Fibrobesity – Preventing Fibrosis Related to Obesity

Fibrobesity - Preventing Fibrosis Related to Obesity - on yksi kolmesta monitieteisestä tutkimusohjelmasta, joita tuetaan Suomen Akatemian PROFI6-rahoituksella vuosina 2021-2026. Fibrobesity linkittyy vahvasti Oulun yliopiston strategiaan laajemman FibroHealth - Combatting Fibrosis in Chronic Diseases -tutkimusalan alla. FibroHealthissa käsitellään yleisesti fibroosia, kun taas Fibrobesityssä keskitytään lihavuuteen liittyvään fibroosiin sekä näiden sairauksien lääketieteellisiin ja yhteiskunnallisiin haasteisiin. Tutkimusyhteisö kattaa useita tiedekuntia ja tutkimusaloja mukaan lukien lääketiede, biokemia ja molekyylilääketiede, ihmis- ja kasvatustieteet, psykologia sekä tieto- ja viestintätekniikan (ICT) tieteet.

Fibrobesity-tutkimusohjelma lyhyesti

Fibrobesity-tutkimusohjelman perustan muodostavat Oulun yliopiston maailmanluokan hypoksia- ja ECM-tutkimus. Tähän yhdistyvät lihavuutta, sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä, metabolista oireyhtymää, munasarjojen monirakkulatautioireyhtymää (PCOS) ja muita fibroottisia sairauksia koskeva Oulun yliopiston monitieteinen huippututkimus. Monialaista tutkimusyhteistyötä täydentävät Oulun yliopiston ainutlaatuinen populaatio- ja potilaskohorttitutkimus sekä moderni tutkimusinfrastruktuuri.

Ota yhteyttä

Post-Doc- ja väitöskirjatutkijat

Fibrobesityn uutiskirje

Fibrobesity julkaisee säännöllisesti uutiskirjeen joka toinen kuukausi. Olemme koonneet tälle sivulle arkiston vanhoista uutiskirjeistämme. Myös uusimmat uutiskirjeet lisätään arkistoon pian julkaisun jälkeen. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan yhteisöömme!

Uutiskirjeen julkaisupäivät vuonna 2024 ovat:

  • helmikuun 14. päivä,
  • huhtikuun 10. päivä,
  • kesäkuun 12. päivä,
  • elokuun 21. päivä,
  • lokakuun 9. päivä ja
  • joulukuun 11. päivä.