University of Oulu, 2016

Näin haet

Yhteishaun hakuajat syksyllä 2019 alkaviin opintoihin ovat

9.-23.1.2019 Hakukohde; Intercultural Teacher Education

20.3. - 3.4.2019 Kandidaatti- ja maisterihakuohteet, maisterihakukohteet

Jos haet hakuajan viimeisenä päivänä, sähköisen hakulomakkeesi tulee olla tallennettuna viimeistään klo 15.00.

Oulun yliopistoon haetaan valtakunnallisessa sähköisessä yhteishaussa, osoitteessa www.opintopolku.fi.

Yhteishaussa voit hakea enintään kuuteen (6) koulutukseen. Yhteishaun hakulomakkeen voi täyttää vain kerran, joten muista valita kaikki haluamasi koulutukset samalle lomakkeelle.

Järjestä koulutukset hakulomakkeella mieluisuusjärjestykseen siten, että ylimpänä lomakkeella on ensimmäinen hakutoiveesi. Hakutoivejärjestystä voi muuttaa hakuajan päättymiseen saakka. Voit tehdä tämän itse kirjautumalla ja tunnistautumalla Oma Opintopolku -palveluun tai käyttämällä hakemuksen muokkauslinkkiä. Hakutoivejärjestyksen muokkaaminen tai yksittäisten hakutoiveiden poistaminen ei ole mahdollista enää hakuajan päättymisen jälkeen.

Voit tulla valituksi vain ylimpään hakutoiveeseen, johon pisteesi riittävät. Alemmat hakutoiveesi peruuntuvat. Hakuaikana tekemäsi hakutoivejärjestys on siis tärkeä!

Hakemus on syytä lähettää hyvissä ajoin, sillä viimeisenä hakupäivänä järjestelmässä voi olla ruuhkaa. Lähetettyäsi sähköisen hakemuksen, varmista, että saat hakemuksen perillemenosta kuittauksen sähköpostiisi. Säilytä saamasi viesti tai tallenna hakemus PDF-versiona itsellesi. Hakija on itse vastuussa hakemuksen perillemenosta.

Korkeakoulut varaavat osan aloituspaikoista henkilöille, joilla ei ole jo korkeakoulupaikkaa tai jotka eivät ole jo valmistuneet aikaisemmin suomalaisesta korkeakoulusta. Aloituspaikkamäärät ilmoitetaan hakukohteittain Opintopolussa. Jos ensikertalaisuus mietityttää, lue lisää tästä.

Valintakokeet

Oulun yliopisto ei lähetä erillistä kutsua valintakokeisiin, ellei valintaperusteissa toisin mainita. Tutustu siis hyvissä ajoin valintakoeaikoihin ja -paikkoihin. Valintakokeisiin voivat osallistua vain ne hakijat, jotka ovat tallentaneet sähköisen hakemuksen määräaikaan mennessä.

Pääosa valintakokeista pidetään Linnanmaan kampuksella. Koepaikalle on hyvä saapua hyvissä ajoin ennen kokeen alkua.

Ota valintakokeeseen mukaan tavalliset kirjoitusvälineet sekä virallinen henkilöllisyystodistus (virallinen henkilökortti, passi), ajokortti tai kuvallinen Kela-kortti. Jos sinulla ei vielä ole em. henkilöllisyystodistusta, hanki sellainen hyvissä ajoin ennen koetta. Koulujen oppilaskuntien kortit tms. eivät ole virallisia henkilöllisyystodistuksia.

Tarkista Opintopolusta hakukohteen tiedoista, mitä muita tarvikkeita, laskimia tms. voit ottaa mukaasi kokeeseen.

Valintakokeisiin osallistuminen on maksutonta. Yliopisto ei järjestä eikä välitä majoituspalvelua valintakokeisiin tuleville. Yliopisto ei myöskään korvaa matkakustannuksia valintakokeisiin osallistuville.

Opiskelupaikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen

Saat sähköpostiisi tiedon opiskelijavalintojen tuloksista. Viestissä ilmoitetaan, jos sinulla on paikka vastaanotettavissa. Ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku –palvelussa. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 8.7.2019 klo 15.00 mennessä.

Paikan vastaanottaneen hakijan on myös ilmoittauduttava yliopistoon. Ilmoittautumisen voi tehdä paikan vastaanoton yhteydessä Oma Opintopolku –palvelussa.

Sinulle tarjotaan vain yhtä opiskelupaikkaa yhteishaussa mukana olevista koulutuksista, vaikka voisit valintapisteidesi perusteella olla hyväksyttävissä useampaankin kohteeseen.

Tarjottava paikka perustuu hakulomakkeella antamaasi hakutoivejärjestykseen. Paikka tarjotaan korkeimmalle priorisoimastasi koulutuksesta, johon voit tulla hyväksytyksi valintapisteidesi perusteella. Alemmas priorisoidut hakutoiveet peruuntuvat automaattisesti.

Jos otat kesän 2019 valinnoissa syksyllä 2019 alkavasta koulutuksesta paikan vastaan, sinua ei jatkossa enää katsota ensikertalaiseksi niissä hakukohteissa, joissa varataan aloituspaikkoja ensikertalaisille. Näihin hakukohteisiinkin voit jatkossa hakea alan vaihtajana tai korkeakoulututkinnon suorittaneena.

Seuraa tarkasti Opintopolun ohjeita paikan vastaanottamisesta ja ilmoittautumisesta!

Tervetuloa yliopistoon!

 

Viimeksi päivitetty: 23.10.2018