University of Oulu, 2016

Sivuainekokeet humanistisessa tiedekunnassa

SYKSY 2019

Ruotsin kieli

Oulun yliopiston opiskelijoille suunnattu ruotsin kielen sivuainekoe pidetään ti 27.8.2019 klo 12.00-15.00 salissa AT115A. Sivuainekokeeseen ilmoittaudutaan sähköpostitse viimeistään 23.8. mennessä osoitteeseen: kirsi.lepisto(at)oulu.fi. Ilmoita samalla opiskelijanumerosi ja pääaineesi.

Sivuainekokeen rakenne ja vaatimukset:

1. Ruotsin kielen rakenne ja sanasto. Rakenteiden, kielioppisääntöjen ja termistön hallinnassa edellytetään lukion B-ruotsin mukaisia tietoja ja taitoja.
  2. Ruotsin kielen tuottaminen. Kirjoitelma, josta arvostellaan sekä kieliasu että sisältö. Kirjoitelma voi perustua aineistoon.

Sivuainekokeessa hyväksytyt saavat oikeuden suorittaa ruotsin kielen perusopinnot (25 op) ja aineopinnot (35 op). Pienempien opintokokonaisuuksien suorittaminen ei ole mahdollista.
Valituiksi tulleet voivat aloittaa ruotsin opinnot jo syksyllä 2019. Perusopinnot alkavat 9.9.2019.

Ranskan kieli

Sivuainekoe järjestetään torstaina 29.8.2019 klo 10.00-13.00 (10.00-12.00 kirjallinen osio, 12.00-13.00 suullinen osio), sali : tule toimistolle TÄ314, jossa sali ilmoitetaan osallistujille.
Ilmoittautuminen sähköpostilla: heli.heinonen-aho@oulu.fi viimeistään keskiviikkona 28.8. klo 12.

Pohjoissaame

Mikäli haluat opiskella pohjoissaamea äidinkielisten linjalla, tulee sinun osallistua lähtötasokokeeseen.

Sinun ei tarvitse osallistua lähtötasokokeeseen jos

1. olet kirjoittanut ylioppilaskirjoituksissa pohjoissaamen äidinkielenä ja saanut siitä arvosanaksi vähintään cum laude approbaturin tai
  2. olet kirjoittanut pohjoissaamen vieraana kielenä ja saanut siitä arvosanaksi vähintään eximia cum laude approbaturin.

Pohjoissaamen lähtötasokoe on keskiviikkona 4.9. klo 8.30 alkaen luokassa TM105.
Ilmoittaudu lähtötasokokeeseen viimeistään tiistaina 3.9. klo 12 minna.rasmus(at)oulu.fi.

Koe koostuu seuraavista osista:
- kielioppiosio
- käännös
- kirjoitelma/essee
- suullinen osio

Kielioppiosion kysymykset pohjautuvat pohjoissaamen peruskielioppiin, esim. Sámás 1–3, Cealkke Dearvvuođaid tai muuhun vastaavaan oppimateriaaliin.

Lisätietoja kokeesta: Minna Rasmus minna.rasmus(at)oulu.fi

KEVÄT 2020