Uutiset

13.11.2019 Uutinen

DigiHealthin tavoitteena käytännön sovellukset

Digitaalinen terveysteknologia on yksi Oulun yliopiston keskeisimmistä tutkimusteemoista. DigiHealth-hanke vie alan tutkijat myös Oysin käytäville.

7.11.2019 Uutinen

Liikesivistysrahasto 100 vuotta tulevaisuuden hyväksi

Torstaina 7.11.2019 satavuotista toimintaansa juhlistava Liikesivistysrahasto on toiminut vuodesta 1919 lähtien kauppatieteellisen tutkimuksen ja osaamisen suunnan

1.11.2019 Uutinen

BCDC Energia -tutkijoille kansainvälinen tunnustus ilmaston hyväksi tehdystä tutkimuksesta

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun ja Suomen ympäristökeskuksen BCDC-tutkijat Santtu Karhinen, Hannu Huuki ja Enn

27.9.2019 Uutinen

Marko Ahtisaari: ”Demokratiamme on vuokramaalla”

Marko Ahtisaari puhui eilen Oulun yliopistolla Datatalous-seminaarissa. Seminaarin pyrkimyksenä oli herätellä keskustelua datataloudesta: onko se uhka vai mahdollisuus?

20.8.2019 Uutinen

Suomen Ekonomit palkitsi kauppakorkeakoulun henkilöstöä Opetuspalkinnolla

Suomen Ekonomien Opetuspalkinto 2019 myönnettiin poikkeuksellisesti ilman erillistä kilpailua valtakunnallisen liiketoimintaosaamisen verkko-opintokokonaisuuden (LITO) kehittäjille.

18.6.2019 Uutinen

Oulun yliopiston liikkeenjohdon EMBA-ohjelma kouluttanut 450 johtajaa

Oulun yliopiston liikkeenjohdon koulutuksen Executive MBA -ohjelma täyttää 30 vuotta. Tänä aikana ohjelmasta on valmistunut noin 450 liikkeenjohtajaa ja ohjelmaan on osallistunut noin 300 organisaatiota. EMBA-ohjelman 30-vuotisjuhlaa vietettiin Oulun yliopistossa 17. kesäkuuta.

29.5.2019 Uutinen

Pentti Pikkaraisesta kauppakorkeakoulun työelämäprofessori

Pentti Pikkarainen, PhD (taloustiede), on nimitetty Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun työelämäprofessoriksi.

20.5.2019 Uutinen

Professori Puhakalle tunnustuspalkinto Pohjois-Pohjanmaan kulttuurirahastolta

Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan rahasto myönsi Oulun yliopis

8.5.2019 Uutinen

Yritys: Vastaa ja tule kehittämään alueellista digipalvelutarjontaa

Nyt voit vaikuttaa suomalaisten yritysten digiosaamiseen ja -valmiuksiin!

5.4.2019 Uutinen

Arctic 5 –työryhmän raportti: Rajat ylittävä yhteistyö innovaatioiden saralla

Arctic Spirit –konferenssissa Rovaniemellä marraskuussa 2017 Arctic 5 –yliopistot ja –kaupungit (Oulu, Rovaniemi, Luulaja, Uumaja ja Tromssa) päättivät perustaa yhteisen työryhmän, jonka tehtävänä

4.4.2019 Uutinen

Kauppakorkeakoulu jälleen Oulun yliopiston suosituimpia hakukohteita

Eilen päättyneessä yhteishaussa Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun kandiohjelmaan saapui 2667 hakemusta, joista ensisijaisesti Ouluun haki 1096 henkeä.

29.3.2019 Uutinen

Dekaani Mikko Puhakka yritystukien tutkimusjaoston jäseneksi

Valtioneuvosto on asettanut yritystukien tutkimusjaoston toimikaudelle 1.4.2019 – 31.3.2023.

14.3.2019 Uutinen

Väitös: Kotitaloudet osana energiajärjestelmän ilmastoystävällisiä ratkaisuja

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun taloustieteen tohtorikoulutettava Enni Ruokamo väittelee Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella Arina-salissa (TA105) perjantaina 22.3.2019 klo 12.00. Vastaväittäjänä toimii professori Anni Huhtala Valtion taloudellisesta tutkimuskeskuksesta (VATT) ja kustoksena professori Rauli Svento Oulun yliopiston kauppakorkeakoulusta.

Enni kertoo BCDC Energian haastattelussa moniulotteisesti väitöstutkimuksensa sisällöstä, menetelmästä sekä tuloksista ja niiden hyödynnettävyydestä. Lisäksi hän pohtii tutkimuksensa merkitystä laajempien – mm. ilmastonmuutoksen hillintään tähtäävien – tavoitteiden ja päämäärien saavuttamisessa, sekä kokemuksiaan tutkijuudesta.

22.2.2019 Uutinen

Lääkärit suhtautuvat nettiterapiaan positiivisesti mutta varovaisesti

Digitaaliset etähoitomuodot, kuten nettiterapiat, ovat mahdollisuus vastata tehokkaasti terveyspalvelujen kasvavaan kysyntään. Lääkärikunnan enemmistön mielestä nettiterapiat ovat hyväksytty tapa tarjota hoitoa. Lääkärien mielestä ne täydentävät hyvin alkuvaiheen hoitoa, mutta eivät saisi olla ainoa vaihtoehto.

20.2.2019 Uutinen

Uusi brändiprofessuuri vahvistaa yritysten brändiosaamista ja kilpailukykyä

Oulun yliopisto on päättänyt brändiprofessuurin perustamisesta ja varmistanut tähän liittyvän rahoituksen viisivuotiskaudelle 2019–2024. Professuuri vahvistaa yritysten brändeihin ja brändijohtamiseen liittyvää osaamista.

11.2.2019 Uutinen

41. Kansantaloustieteen päivät vietettiin Oulussa

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu isännöi 7.-8. helmikuuta jo 41. kertaa järjestettyjä Kansantaloustieteen päiviä. KT-päivät keräävät perinteisesti suomalaiset taloustieteellistä tutkimusta tekevät tahot yhteen kahden päivän ajaksi.

30.1.2019 Uutinen

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun AACSB-akkreditoinnille jatkoa

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun korkeatasoinen tutkimus ja koulutus on jälleen tunnustettu kansainvälisellä AACSB-akkreditoinnilla. Ensimmäisen kerran kauppakorkeakoulu sai arvostetun laadun tunnustuksen vuonna 2013 neljäntenä pohjoismaisena kauppakorkeakouluna. Nyt se on yksi pisimpään akkreditoiduista kouluista Pohjoismaissa.

24.1.2019 Uutinen

847 hakemusta kansainvälisiin maisteriohjelmiin

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu sai yhteensä 847 hakemusta kansainvälisiin maisteriohjelmiinsa. Määrä on suurempi kuin kaksi vuotta sitten, jolloin lukuvuosimaksut otettiin käyttöön. Tänä vuonna Oulun yliopistolla on myös tiukempi apurahaohjelma sekä ankarammat kielivaatimukset.

14.1.2019 Uutinen

Geneettiset tekijät selittävät osittain riskikäyttäytymistä

Oulun yliopiston tutkijoita on mukana laajassa kansainvälisessä tutkimuksessa, joka osoittaa geneettisten tekijöiden osittain selittävän riskikäyttäytymistä. Yksittäisten geenien vaikutus riskikäyttäytymiseen on pieni, mutta geenien yhteisvaikutus on merkittävä.

4.12.2018 Uutinen

fPlaza edistää johtamista, yrittäjyyttä ja vastuullisuutta

Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu vahvistavat naisten kasvuyrittäjyyttä, uramahdollisuuksia ja liikkeenjohdollista osaamista kansainvälisessä fPlaza-hankkeessa. Tavoitteena on kehittää ja pilotoida yrittäjinä tai johtavassa asemassa oleville naisille kolme yrittäjyyden ja liiketoiminnan johtamisen valmennusohjelmaa.

18.10.2018 Uutinen

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu maailman kärkeä Times Higher Educationin vertailussa

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu sijoittui ensimmäistä kertaa Times Higher Educationin tekemässä vertailussa.

25.9.2018 Uutinen

Yrittämistä kannattaa ja voi oppia sekä kokea!

Oulun yliopisto on ryhtynyt kehittämään vahvasti paitsi yrittäjyyden toimintaympäristöjä, myös yrittämisen oppimista ja kokemista yli tiedekunta- ja koulutusohjelmarajojen. Yrittäjyyden opetus ja kokemukset kiinnittyvät innovaatio- ja liiketoiminnan sisältöjen ja yritysyhteistyön ohella yrittäjäksi alkamiseen ja kasvamiseen. 

15.8.2018 Uutinen

Parhaan artikkelin palkinto OyKKK:n Juha Tuunaiselle

Juha Tuunaisen ja Anu Kajamaan artikkelille "Distributed Leadership as Discursive Practice" parhaan käytännönläheisen artikkelin palkinto Academy of Managementin vuosittaisessa konferenssissa.

29.6.2018 Uutinen

70 % suomalaisyrityksistä panostaa digiratkaisuihin lähivuosina - Nyt luodaan uusia palveluja ja liiketoimintamalleja

Yritykset hakevat digitalisaatiosta ratkaisuja kilpailukyvyn vauhdittamiseksi. Yli kaksikolmasosaa eli noin 69 % suomalaisyrityksistä sanoo panostavansa digiratkaisuihin seuraavan kahden vuoden sisällä. Eniten aiotaan luoda uusia palveluja ja liiketoimintamalleja. Tämä ilmenee  Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun ja VTT:n selvityksestä, jossa kartoitettiin suomalaisyritysten digitalisaatioon liittyviä näkemyksiä, tavoitteita ja haasteita.