiä työpajoja ja keskustelutilaisuuksia, joissa pääset suunnittelemaan ja kehittämään yhteistyötä oman oppiaineesi näkökulmasta. Opettajien uutiskirjeestä saat tiedon uusimmista työpajoista ja tapahtumista. Uutiskirjeen tilaaminen onnistuu tämän sivun alaosassa olevasta linkistä. 

Tutkimusta ja alaesittelyjä

Voit rikastuttaa opetustasi tai tutustua Oulun yliopiston tutkimukseen ja koulutukseen itse hyödyntämällä videoitamme ja pod castejamme.

Research -sarjan videot ovat lyhyitä esittelyvideoita, joissa tutkijat esittelevät tekemäänsä tutkimusta.

Pop-up-studion keskusteluohjelmat käsittelevät useita ajankohtaisia tieteeseen, koulutukseen ja kestävään kehitykseen liittyviä aiheita. 

Tekniikan torstai -seminaarisarja on kaikille avoin, ja sen pääteemoja ovat Teräs, Kiertotalous, Biotalous, Automaatio, Ympäristö & Cleantech, Suunnittelu & Tuotteistaminen sekä Geologiset systeemit & Arktiset mineraalivarat

Uusien professorien juhlaluennoilla Oulun yliopiston uudet nimitetyt professorit kertovat  alastaan ja tutkimusaiheistaan! Kunniatohtorit puolestaan tulevat tutuksi omassa pod cast -sarjassaan.

UniOulu-webinaarit ja pop-up-lähetyksissä hakijalle  Oulun yliopiston opiskelijat esittelevät yliopistomme koulutusaloja.

Ota yhteyttä

Oppilaitosyhteistyön suunnittelutiimin tavoitat laittamalla viestiä: kouluyhteistyo(at)oulu.fi

Tilaamalla oppilaitosyhteistyön uutiskirjeen pysyt ajan tasalla muun muassa tapahtumista, koulutuksista sekä hakijoille suunnatusta informaatiosta. Voit tilata opettajille, opinto-ohjaajille tai rehtoreille kohdennetun uutiskirjeen. Jokaiselle kohderyhmälle lähetetään oma uutiskirje muutaman kerran vuodessa.