Milloin opintopsykologille?
Voit varata ajan opintopsykologille, jos
- olet kirjoilla oleva Oulun yliopiston perustutkinto- tai jatko-opiskelija
- tarvitset apua opiskeluun ja oppimiseen liittyvissä pulmatilanteissa, joita muu opintojen ohjaus ja neuvonta ei ole ratkaissut
Esimerkiksi seuraavissa asioissa:
- jumissa olevat opinnot tai opinnäytetyö
- opiskelutaidot, ajankäyttö ja arjenhallinta
- opiskeluitsetuntoon liittyvät ongelmat, jännittäminen
- motivaatio-ongelmat
- jaksaminen ja stressi
- oppimisvaikeudet
- palaaminen opintojen pariin pitkän tauon jälkeen
Video: mitä opintopsykologin yksilöohjauksissa tapahtuu?
Ajanvaraus
Keskustelut opintopsykologin kanssa ovat luottamuksellisia ja kestävät tavallisesti noin 45 minuuttia. Ensimmäisellä kerralla sovitaan mahdollisista jatkotapaamisista ja työskentelyn tavoitteista. Tapaamiskertoja on yleensä 1-5. Tapaamisten tavoitteena on jäsentää opiskelijan tilannetta, kehittää opiskelutaitoja, lisätä toimijuutta, löytää uusia ajattelu- ja toimintatapoja ja parantaa opiskeluedellytyksiä.
Oulun yliopiston antamien ohjeiden mukaan yliopiston kaikessa toiminnassa lisätään henkilöiden välistä etäisyyttä koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi. Sen vuoksi ohjaukset tehdään etänä, kunnes toisin tiedotetaan. Etäohjauksen voi pitää esimerkiksi Teamsin kautta tai puhelimitse. Seuraa yliopiston tiedotusta koronavirusepidemiasta.
Voit varata ajan ajanvarauslomakkeen kautta.
Opintopsykologit: Pia Partanen ja Pauliina Junnikkala, opintopsykologiharjoittelija Saara Kuusisto
Huomaathan:
- Terveyteen liittyvissä asioissa ole suoraan yhteydessä YTHS:ään tai hyvinvointikeskukseen.
- Kriisitilanteissa sinua auttaa mm. Oulun kriisikeskus, yliopistopastori sekä Oulun mielenterveystoimiston päivystys.
Webinaarit ja workshopit
- Itsenäisen opiskelun tukipaketti -webinaari / opintopsykologi Kiia Kilponen. Webinaarissa käydään läpi niitä taitoja, joita itsenäinen opiskelu opiskelijalta vaatii. Se tarjoaa myös käytännön vinkkejä siihen, miten itsenäisestä opiskelusta voi tehdä sujuvampaa ja antoisampaa. (tallenne)
- Motivaatio saa liikkeelle -webinaari / opintopsykologiharjoittelija Amanda Tistelgren. Mitä motivaatio on ja mihin sitä tarvitaan? Miten motivaatiota herätellään ja vahvistetaan? Entä mitä tehdä, jos motivaatio on kadoksissa? (tallenne)
- Opiskeluhyvinvoinnin tukeminen -webinaari / opintopsykologi Sara Tiainen. Kuinka tukea ja ylläpitää omaa opiskeluhyvinvointia ja jaksamista? Mitä stressi on ja kuinka sen tunnistaa? Ovatko kaikki stressinhallintakeinot yhtä hyviä? Kuinka auttaa stressaantunutta mieltä? (tallenne)
Opinnäytetyöryhmät
- Moniammatilliset opinnäytetyöryhmät on tarkoitettu opiskelijoille, jotka kaipaavat tukea ja vinkkejä työn edistämiseen.
- Päästäksesi mukaan ryhmään sinulla tulee olla opinnäytetyöllesi ohjaaja omassa tutkinto-ohjelmassasi ja olet jo aloittanut työn tekemisen. Odotamme myös, että pystyt osallistumaan joka kokoontumiskerralle. Ryhmiin valitaan hakemusten perusteella rajatusti 8 opiskelijaa. Kerro hakemuksessasi tutkinto-ohjelmasi, opintojesi aloitusvuosi, opintopisteet ja perustelut, miksi tämä ryhmä olisi sinulle hyödyllinen.
- RYHMÄ 1 kokoontuu keskiviikkoisin 3.2., 10.2., 17.2., 3.3., 17.3., 31.3., 14.4., 28.4. ja 12.5. klo 12-14. Ryhmän vetäjät: Pia Partanen (opintopsykologi) ja Saara Kuusisto (opintopsykologiharjoittelija). Lähetä hakemus 26.1. klo 15:00 mennessä osoitteeseen pia.partanen@oulu.fi
- RYHMÄ 2 kokoontuu torstaisin 18.2., 25.2., 4.3., 18.3., 1.4., 15.4., 29.4., 6.5. ja 20.5. klo 12-14. Ryhmän vetäjät: Tiina Kemppainen (opiskelu- ja uraohjaaja) ja Saara Kuusisto (opintopsykologiharjoittelija). Lähetä hakemus 11.2. klo 15:00 mennessä osoitteeseen tiina.kemppainen@oulu.fi
- Paikka: Linnanmaan kampus, KK238.
Opiskelutaidot kurssi
- Osallistu Moodlessa opiskelutaidot kurssille. Kurssilla saat tietoa ja käytännön työvälineitä oman opiskelun ja hyvinvoinnin tueksi. Kurssin teemoja ovat: ajanhallinta, opiskelutekniikat, motivaatio, minäkuva ja itsetunto sekä stressinhallinta.
- Kurssin nimi: OPSY Opiskelutaidot
- Kurssiavain: opiskelutaidot2020
Muita vinkkejä
Opintojen suunnittelu
- HOPSin laatimisessa, kurssivalinnoissa ja sivuainevalinnoissa saat apua omaopettajaltasi tai tutkinto-ohjelmasi lähipalveluista.
- Esteetön opiskelu sivustolta löydät suosituksen yksilöllisistä opintojärjestelyistä.
Opiskelutaidot
- Opiskelutaidot ja asiantuntijuus sivustolta löydät sisältöä erilaisista opiskelutaitoihin ja asiantuntijuuteen liittyvistä aiheista. Sivuston sisällöt ovat tarkoitettu opiskelun tukimateriaaliksi ja voit hyödyntää niitä vapaasti opintojen eri vaiheissa.
- Joskus opinnot eivät etene ja opiskelujen eteenpäin vieminen tuntuu vaikealta. Tästä oppaasta löydät apukeinoja mahdollisen ongelmatilanteesi ratkaisemiseksi.
- Padletista löydät mm. tietoa opiskelutekniikoista, motivaatiosta ja ajanhallinnasta.
- Vinkkejä etäopiskeluun
- Kalenteri tuo helpotusta ajanhallintaan
- Vinkkejä lykkäämisen lopettamiseen
- Hyödynnä oppimisen tukena digitaalisia sovelluksia
Terveys ja hyvinvointi
- Nyyti ry:n keräämä lista toimijoista, jotka tarjoavat opiskelijoille apua erilaisiin elämän haastetilanteisiin.
- Padletista löydät paljon videoita, tehtäviä ja artikkeleja hyvinvoinnin tueksi.
- Uudelle opiskelijalle: uuden edessä
- Vinkkejä hyvinvoinnin lisäämiseksi
- Stressivaaka tehtävän avulla voit hahmottaa stressitekijöitä ja omia voimavarojasi.
- Korona ahdistus ja sen kanssa selviytyminen
Viimeksi päivitetty: 16.2.2021