Akateeminen työllisyys/työttömyys ja työperäinen liikkuvuus Arktisessa Pohjoisessa

Projektin kuvaus

Akateeminen työttömyys/työllisyys ja työperäinen rajat ylittävä liikkuvuus Arktisessa pohjoisessa (Academic (un)employment and mobility in the Arctic North - A Joint Socially Responsible Approach) on Oulun yliopiston koordinoima projekti. Projekti tukee työperäistä ylirajaista akateemista liikkuvuutta Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisilla alueilla. Hankkeen tavoitteena on edesauttaa alueen korkeakouluista valmistuneiden sijoittumista yhteispohjoismaisille työmarkkinoille, sekä tukea korkeakoulutetun väestön työperäistä paluumuuttoa alueelle.

Alueen elinkeinoelämän kehittymisen kannalta tutkimus- ja innovaatiotoiminta sekä siihen liittyvä osaaminen ovat keskeisiä. Korkeasti koulutetun työvoiman poismuutto alueelta heikentää myös tulevaisuuden kehitysnäkymiä. Hankkeen pyrkimyksenä onkin hidastaa juuri tätä alueen kehittymisen kannalta negatiivista kehitystrendiä. Korkeakoulujen, yliopistokaupunkien ja yritysten välisen ja aiempaa tiiviimmän ylirajaisen verkostoitumisen sekä joustavan tiedonvälityksen kehittämisen myötä alueella olevan akateemisen työvoiman ja avoimien työpaikkojen kohtaamista edistetään. Niin kutsutun Arctic Five yliopistojen alueella on vahva ja edelleen voimakkaasti kehittyvä ICT-ala, jossa on tarvetta myös sosiaali- ja humanististen tieteiden osaamiselle. Hankkeen aikana kerätäänkin aineistoa alueen työvoiman ja työnantajien tarpeista, jotta työelämää kyettäisiin kehittämään sosiaalisesti kestävällä ja vastuullisella tavalla.

Kutsummekin henkilöstöhallinnon ammattilaisia keskustelemaan rekrytointikäytännöistään, joita tarkastelemme ja kehitämme yhdessä eteenpäin sukupuolivastuullisella ja yhdenvertaisuus-periaatteeseen nojautuvalla tavalla.

Akateeminen työperäinen liikkuvuus-kysely:
Hankkeemme kerää vuoden 2019 ajan liikkuvuus-kokemuksia: Mobility Experiences Questionnaire.

Daniela kertoo omista liikkuvuuskokemuksistaan - katso tämä!

Tulostettava projektiesite.

Projektin koordinaattori