Tohtorintutkinnon valmistuminen

Tohtorintutkinto on valmis, kun väitöskirja on hyväksytty ja arvosteltu tohtoriohjelmatoimikunnan kokouksessa ja kaikki tutkintoon vaadittavat opinnot on suoritettu ja rekisteröity.

Tutkinnon hakeminen

Tutkintotodistusta haetaan Pepin valmistumispalvelussa.  Täytä valmistumishakemus mahdollisimman pian saatuasi tiedon väitöskirjan hyväksymisestä, jos haluat saada tutkinnon seuraavana valmistumispäivänä (kts. päivämäärät alla).

Toimi näin:

1. Kirjaudu Peppiin.

2. Tarkista, että tutkintoon kuuluvat opintosuoritukset (20-50 op tieteenalasta riippuen) näkyvät suoritettuna HOPSissasi. Otathan yhteyttä tutkijakouluun (uniogs(at)oulu.fi), jos sinulla on epäselvyyksiä opintosuorituksiin liittyen.

Valmistumishakemuksen käsittely on  kaksivaiheinen.

3.  TARKISTUSVAIHE: Täytä ja lähetä  valmistumishakemus Pepissä jatko-opiskeluoikeuden kautta. Linkki valmistumishakemukseen löytyy opiskelijan työpöydän yläpalkista kohdasta Valmistuminen. Odota, että saat tiedon, että voit lähettää hakemuksesi viimeisteltäväksesi.

  • Huomaathan, että samalla hakemuksella haetaan kaikkia tutkintotodistuksia, joten joihinkin kysymyksiin voi tohtorintutkintoa hakiessa vastata soveltuvin osin.

4. VIIMEISTELYVAIHE: Tarkista valmistumiseen tarvittavat tiedot ja lähetä hakemus vimeisteltäväksi. Huomaa, että tutkintotodistuksen toimituspäivä on eri kun valmistumispäivä.

5. Tieto valmistumishakemuksen hyväksynnästä ja valmistumispäivämäärästä lähetetään hakijalle sähköpostitse. Hakija voi seurata valmistumistilannetta myös Pepissä.

Tutkintotodistus

Todistuksen saadakseen on oltava läsnä oleva yliopistossa kyseisenä lukukautena. 

Ennen 1.8.2022 valmistuneiden väitöskirjatutkijoiden tutkintotodistuksen voi hakea tutkinnon myöntämisen jälkeen kahden viikon kuluessa koulutuksen lähipalvelupisteestä Linnanmaan kampuksen Kompassi -palvelupisteeltä maanantaisin tai keskiviikkoisin klo 11-13 ja Kontinkankaan kampuksen palvelutiskiltä keskiviikkoisin klo 10-12 (https://www.oulu.fi/fi/opiskelijalle/yhteystiedot-opiskelijalle/koulutuksen-lahipalvelut). Ensisijaisesti todistus postitetaan valmistujan ilmoittamaan postiosoitteeseen. Mikäli toinen henkilö noutaa tutkintotodistuksen valmistujan puolesta, on valmistujan laadittava noutavalle henkilölle vapaamuotoinen valtakirja todistuksen vastaanottamiseen.

Väitöskirjatutkijat, joiden valmistumispäivämäärä on aikaisintaan 1.8.2022, saavat virallisen tutkintotodistuksensa sähköisenä. Lisäksi heille jaetaan tutkintotodistuksen paperinen kopio. Lue lisäohjeet alla olevasta linkistä.

Valmistumispäivä

Tohtorin tutkinnon valmistumispäivät vuonna 2022 ovat:

15.2.2022     
15.3.2022    
13.4.2022       
13.5.2022   
15.6.2022
1.7.2022 
15.9.2022 
14.10.2022
15.11.2022 
15.12.2022 
31.12.2022 

Tutkinnon mahdollinen valmistumispäivä riippuu tohtoriohjelmatoimikunnan kokousaikataulusta. Tarkista oman tohtoriohjelmatoimikuntasi kokouspäivämäärät!