University of Oulu, 2016

Workshop-kurssi japanilaisten vaihto-opiskelijoiden kanssa

Living in Japan & Finland -kurssi (5 op):

Oletko kiinnostunut workshop-kurssista yhdessä japanilaisten vaihto-opiskelijoiden kanssa?

Humanistiseen tiedekuntaan saapuu syyskuussa japanilaisia yliopisto-opiskelijoita Scandinavian Studies -kesäkouluun. Kurssi järjestetään viikoilla 36–38. Osana kesäkoulua järjestetään Living in Japan & Finland – Designing a Survival Kit for Students -workshop, jossa japanilaiset ja suomalaiset opiskelijat opiskelevat yhdessä. Kurssisuoritukseen (5 op) vaaditaan workshoppiin ja ryhmätyöhön osallistuminen sekä raportin kirjoittaminen kurssin päätyttyä. (kurssikoodi 700584P, 5 opintopistettä, arvostelu 0-5/5)

Kurssin sisältö

Workshopissa työskennellään yhdessä japanilaisten kesäkoulun opiskelijoiden kanssa ja tarkastellaan laajasti sekä suomalaista että japanilaista kulttuuria. Workshopissa opiskellaan ryhmissä, joissa pohditaan suomalaista ja japanilaista yhteiskuntaa opiskelijoiden näkökulmasta: minkälaista tietoa tarvitaan, jos haluaa lähteä vaihto-opiskelijaksi ilman erityistä perehtymistä etukäteen tai mitä pitäisi osata tapakulttuurista yms. Opiskelijat tuottavat tietopaketteja, joita käytetään jatkossa vaihto-opiskelun ja kesäkoulun markkinointiin tekijänoikeuksia kunnioittaen.

Aikataulu:
3.9. klo 12–16: Workshop alkaa, työskentelyryhmiin jakautuminen ja tehtävänanto
5.9. klo 10–12: Luento, 12–14 itsenäistä ryhmätyöskentelyä

12.9. klo 10–12: Itsenäistä ryhmätyöskentelyä
13.9. klo 10–12: Itsenäistä ryhmätyöskentelyä

13.9. klo 14–16: Itsenäistä ryhmätyöskentelyä
17.9. klo 9–12: Ryhmien esitykset ja loppukeskustelu

Workshopista vastaa tutkijatohtori Erkki T. Lassila; ilmoittaudu workshoppiin osoitteeseen erkki.t.lassila@oulu.fi mahdollisimman pian, mutta viimeistään 23.8. mennessä.

Lisäksi etsimme japanilaisten kesäkouluun innokkaita ja aktiivisia tuutoreita! Katso lisää: https://www.oulu.fi/hutk/node/58579

Workshop-kurssista saa 5 siis opintopistettä ja tuutorina toimimisesta 5 opintopistettä. Jos suorittaa molemmat, voi siis saada Japani-opintoihin 10 opintopistettä. Workshop ja tuutorointi tarjoavat yhdessä loistavan tilaisuuden japanilaiseen kulttuuriin tutustumiseen ja verkostoitumiseen!

Viimeksi päivitetty: 23.5.2019