Haluan opiskella elektroniikkaa ja tietoliikennetekniikkaa

Elektroniikka ja tietoliikennetekniikka

Elektroniikka ja tietoliikennetekniikka, Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan tutkinto-ohjelma, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri (3 v + 2 v)
 

Tekoälyn ja digitalisaation tarkoitus on tehdä ihmisten elämästä helpompaa ja vaivattomampaa. Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan asiantuntijat ovat keskeisessä roolissa tekoälyn ja digitalisaation taustalla olevien teknologioiden kehittämisessä.

  • Opit suunnittelemaan elektroniikka- ja tietoliikenneratkaisuja, jotka vaikuttavat ihmisten elämään kaikkialla maailmassa.
  • Työllistyt asiantuntijaksi tuotekehitys- ja tutkimusorganisaatioihin ja ratkaiset globaaleja haasteita.
  • Käytössäsi ovat kansainvälisen oppimis- ja tutkimusyhteisön laajat yhteistyöverkostot.

Upeita kansainvälisiä uramahdollisuuksia

Tekoäly ja digitalisaatio ovat kansainvälisiä aloja, joiden teollisuuden kehityksen kärki löytyy Oulusta. Täällä pääset itse kehittämään edistyksellisempää elektroniikkaa, antureita, verkkoja ja ohjelmistoja, jolloin olet jo opintojesi aikana aktiivinen tulevaisuuden toimija.

Erittäin kansainvälinen ala

Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan opiskelijana pääset aidosti kansainväliselle teollisuuden alalle. Oulun seudulla on runsaasti merkittäviä ICT-alan yrityksiä, joiden verkostot kattavat koko maailman. Jo opintojen aikana saat tutustua kansainvälisiin opiskelijoihin ja pääset halutessasi opiskelu- tai harjoitteluvaihtoon lähes mihin päin maailmaa tahansa.

Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan asiantuntijana kehität kestäviä ja vastuullisia teknologiaratkaisuja, kuten vuorovaikutteisia laitteita, painettavaa älyä, langattomia ohjaus- ja mittausjärjestelmiä sekä tehokkaampia tietoliikenneverkkoja.

 

 

85

aloituspaikkaa

 

5

suuntautumisvaihtoehtoa

 

82 %

työllistynyt yritykseen

 

Ammattioppia alusta alkaen

Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan kandidaattiopinnoissa pääpaino on matematiikan, fysiikan ja signaalinkäsittelyn ohella ammattiaineissa kuten elektroniikkasuunnittelussa, mittaustekniikassa, teknillisessä fysiikassa, tietoliikennetekniikassa, tietokonetekniikassa ja ohjelmoinnissa. 

Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan asiantuntijoiden tarve kasvaa maailmanlaajuisesti koko ajan. On hyvin mahdollista, että pääset suorittamaan alan työharjoittelujakson jo heti ensimmäisen opiskeluvuotesi jälkeen.

Ammattinimikkeitä, joihin voit valmistua ovat esimerkiksi:

  • Development Manager
  • R&D-insinööri
  • RF-insinööri
  • Senior Design Engineer
  • Test Engineer
  • toimitusjohtaja
  • Product Manager

 

 

Kiinnostuitko elektroniikasta ja tietoliikennetekniikasta?

Lue lisää ja hae Opintopolussa