Keskustakampus

Oulun yliopisto tekee parhaillaan hankesuunnitelmaa uudesta kampuksesta, joka rakentuisi Raksilan alueelle Oulun keskustassa tämän vuosikymmenen lopulla. Keskustakampushanke on yksi niistä toimista, joiden avulla rakennetaan yliopiston ja yliopistokaupunki Oulun vetovoimaa tulevilla vuosikymmenillä. Uusi kampus tuo yliopiston ja yliopistolaiset näkyväksi osaksi kaupungin arkea ja sosiaalista elämää. Keskustakampus on helpommin saavutettavissa eri puolilta Oulua ja myös kauempaa, koska se sijaitsee rautatie- ja bussiasemien välittömässä läheisyydessä.

Yliopistomaailma on juuri nyt murrosvaiheessa, kun digitalisaation myötä opintoja ja työtä tehdään entistä useammista, vapaammin itse valittavista paikoista. Yliopiston tilantarve vähenee kokonaisuudessaan ja kohdistuu monikäyttöisiin, muunneltaviin tiloihin.

Tervetuloa mukaan rakentamaan tulevaisuuden yliopistoa ja yliopistokaupunki Oulua! Kokoamme tälle sivulle tietoa hankkeesta sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.
Image
Ilmakuva Oulun Raksilasta

Opiskelijoiden ajatuksia keskustakampuksesta

Oulun yliopiston opiskelijoita edustava edunvalvonta- ja palvelujärjestö Oulun yliopiston ylioppilaskunta on ottanut kantaa keskustakampukseen. Voit tutustua heidän kannanottoihinsa alla. Tutustu myös yliopiston vastineeseen ylioppilaskunnan viimeisimpään kannanottoon.

Kysymyksiä ja vastauksia