Opintopsykologin ohjauspalvelut

Opintopsykologit tarjoavat ohjausta esimerkiksi opiskelutaitoihin, ajankäyttöön, jaksamiseen ja stressiin tai jännittämiseen liittyvissä kysymyksissä

Milloin opintopsykologille?

Voit varata ajan opintopsykologille, jos

  • olet kirjoillaoleva Oulun yliopiston perustutkinto- tai jatko-opiskelija
  • tarvitset apua opiskeluun ja oppimiseen liittyvissä pulmatilanteissa, joita muu opintojen ohjaus ja neuvonta ei ole ratkaissut

Esimerkiksi seuraavissa asioissa:

  • jumissa olevat opinnot tai opinnäytetyö
  • opiskelutaidot, ajankäyttö ja arjenhallinta
  • opiskeluitsetuntoon liittyvät ongelmat, jännittäminen
  • motivaatio-ongelmat
  • jaksaminen ja stressi
  • oppimisvaikeudet
  • palaaminen opintojen pariin pitkän tauon jälkeen

HOPSin laatimisessa, kurssivalinnoissa ja sivuainevalinnoissa saat apua omaopettajaltasi tai tutkinto-ohjelmasi lähipalveluista. Terveyteen liittyvissä asioissa ole suoraan yhteydessä YTHS:ään tai terveyskeskukseen.

UUTUUS: Hallitse arkeasi -ryhmä

Uusi ryhmämme käynnistyy 10.10! Hae mukaan, mikäli koet arjessasi aikaansaamattomuutta, ahdistusta, stressiä, huonoa fiilistä tai itsetunto-ongelmia. Ilmoittautuminen päättyy perjantaina 4.10 klo 12.

Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet

Tapaamiset

Keskustelut opintopsykologin kanssa ovat luottamuksellisia ja kestävät tavallisesti noin 45 minuuttia. Ensimmäisellä kerralla sovitaan mahdollisista jatkotapaamisista ja työskentelyn tavoitteista. Tapaamiskertoja on yleensä 1-5. Tapaamisten tavoitteena on jäsentää opiskelijan tilannetta, kehittää opiskelutaitoja, lisätä toimijuutta, löytää uusia ajattelu- ja toimintatapoja ja parantaa opiskeluedellytyksiä.

Vastaanotto Linnanmaalla: Ajanvarauksella (ajanvaraus suljettu 7.1.2020 asti), vastaanotto sijaitsee Kauppakadun ja Väylän kulmassa toisessa kerroksessa, tietohallinnon neuvonnan naapurissa (Opiskelun tuki KK237). 

Vastaanotto Kontinkankaalla: Ajanvarauksella (ajanvaraus suljettu 7.1.2020 asti),  osoitteessa Aapistie 5B, 3krs. huone F302. 

Opintopsykologit: Pia Partanen ja Pauliina Junnikkala

Opintopsykologiharjoittelija: Saara Suutarinen

Tutustu myös opiskelutaidot ja asiantuntijuus -sivuston materiaaleihin, saadaksesi vinkkejä esimerkiksi ajanhallintaan ja opintojen suunnitteluun. 

Viimeksi päivitetty: 26.11.2019