Biomimetiikka ja älykkäät järjestelmät

Biomimetiikka ja älykkäät järjestelmät (BISG) -tutkimusyksikkö tekee kansainvälisesti tunnustettua monitieteistä tutkimusta data-analyysin, robotiikan, turvallisen ohjelmoinnin ja bio-IT:n aloilla. Tutkimuksemme sovellusalueita ovat teollisuuden valmistusprosessien optimointi, teollisuus 4.0, terveys- ja hyvinvointijärjestelmät, ympäristön seuranta mobiiliroboteilla, luotettava esineiden internet (Internet of Things, IoT) sekä saumattomat keinotekois-luonnolliset järjestelmät.

Tutkimusalueet

DataAI-, robotiikka- ja OUSPG-tutkimusryhmiämme johtaa professori Juha Röning ja ne sijaitsevat Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella. Professori Seppo Vainion johtama bioinformaatioteknologiaryhmä sijaitsee Kontinkankaan kampuksella.

Projektit

Biomimetiikka ja älykkäät järjestelmät -tutkimusyksikkö on mukana Suomen Akatemian, Business Finlandin ja Euroopan unionin rahoittamissa kansallisissa ja kansainvälisissä tutkimushankkeissa sekä yhteistyössä Japan Society for the Promotion of Science (JSPS) ja National Science Foundation (NSF) kanssa.

Julkaisut

Löydät julkaisumme Oulun yliopiston julkaisuarkistoilta:

Vaikutus

Tieteellisten julkaisujen lisäksi Biomimetiikka ja älykkäät järjestelmät -tutkimuksen vaikuttavuus näkyy myös sen osallistumisena standardointielimiin ja spin-off-yrityksien tuomaan innovaatioon.

Koulutus

Tarjoamme kursseja ja ohjausta osaamisalueillamme.

Lisätietoa

Yhteystiedot

Jos haluat keskustella mahdollisista työllistymis- tai yhteistyömahdollisuuksista tai jos etsit opinnäytetyön ohjaajaa, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä.