Oppimispolku

Ruotsin kurssit

Oppimispolku

Linkit

Arviointi

 

Ruotsin lähtötaso kuvana

Kaikkien koulutusohjelmien pakollisille ruotsin kursseille vaaditaan riittävä lähtötaso =
Lukion B-ruotsin oppimäärä vähintään arvosanalla 7 TAI yo-arvosana A-L TAI IB-lukion Swedish B SL vähintään arvosanalla 3 tai vastaavat tiedot JA varsinaisen kurssin alussa hyväksytysti suoritettu lähtötasotesti.

Lähtötasotestin perusteella ohjataan tarvittaessa suorittamaan På väg (1-3 op) 901028Y.

Kielitaidon päivittämistä riittävälle tasolle JO ENNEN pakollista ruotsin kurssia vaaditaan seuraavissa tapauksissa:

1) Et ole ole suorittanut mitään lukion B-ruotsin oppimäärästä:
hanki riittävät perustiedot  suorittamalla aikuislukioiden tai vastaavien oppilaitosten tarjoamat vastaavat ruotsin kielen kurssit jotta saavutat riittävän lähtötason (ks. yllä). Aikuislukion pohjakurssien (max 5 kurssia) suorittaminen on ilmaista Oulun yliopiston perustutkinto-opiskelijalle.

Oulun aikuislukio

Aikuislukiot

Avoin yliopisto

2) Olet suorittanut lukion B-ruotsin oppimäärän arvosanoilla 5 tai 6, ja et ole kirjoittanut ruotsin ylioppilaskoetta

TAI

olet suorittanut vain osan (siis alle 5 kurssia) lukion pakollisista ruotsin kursseista (esim. IB-lukiolaiset):

ilmoittaudu Ruotsin valmentavalle kurssille (901018Y) WebOodissa. Sinun tulee esittää kopio hyväksytystä suorituksesta varsinaisen ruotsin kurssin opettajalle. Lähtötason voi halutessaan testauttaa yhteysopettajalla hyvissä ajoin ennen valmentavan kurssin alkua.

HUOM! 901018Y Ruotsin valmentava kurssi tarjotaan myös Pohjois-Pohjanmaan Kesäyliopistossa. Opetus järjestetään Linnanmaan kampuksella.

Kielitaidon päivittämistä suositellaan myös, jos aiemmista ruotsin opinnoistasi on kulunut  pitkä aika: päivitä siis kielitaitosi riittävälle tasolle ennen varsinaista ruotsin kurssia kertaamalla perussanastoa ja -rakenteita itsenäisesti esim. verkkoharjoitusten avulla.

Huom! Jos ruotsin kurssi järjestetään VAIN ensimmäisen lukuvuoden syyslukukaudella, voit suorittaa valmentavan ja pakollisen ruotsin kurssin yhtä aikaa.

Viimeksi päivitetty: 11.1.2019