Tutkimusaineistot

Oulun yliopistossa edistetään määrätietoisesti tutkimusaineistojen hyvää hallintaa. Yliopiston vastuullisen tutkimuksen ohjelma linjaa digitaalisten tutkimusaineistojen keräämisen, säilyttämisen, käytön ja hallinnan yliopistotasoiset periaatteet.

Vastuullinen tutkimusaineistojen hallinta on korkealaatuisen tutkimuksen edellytys ja strateginen tavoite Oulun yliopistossa. Yliopisto tukee tutkimusaineistojen ja niiden kuvailutietojen avointa saatavuutta edistääkseen tieteen avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Vuonna 2019 seitsemän uutta osa-aikaista data-asiantuntijaa tarjoavat tutkijoille tieteenalakohtaista lisätukea aineistonhallintaan. Oulun yliopistossa seurataan aktiivisesti aineistojen kuvailutietojen julkaisemista sekä laadittujen aineistonhallintasuunnitelmien laatua ja määriä.

Tutkijoille tarkoitetut ohjeistukset löytyvät yliopiston kirjaston ylläpitämiltä Research Data Guide -sivuilta. Tutkimusaineistoihin liittyvissä kysymyksissä tukea saa tutkijoiden sekä tukipalveluyksiköiden yhteisen researchdata [at] oulu.fi-palveluosoitteen kautta.