Opintopsykologin ohjauspalvelut

Opintopsykologit tarjoavat ohjausta esimerkiksi opiskelutaitoihin, ajankäyttöön, jaksamiseen ja stressiin tai jännittämiseen liittyvissä kysymyksissä

Milloin opintopsykologille?

Voit varata ajan opintopsykologille, jos

  • olet kirjoilla oleva Oulun yliopiston perustutkinto- tai jatko-opiskelija
  • tarvitset apua opiskeluun ja oppimiseen liittyvissä pulmatilanteissa, joita muu opintojen ohjaus ja neuvonta ei ole ratkaissut

Esimerkiksi seuraavissa asioissa:

  • jumissa olevat opinnot tai opinnäytetyö
  • opiskelutaidot, ajankäyttö ja arjenhallinta
  • opiskeluitsetuntoon liittyvät ongelmat, jännittäminen
  • motivaatio-ongelmat
  • jaksaminen ja stressi
  • oppimisvaikeudet
  • palaaminen opintojen pariin pitkän tauon jälkeen

Tapaamiset

Keskustelut opintopsykologin kanssa ovat luottamuksellisia ja kestävät tavallisesti noin 45 minuuttia. Ensimmäisellä kerralla sovitaan mahdollisista jatkotapaamisista ja työskentelyn tavoitteista. Tapaamiskertoja on yleensä 1-5. Tapaamisten tavoitteena on jäsentää opiskelijan tilannetta, kehittää opiskelutaitoja, lisätä toimijuutta, löytää uusia ajattelu- ja toimintatapoja ja parantaa opiskeluedellytyksiä.

Vastaanotto Linnanmaalla: Ajanvarauksella, vastaanotto sijaitsee Kauppakadun ja Väylän kulmassa toisessa kerroksessa, tietohallinnon neuvonnan naapurissa (Ohjauspalvelut KK237). 

Vastaanotto Kontinkankaalla: Ajanvarauksella,  osoitteessa Aapistie 5B, 3.krs, huone F302. 

Opintopsykologit: Pia Partanen ja Pauliina Junnikkala

Opintopsykologiharjoittelija: Liina Subida

Hae mukaan etäyhteyksien kautta toimivaan Hyväksyntää arkeen ryhmään!

Kaipaatko keinoja oman jaksamisen tueksi ja "pakkokotoiluun"? Osallistu opintopsykologin ja opintopsykologiharjoittelijan vetämään ryhmään, jossa pohditaan mm. itsekriittisyyttä, oman elämän tärkeitä asioita ja unenhallintaa. Toivomme että voit sitoutua ainakin neljään ensimmäiseen tapaamiseen. Ryhmä kokoontuu  Zoomissa 16.4 klo 14-15.30, 22.4 klo 10-11.30, 29.4 klo 9.30-11, 6.5 klo 9.30-11 ja 13.5 klo 9.30-11. Ilmoittautumiset 13.4 mennessä (pauliina.junnikkala@oulu.fi). 

Palautetta syksyn ryhmästä: "Hyvä ryhmä niille, joiden on vaikea elää oman näköistä opiskelija-arkea, aika ei riitä tai arjessa ei ole iloa."

TIEDOTE

Oulun yliopiston antamien ohjeiden mukaan yliopiston kaikessa toiminnassa lisätään henkilöiden välistä etäisyyttä koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi. Sen vuoksi ohjaukset tehdään etänä 13.3.2020 alkaen, kunnes toisin tiedotetaan. Etäohjauksen voi pitää esim. Skypen, Zoomin tai Teamsin kautta tai puhelimitse. Sovi tarkemmin henkilön kanssa, kenelle aikasi on varattu tai opiskeluntuki@oulu.fi

Seuraa yliopiston tiedotusta koronavirusepidemiasta

Korona ahdistus ja sen kanssa selviytyminen 

Muita vinkkejä

HOPSin laatimisessa, kurssivalinnoissa ja sivuainevalinnoissa saat apua omaopettajaltasi tai tutkinto-ohjelmasi lähipalveluista. Terveyteen liittyvissä asioissa ole suoraan yhteydessä YTHS:ään tai terveyskeskukseen.

Tutustu myös opiskelutaidot ja asiantuntijuus -sivuston materiaaleihin, saadaksesi vinkkejä esimerkiksi ajanhallintaan ja opintojen suunnitteluun.  Katso myös vinkkejä hyvinvoinnin tukemiseksi sekä vinkkejä kotona opiskeluun.  Lisäksi voit hyödyntää oppimisen tukena digitaalisia sovelluksia.

Opintopsykologit ovat myös Instagramissa: @unioulu aina maanantaisin sekä @psykologi_pauliina

Viimeksi päivitetty: 27.3.2020