Pysy ajan tasalla - tilaa uutiskirjeemme

Saat tietoa Oulun yliopiston hakijoille suunnatuista tapahtumista ja sisällöistä, opiskelijavalinnoista ja tavoista tutustua yliopistoon.

Tietoa opinto-ohjaajalle

Tälle sivulle olemme koonneet hyödyllistä tietoa hakemisesta Oulun yliopistoon sekä Oulun yliopiston opiskelijavalinnasta.

Oulun yliopiston koulutustarjonta on monipuolinen, sillä olemme yksi monitieteisimpiä ja suurimpia yliopistoja Suomessa. Oulun yliopiston tietyille aloille on mahdollista hakea tutkinto-opiskelijaksi myös avoimen väylän kautta tutkinto-ohjelmien valintaperusteiden mukaisesti suoritettujen opintojen perusteella. Kaikkien tutkinto-ohjelmien valintaperusteet julkaistaan Opintopolussa. Lisätietoa Oulun yliopiston koulutuksiin hakemisesta saat hakijapalveluista.

Hakijan opas 2021 tilattavissa oppilaitokseesi tai luettavissa verkossa

Oulun yliopiston hakijan opas 2021 on ilmestynyt. Toimitamme oppaita suoraan oppilaitoksiin, ja myös opiskelijanne ja heidän läheisensä voivat tilata oppaan kotiinsa. Pääset tilauslomakkeeseen allaolevasta linkistä tai suoraan tästä. Hakijan opas on myös luettavissa pdf-muodossa. Koulutusohjelmiimme ja niiden valintaperusteisiin voi tutustua myös Hae opiskelijaksi -sivuilla.

Hakeminen ja opiskelijavalinnat
12.5.2016

Yhteishaku

Kutsu Oulukaverit koulullesi

Monialainen opiskelijatiimimme kertoo koulutusaloistamme

Ohjauksen tueksi

Tarjoamme sinulle kattavan materiaalipaketin ohjaustyösi tueksi. Kaikki materiaalit ovat vapaasti käytössäsi ja voit hyödyntää niitä haluamallasi tavalla joko oppitunneilla tai yksilöohjauksessa. 

Opon materiaalipankkia voit hyödyntää ohjausmateriaalina tai opiskelijoiden itseopiskelussa. Ainevalintatietoa lukiolaisille –tietopakettiin on koottu tutkimustietoa ainevalintojen ja ylioppilaskokeen arvosanojen vaikutuksesta yliopistojen opiskelijavalintaan. Haluamme myös kannustaa lukiolaisia tutustumaan yliopisto-opiskeluihin tarjoamalla  joitain avoimen yliopiston opintojaksoja kaikille lukiolaisille täysin maksutta.

 

Kutsu Oulukaverit koulullesi

Oulukaverit on Oulun yliopiston palvelu kouluille. Monialainen opiskelijatiimimme vierailee mielellään koulussasi kertomassa koulutusaloistamme ja Oulusta opiskelukaupunkina. Opotunnit, ruokavälituntiesittelyt, ständin pitäminen, koulusi jatkokoulutusmessuille tai paneeliin osallistuminen - tapoja on monia. Voit kutsua Oulukaverit koulullesi tai vaihtoehtoisesti varata ryhmällesi vierailun yliopistolle, joko Linnanmaan tai Kontinkankaan kampukselle tästä.

Tilaamalla sähköpostiisi muutaman kerran lukuvuodessa julkaistava uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla Oulun yliopiston hakijoille suunnatuista tapahtumista ja sisällöistä.  Saat tietoa myös opiskelijavalinnoista ja tavoista tutustua yliopistoon. Uutiskirjeen tilaajien tietoja ei luovuteta ulkopuolisille ja niitä käytetään vain Oulun yliopiston markkinointitarkoituksiin.