University of Oulu, 2016

"Alfred Hitchcockin amerikkalainen 1950-luku" -seminaari

Lauantai, toukokuu 11, 2019

HITCHCOCKIN 50-LUKUA STUDION SEMINAARISSA

Viimeistään 1950-luku vakiinnutti ohjaaja Alfred Hitchcockin aseman kihelmöivän jännityksen, suspensen mestarina. Tuolle vuosikymmenelle mahtuu useita hänen uransa suurimpia yleisömenestyksiä, jos kohta kysymyksenasetteluiltaan ohjaajaa kiinnostaneita töitä, jotka kuitenkin muodostuivat katsojaflopeiksi.

Itse Hitchcock koki, että hänen ammattilaisuutensa elokuvantekijänä oli 1950-luvulle tultaessa vahvistunut: hän oli omaksunut täysin amerikkalaistyylisen tuotantokoneiston. Hän otti vuosikymmenen loppupuolella haltuunsa myös kokonaan uuden median, television "Hitchcock esittää" -sarjallansa.

2019 Alfred Hitchcockin syntymästä tulee kuluneeksi 120 vuotta. Oulun Elokuvakeskus kunnioittaa juhlaa seminaarilla "Alfred Hitchcockin amerikkalainen 1950-luku", joka järjestetään elokuvateatteri Studiossa (kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7 II krs.) lauantaina 11.5. alkaen kello 11.00. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Seminaarissa luennoivat toimittaja Risto M.K. Raitio, joka luo yleiskatsauksen ohjaajan 1950-luvun tuotantoon. Tutkija Markku Koski puolestaan ottaa käsittelyynsä yksittäistapauksen, Hitchcockin kyseisen vuosikymmenen päättäneen kauhujännärin Psyko, joka avasi lajityypin sisällä kokonaan uusia ovia.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy Elokuvakeskuksen kotisivuilta www.oulunelokuvakeskus.fi/oek/ajankohtaista.

Lisää kalenteriin

Tapahtuman sijainti

Elokuvateatteri Studio (Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7, II krs.)

Takaisin tapahtumiin

Viimeksi päivitetty: 3.5.2019