University of Oulu, 2016

KEVÄT 2020

(sivua päivitetään)

Englannin kieli

Sivuaineen pääsykoe järjestetään pääainekokeen yhteydessä 18.5.2020 klo 14-17 saleissa L1 ja L4.
Sivuainekokeeseen ilmoittaudutaan WebOodissa koodilla 682350Y 2.3.-11.5.2020. Jos hakijalla ei ole voimassa olevaa tunnusta WebOodiin, ilmoittautuminen lähetetään osoitteeseen helena.karjalainen@oulu.fi.

Kokeen vaatimukset ovat samat kuin pääainekokeessa. Tiedot löytyvät oppiaineen sivuilta: https://www.oulu.fi/englantilainenfilologia/node/198468

Informaatiotutkimus

Informaatiotutkimuksen sivuainekoe järjestetään 14.5. 2020 klo 10.00-12.00 salissa L9. Lue lisätiedot ja ohjeet informaatiotutkimuksen sivuilta.

Historia

Sivuainekoe järjestetään keväällä 2020. Tarkemmat tiedot päivitetään maaliskuun alussa.

Pohjoissaame

Mikäli haluat opiskella pohjoissaamea äidinkielisten linjalla, tulee sinun osallistua lähtötasokokeeseen.

Sinun ei tarvitse osallistua lähtötasokokeeseen jos

1. olet kirjoittanut ylioppilaskirjoituksissa pohjoissaamen äidinkielenä ja saanut siitä arvosanaksi vähintään cum laude approbaturin tai
  2. olet kirjoittanut pohjoissaamen vieraana kielenä ja saanut siitä arvosanaksi vähintään eximia cum laude approbaturin.

Pohjoissaamen lähtötasokoe on maanantaina 1.6.2020 klo  alkaen salissa L7.
Ilmoittaudu lähtötasokokeeseen viimeistään tiistaina 28.5. klo 12 mennessä minna.rasmus(at)oulu.fi.

Koe koostuu seuraavista osista:
- kielioppiosio
- käännös
- kirjoitelma/essee
- suullinen osio

Kielioppiosion kysymykset pohjautuvat pohjoissaamen peruskielioppiin, esim. Sámás 1–3, Cealkke Dearvvuođaid tai muuhun vastaavaan oppimateriaaliin.

Lisätietoja kokeesta: Minna Rasmus minna.rasmus(at)oulu.fi

Ranskan kieli

Kevään 2020 sivuainekoe pidetään torstaina 16.4. klo 9-12.
Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen heli.heinonen-aho@oulu.fi viimeistään 15.4. mennessä.

Ruotsin kieli

Ruotsin kielen sivuainekoe pidetään pääsykokeen yhteydessä 25.5. klo 13 alkaen salissa L4.
Ilmoittautumiset sivuainekokeeseen lehtori Riitta Kosuselle riitta.kosunen@oulu.fi 18.5. mennessä.

Saksan kieli ja kulttuuri

Saksan kielen sivuainekoe pidetään pääsykokeen yhteydessä 1.6. klo 13 alkaen salissa L7.
Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen satu.selkala@oulu.fi viimeistään 27.5. mennessä.

Suomen kieli sivuaineena

Suomen kieli kuuluu pakollisena sivuaineena niille kirjallisuuden pääaineopiskelijoille, jotka aikovat äidinkielen ja kirjallisuuden opettajiksi. Suomi on hyvä sivuaine myös esimerkiksi vieraiden kielten, historian ja informaatiotutkimuksen opiskelijoille sekä luokanopettajiksi opiskeleville. Kirjallisuuden opiskelijoille suomi on vapaasti valittava sivuaine.

Kaikkien muiden on osallistuttava sivuaineen lähtötasokokeeseen, joka järjestetään joka kevät samaan aikaan pääainevalintakokeen kanssa 5.6. klo 13.00–17.00 luentosalissa L1. Sivuainekokeeseen ilmoittaudutaan WebOodissa koodilla 694970Y Sivuainekoe, Suomen kieli, viimeistään kaksi viikkoa ennen koepäivää. Lisätietoa sivuaineopinnoista on opinto-oppaassa.

SYKSY 2019

Ruotsin kieli

Oulun yliopiston opiskelijoille suunnattu ruotsin kielen sivuainekoe pidetään ti 27.8.2019 klo 12.00-15.00 salissa AT115A. Sivuainekokeeseen ilmoittaudutaan sähköpostitse viimeistään 23.8. mennessä osoitteeseen: kirsi.lepisto(at)oulu.fi. Ilmoita samalla opiskelijanumerosi ja pääaineesi.

Sivuainekokeen rakenne ja vaatimukset:

1. Ruotsin kielen rakenne ja sanasto. Rakenteiden, kielioppisääntöjen ja termistön hallinnassa edellytetään lukion B-ruotsin mukaisia tietoja ja taitoja.
  2. Ruotsin kielen tuottaminen. Kirjoitelma, josta arvostellaan sekä kieliasu että sisältö. Kirjoitelma voi perustua aineistoon.

Sivuainekokeessa hyväksytyt saavat oikeuden suorittaa ruotsin kielen perusopinnot (25 op) ja aineopinnot (35 op). Pienempien opintokokonaisuuksien suorittaminen ei ole mahdollista.
Valituiksi tulleet voivat aloittaa ruotsin opinnot jo syksyllä 2019. Perusopinnot alkavat 9.9.2019.

Ranskan kieli

Sivuainekoe järjestetään torstaina 29.8.2019 klo 10.00-13.00 (10.00-12.00 kirjallinen osio, 12.00-13.00 suullinen osio), sali : tule toimistolle TÄ314, jossa sali ilmoitetaan osallistujille.
Ilmoittautuminen sähköpostilla: heli.heinonen-aho@oulu.fi viimeistään keskiviikkona 28.8. klo 12.

Pohjoissaame

Sinun ei tarvitse osallistua lähtötasokokeeseen jos

Pohjoissaamen lähtötasokoe on keskiviikkona 4.9. klo 8.30 alkaen luokassa TM105.
Ilmoittaudu lähtötasokokeeseen viimeistään tiistaina 3.9. klo 12 minna.rasmus(at)oulu.fi.

Koe koostuu seuraavista osista:
- kielioppiosio
- käännös