Oulun yliopiston tohtoripromootio

Tohtoripromootioita järjestetään Oulun yliopistossa muutaman vuoden välein. Oulun yliopiston 12. kaikkien tiedekuntien yhteinen tohtoripromootio järjestetään 17.-19.5.2024. Vuoden 2024 tohtoripromootio on suunnattu ensisijaisesti vuosina 2020-2023 valmistuneille tohtoreille.Oulun yliopiston tohtorinhattu ja -miekka

Juhlallisuudet

Promootion juhlallisuudet keskittyvät kolmen päivän ajalle perjantaista sunnuntaihin. Juhlallisuudet alkavat perjantaina 17.5. miekanhiojaisilla. Promootioakti järjestetään lauantaina 18.5. kello 12 alkaen Oulun yliopiston Saalastinsalissa. Promootioaktista siirrytään juhlakulkueen jälkeen ekumeeniseen juhlajumalanpalvelukseen Oulun Tuomiokirkkoon. Promootiopäivällinen järjestetään samana iltana. Promootiojuhlallisuudet päättyvät sunnuntaina 19.5. promootiopurjehdukseen.

Kunniatohtorit

Kunniatohtoriksi vihkiminen on korkein huomionosoitus, jonka yliopisto voi henkilölle osoittaa. Kunniatohtoreiksi on kutsuttu henkilöitä, jotka ovat kansainvälisesti ansioituneita Oulun yliopistossa edustettuina olevilla tieteenaloilla. Monet heistä ovat tehneet merkittävää tutkimusyhteistyötä Oulun yliopiston tutkijoiden kanssa.

Lisäksi kunniatohtoreiksi on kutsuttu henkilöitä, jotka ovat muilla tavoin yhteiskunnallisesti ja Oulun yliopiston toiminnan kannalta merkittävästi ansioituneita.

Promootion toimijat ja yhteystiedot

Promootioon liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä promootiotoimistoon conferment.ceremony (at) oulu.fi