Opiskeluoikeus

Kieli- ja viestintäopintojen keskus Linguan kurssit ovat ensisijaisesti tarkoitettu Oulun yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Myös muut korkeakouluopiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita tietyin ehdoin.

Ohjeistus eri kohderyhmille

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijat

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijana voit hankkia lisäosaamista Oulun yliopiston kieli- ja viestintäkoulutuksen tarjoamista ristiinopiskeluopinnoista. Ristiinopiskeluopintoihin voivat hakea korkeakoulujen läsnäolevien tutkinto-opiskelijoiden ohella myös saapuneet vaihto-opiskelijat, jos opintojakso on tarjolla myös vaihto-opiskelijoille verkostosopimuksessa. Kieli- ja viestintäkoulutuksen kurssitarjonnan ja hakuohjeet kursseille löydät opiskelijalle-sivulta kohdasta Ristiinopiskelu.

Oulun yliopiston opiskelijana voit vastaavasti suorittaa ristiinopiskelukursseja OAMK:ssa.

Muiden korkeakoulujen opiskelijat

Kielikursseillemme voidaan ottaa myös muiden korkeakoulujen opiskelijoita erillisen opiskeluoikeuden kautta, mikäli ryhmissä on tilaa. Ota yhteyttä osoitteeseen study.languages@oulu.fi

Kansainväliset opiskelijat

Saat osallistua suomi toisena kielenä -kursseille vapaasti. Muiden kielten kursseille voit osallistua, mikäli kursseilla on tilaa ja sinulla on vaadittava lähtötaso. Varmistaaksesi tämä, ota kuitenkin aina ensin yhteys kurssin opettajaan. Huomioi, että kielikurssit on tarkoitettu ensisijaisesti perustutkinto-opiskelijoille, joten heillä on aina etusija.

 1. Englannin kursseilla on satunnaisesti tilaa, ja silloin kansainvälisiä opiskelijoita voidaan ottaa mukaan kursseille. Ota yhteys kurssin opettajaan.
 2. Seuraaville saksan kursseille voi osallistua vapaasti:
  • 903065Y Saksan jatkokurssi I, 4 - 5 op (A2/B1)
  • 903066Y Saksan jatkokurssi II, 4 - 5 op (A2/B1)
  • 903067Y Saksan jatkokurssi III, 3 - 5 op (B1)
  • 903068Y Saksan jatkokurssi IV, 3 - 5 op (B1/B2)
  • 903000Y Saksan tekstinymmärtämisen kurssi, 2 - 3 op (B1/B2)
  • YK00AJ41 Handelspartner Deutschland, 4 op (B1/B2)
  • YK00AJ40 Wirtschaftsdeutsch, 4 op (B1/B2)
 3. Seuraaville japanin kursseille voi osallistua vapaasti:
  • 905054Y Japanin kielen (kaupallisen alan) tekstin ymmärtäminen, 2 op (B1/B2)
  • 905055Y Japanin kielen (kaupallisen alan) tekstin kirjoittaminen, 2 op (B1/B2)
 4. Kaikille ranskan kursseille voi osallistua vapaasti.
 5. Seuraaville venäjän kursseille voi osallistua vapaasti:
  • 904061Y Venäjän kielen puhuminen, 4 op (A2/B1)
  • 904050Y Venäjän kielen tekstin ymmärtäminen, 2 op (A2/B1)

Oulun yliopiston henkilökunta

Oulun yliopiston henkilökuntaan kuuluvana voit myös osallistua kielikursseille, jos ryhmässä on tilaa. Ilmoittautuminen suomi toisena kielenä -alkeiskursseille tapahtuu henkilöstökoulutusjärjestelmä Oskussa. Muille suomi toisena kielenä -kursseille sinulla tulee olla opinto-oikeus. Jos sinulla on jo opinto-oikeus, ilmoittaudu kurssille Pepissä tai Tuudossa. Jos sinulla ei ole opinto-oikeutta, voit hakea henkilöstön erillistä opiskeluoikeutta suomi toisena kielenä -kursseille kahdeksi lukukaudeksi kerrallaan. Hae opiskeluoikeutta Eforms-palvelussa (eforms.oulu.fi) ja valitse sieltä lomake "Erillinen opiskeluoikeus henkilöstön suomen kielen opintoihin". Kun sinulle on myönnetty opiskeluoikeus, ilmoittaudu haluamillesi kursseille Pepissä tai Tuudossa.

Muiden kielten kurssipaikkoja voit tiedustella osoitteesta study.languages@oulu.fi.

Yliopiston ulkopuoliset opiskelijat

Myös yliopiston ulkopuoliset henkilöt voivat osallistua kielikursseillemme, mikäli kursseilla on paikkoja vapaana. Kurssitarjonta on Jatkuvan oppimisen sivustolla (JOY). Kieli- ja viestintäkoulutuksen kielikurssitarjonnan löydät JOYn Teema-sivulta otsikon Kulttuuria, kieliä viestintää alta. Kielikursseja voi etsiä myös hakutoiminnolla.

Kieli- ja viestintäopintojen keskus Linguan Suomi toisena kielenä -kursseille voi osallistua vain lähiopetuskursseille: verkkokursseille ei oteta Oulun yliopiston ulkopuolisia opiskelijoita.

Kieli- ja viestintäopintojen keskus Linguan järjestämien kielikurssien kohdalta löydät yhteydenottolomakkeen, joka näkyy, kun haku kurssille on auki. Täytä lomake, niin olemme sinuun yhteydessä. Kerromme, onko kurssipaikkoja jäljellä ja ohjeistamme tarkemmin hakuprosessista.

Oulun yliopiston tarjoamien kielikurssien hinta ulkopuolisille opiskelijoille ja tutkintoaan täydentäville on 10 euroa/opintopiste. (1082/2009 Valtioneuvoston asetus yliopistojen toiminnassa perittävistä maksuista). Ukrainan kielen kurssit ovat kuitenkin maksuttomia myös ulkopuolisille opiskelijoille.

Huomioi, että kielikurssitarjonnassa on myös Avoimen yliopiston ja Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston järjestämiä maksullisia kielikursseja. Ilmoittautuminen näille kursseille tapahtuu järjestävän tahon kautta.

Tarvittaessa voit olla meihin yhteydessä study.languages@oulu.fi.

Huomaa, että suomen kielen alkeiskursseja järjestävät myös seuraavat oppilaitokset:

Tutkintoa täydentävä opinto-oikeus

Oletko valmistumassa, mutta haluaisit jatkaa kielten ja viestinnän opiskelua? Hae täydentävää opinto-oikeutta valmistumishakemuksen täyttämisen yhteydessä Pepissä. Sitä ei voi hakea myöhemmin eikä millään muulla tavalla. Täydentävä opinto-oikeus on helpoin tapa jatkaa opintojasi, ja lisäksi opinnot ovat sinulle maksuttomia.

Katso täältä ohjeet:

https://www.oulu.fi/fi/opiskelijalle/opiskeluoikeus/tutkintoa-taydentavat-opinnot