Lukio- ja kouluyhteistyö

Tervetuloa tutustumaan Oulun yliopistoon!

Oulun yliopisto sijaitsee kahdella kampuksella: Linnanmaalla ja Kontinkankaalla. Suurin osa tiedekunnista sijaitsee Linnanmaalla, missä voit vierailla mm. tiedekirjasto Pegasuksessa, kasvitieteellisellä puutarhalla kasvihuoneineen ja yhteistyö- ja tapahtumatila Telluksessa, jossa järjestetään mm. kaikille avoimia yleisöluentoja. Kontinkankaan hyvinvointikampuksella sijaitsevat lääketieteellinen tiedekunta, biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunta sekä yliopistosairaala.

Kampuksemme ovat avoimia kaikille.  Tutustu Linnanmaan kampukseen ThingLink-kartan avulla. Klikkaamalla kamera-ikoneita avautuu inforuudut, joissa on kuvia kampuksesta ja kerrotaan yliopiston tiloista. Voit tulla tutustumaan kampuksiimme paikan päälle itsenäisesti ilman ennakkoilmoittautumista, osallistua tapahtumiin tai jollekin mielenkiintoisista kaikille avoimista yleisöluennoistamme tai vain istahtaa aistimaan kampuksen tunnelmaa ja nauttimaan kupillisen kahvia monista kampuksen kahviloista ja ravintoloista.

Kysy lisää: kouluyhteistyo@oulu.fi 

Tapahtumat ja vierailut koronaviruspandemian aikana

Toistaiseksi kaikki esittelyt tapahtuvat etänä. Uusista rajoituksista johtuen etäkampusvierailuiden toteutus ei tällä hetkellä ole valitettavasti mahdollista.

Maksuttomia yliopisto-opintoja lukiolaisille

Kurssitarjonta

Lukiolaisille soveltuvat yliopisto-opinnot järjestetään pääsääntöisesti avoimen yliopiston kautta. Avoimessa yliopistossa voit tutustua yliopisto-opintoihin joustavasti opiskelemalla Oulun yliopiston tutkintoihin kuuluvia opintokokonaisuuksia ja yksittäisiä opintojaksoja iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta.

Avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella on mahdollista hakea tutkinto-opiskelijaksi Oulun yliopistoon. Tätä valintatapaa kutsutaan avoimen väyläksi.  Avoimen väylä ei kuitenkaan tarkoita automaattista siirtymistä tutkinto-opiskelijaksi, vaan opiskelijavalinnat tehdään tutkinto-ohjelman valintaperusteiden mukaisesti.

Haluamme edesauttaa oman opinto- ja urapolkusi löytymistä sekä sujuvoittaa siirtymistäsi korkea-asteen opintoihin. Mikäli et vielä tiedä, mikä ala sinulle sopisi, voit tehdä Oulun yliopiston leikkimielisen uratestin, etsiä inspiraatiota urapolulta tai tutustua  omiin vahvuuksiisi ja osaamisiisi Oulun yliopiston verkko-opo-materiaalin avulla. Jos mietit lukion ainevalintojen ja ylioppilaskokeen arvosanojen vaikutusta yliopistojen opiskelijavalintaan, tutustu Ainevalintatietoa lukiolaisille -tietopakettiin.

Yhteistyötä Fab Labin kanssa

Työelämään tutustumista ja vapaa-ajan toimintaa

Yliopistolla on tarjolla myös monenlaista eri ikäisille sopivaa vapaa-ajan toimintaa. Voit vaikkapa vierailla digitaalisen pienvalmistuksen työskentelytila Fab Labissa, osallistua Koodikärppien ohjelmointi- tai robotiikkakerhoon, joissa voit halutessasi suorittaa myös yliopiston kursseja tai tulla mukaan Luma-keskuksen järjestämään toimintaan!

Kurk­istus yliopis­tom­aail­maan on mah­dol­lista myös TET-har­joit­telun tai kesäsetelityön kaut­ta. Harkitse ennen hakemista mikä ala sinua kiinnostaa, ja ota yhteyttä. Lisätietoja työelämään tutustumisesta ja kesäseteleistä saat oman koulusi opinto-ohjaajalta.

 

Ota yhteyttä

Kaikissa lukio- ja kouluyhteistyöhön liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä osoitteeseen kouluyhteistyo@oulu.fi. Autamme mielellämme!