University of Oulu, 2016

Sivuainekokeet humanistisessa tiedekunnassa

SYKSY 2020

Ranskan kieli

Ranskan kielen sivuainekoe pidetään torstaina 27.8.2020 klo 9-12 etäkokeena.
Ilmoittautumiset kokeeseen sähköpostitse Heli Heinonen-Aholle heli.heinonen-aho@oulu.fi keskiviikkoon 26.8.2020 mennessä.
Ilmoittautuneita informoidaan henkilökohtaisesti sivuainekokeen yksityiskohdista.

Ruotsin kieli

Ruotsin kielen sivuainekoe pidetään 24.8.2020 klo 16.00-18.00 etäkokeena.
Ilmoittautumiset sivuainekokeeseen Marja-Leena Kivelälle marja-leena.kivela@oulu.fi 19.8. mennessä.
Koe koostuu kahdesta osiosta: 1: kielen rakenne ja sanasto ja 2: tuottaminen

Suomen kieli sivuaineena

Suomen kieli kuuluu pakollisena sivuaineena niille kirjallisuuden pääaineopiskelijoille, jotka aikovat äidinkielen ja kirjallisuuden opettajiksi. Suomi on hyvä sivuaine myös esimerkiksi vieraiden kielten, historian ja informaatiotutkimuksen opiskelijoille sekä luokanopettajiksi opiskeleville. Kirjallisuuden opiskelijoille suomi on vapaasti valittava sivuaine.

Kaikkien muiden on osallistuttava sivuaineen lähtötasokokeeseen.

Suomen kielen sivuainekoe on 24.8. klo 12–14 salissa AT115A. Sivuainekoe perustuu peruskoulun ja lukion äidinkielen ja kirjallisuuden oppimäärään. Kokeessa on kielen rakenteeseen ja käyttöön liittyviä tehtäviä, joilla testataan hakijan suomen kielen hallintaa.

KEVÄT 2020

Englannin kieli

Sivuaineen pääsykoe järjestetään 18.5.2020 klo 14-17 sähköisen etäyhteyden kautta

Sivuainekokeeseen ilmoittaudutaan WebOodissa koodilla 682350Y 2.3.-11.5.2020. Jos hakijalla ei ole voimassa olevaa tunnusta WebOodiin, ilmoittautuminen lähetetään osoitteeseen helena.karjalainen@oulu.fi.

Kokeen tiedot löytyvät oppiaineen sivuilta: https://www.oulu.fi/englantilainenfilologia/node/198468. Kokeen käytännön järjestelyistä lähetetään lisätietoa ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.

Informaatiotutkimus

Informaatiotutkimuksen sivuainekoe järjestetään 14.5. 2020 klo 10.00-12.00 salissa L9. Lue lisätiedot ja ohjeet informaatiotutkimuksen sivuilta.

Historia

Historia-aineiden (sisältäen sekä historian että tieteiden ja aatteiden historian) yhteinen sivuainepääsykoe järjestetään 5.5.2020 klo 12.15.

Lisätietoja historian sivuilta.

Pohjoissaame

Mikäli haluat opiskella pohjoissaamea äidinkielisten linjalla, tulee sinun osallistua lähtötasokokeeseen.

Sinun ei tarvitse osallistua lähtötasokokeeseen jos

– olet kirjoittanut ylioppilaskirjoituksissa pohjoissaamen äidinkielenä ja saanut siitä arvosanaksi vähintään cum laude approbaturin tai
– olet kirjoittanut pohjoissaamen vieraana kielenä ja saanut siitä arvosanaksi vähintään eximia cum laude approbaturin.

Pohjoissaamen lähtötasokoe järjestetään maanantaina 1.6.2020 klo 9.00–18 etäyhteydellä.

Kaikille yhteinen osuus on klo 9.00–10.30 ja yksilölliset suulliset haastattelut (45 min / hakija) tämän jälkeen klo 11.00–18.00. Suullisten haastattelujen järjestys ja aikataulu määrätään koepäivän aloituksessa.

Ilmoittaudu lähtötasokokeeseen viimeistään tiistaina 26.5. klo 12 mennessä minna.rasmus(at)oulu.fi. Etäyhteyden tarkempi osoite ohjeineen ilmoitetaan hakijoille ilmoittautumisajan päätyttyä.

Ranskan kieli

Ranskan kielen sivuainekoe on siirretty pidettäväksi tiistaina 19.5.2020.

Tähän mennessä ilmoittautuneet ovat saaneet asiasta tiedon (16.4.2020)

Kaikille ilmoittautuneille tiedotetaan henkilökohtaisesti tarkka aika ja suorittamistapa.

Yhteystiedot Heli Heinonen-Aho heli.heinonen-aho@oulu.fi

Ruotsin kieli

Ruotsin kielen sivuainekoe pidettiin toukokuussa 2020 Moodle-kokeena.

Saksan kieli ja kulttuuri

Saksan kielen ja kulttuurin sivuaineeksi haluavat voivat ilmoittautua Satu Selkälälle, satu.selkala@oulu.fi. Ilmoittautuneiden kanssa sovitaan henkilökohtaisesti, miten riittävä kielitaito osoitetaan.

Suomen kieli sivuaineena

Kaikkien muiden on osallistuttava sivuaineen lähtötasokokeeseen.

Alun perin ilmoitettiin, että suomen kielen sivuainekoe järjestetään samaan aikaan pääainevalintakokeen kanssa 5.6. klo 13.00–17.00 luentosalissa L1. Koronaviruspandemia kuitenkin aiheuttaa muutoksia myös sivuainekokeisiin. Tämänhetkisen tiedon mukaan suomen kielen sivuainekoe on vasta elokuussa. Kokeesta tiedotetaan tarkemmin sitä mukaa, kun tietoa saadaan.  Sivuainekokeeseen ilmoittaudutaan WebOodissa koodilla 694970Y Sivuainekoe, Suomen kieli viimeistään 10.8.

Viimeksi päivitetty: 13.8.2020