Uutiset

28.1.2021 Uutinen

Arktinen bisnes kukoistaa, mutta paikallisten ihmisten omavaraisuus ja hyvinvointi on vaarassa, sanoo tutkija Alexandra Middleton

Ihmisten on aika päivittää mielikuvansa arktisesta alueesta. Se ei ole mikään jäävuorien ja jääkarhujen asuttama kansallispuisto, joka tulee pitää koskemattomana, vaatii Oulun kauppakorkeakoulun apulaisprofessori Alexandra Middleton. ”Se on miljoonien ihmisten koti, jossa he haluavat viettää elinvoimaista elämää eli tehdä töitä ja luoda uutta, perustaa perheitä ja pitää yllä sukupolvien ketjua.”

22.1.2021 Uutinen

Kauppakorkeakoulun kansainvälisiin maisteriohjelmiin yli tuhat hakijaa

Kaikkiaan 2 961 hakijaa jätti hakemuksensa Oulun yliopiston kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin keskiviikkona 20.1. päättyneessä yhteishaussa. Kauppakorkeakoulun kuuteen hakukohteeseen haki yhteensä 1 044 hakijaa. Hakijamäärä kasvoi kauppakorkeakoulun kohteissa 11 prosentilla (2020: 939 hakijaa).

4.11.2020 Uutinen

Tepsiikö tuuppaus kuluttajiin? Informaatio-ohjaus vähensi sähkönkulutusta lämmityskaudella yli kymmenen prosenttia

Energiansäästöön kannustava neuvonta ja kotitalouskohtainen kulutustieto auttavat vähentämään sähkönkulutusta etenkin talvikuukausina, jolloin sähkön kulutus on korkeimmillaan. Informaatio-ohjauksen kokeiluhankkeessa kulutus väheni keskimäärin kymmenen prosenttia.

2.10.2020 Uutinen

Kauppakorkeakoulun yritysmarkkinoinnin tutkimus on maailman huippua

Äskettäin julkaistussa tutkimuksessa Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun yritysmarkkinoinnin tutkimus sijoittui maailman parhaiden joukkoon.

17.9.2020 Uutinen

Oulun yliopisto avaa viisi uutta kansainvälistä koulutusta: epidemiologiaa, kestävää kemiaa, monialaista business-analytiikkaa ja osaajia ICT-alalle

Kansainvälisen koulutustarjonnan kasvattamisen taustalla on erityisosaamisen kysyntä, ja tutkinto-ohjelmia on suunniteltu sidosryhmiä kuunnellen. Uusien koulutusohjelmien tavoitteena on vahvistaa Oulun yliopiston tarjoaman koulutuksen vetovoimaa. Kansainvälisissä tutkinnoissa opetus tapahtuu kokonaan englanniksi. 

4.9.2020 Uutinen

Kauppatieteiden opiskelu tukee urheilua

SM-tason keihäänheittäjä Toni Keränen yhdistää kauppatieteiden opinnot ja treenaamisen. Lisäksi oma verkkokauppa on tuonut teorian käytäntöön ja ollut luonteva jatkumo yritteliäälle luonteelle.

22.6.2020 Uutinen

Digitalisaatio uudistaa liiketoimintaa

Digitaalista liiketoimintaa esiintyy jo kaikilla aloilla. Oulun yliopiston tutkijat jäsentävät sen mahdollisuuksia ja auttavat yrityksiä uuden liiketoimintamallin laatimisessa. Yhteistyökumppaneihin kuuluu Oulun Satama, joka rakentaa 5G-paikallisverkon digitaalisine palveluineen.

19.5.2020 Uutinen

Tutkijat selvittävät liikkumisen ja liikkumattomuuden taloudellisia ja yhteiskunnallisia vaikutuksia

Oulun yliopiston professori Raija Korpelaisen johdolla on alkanut uusi tutkimushanke, joka tuottaa kansainvälisestikin ainutlaatuista tietoa fyysisen aktiivisuuden ja paikallaanolon taloudellisesta ja yhteiskunnallisesta merkityksestä.

13.5.2020 Uutinen

Lohkoketjujen osaajien täsmäkoulutus alkaa usean korkeakoulun yhteistyönä

Oulun, Vaasan ja Lapin yliopiston sekä Kajaanin ammattikorkeakoulun yhteistyönä alkaa uusi Tehoa lohkoketjuista -koulutushanke.

27.4.2020 Uutinen

Oulun yliopisto kerää maailmanlaajuisesti arkikokemuksia koronakriisistä

Oulun yliopisto kerää maailmanlaajuisesti tietoa koronaviruskriisin vaikutuksista ihmisten arkeen. Kokemuksia pandemiasta – Experiencing the Pandemic -hankkeen aineistoa on tarkoitus hyödyntää useilla eri tieteenaloilla muun muassa mahdollisten uusien kriisien hoidossa.

15.4.2020 Uutinen

”Koronakriisi paljastaa yrityksen arvot”, sanoo brändiprofessori Saila Saraniemi

Suomen ensimmäinen brändiprofessori Saila Saraniemi Oulun yliopistosta näkee koronaepidemiassa paljon mahdollisuuksia. “Tässä ajassa ollaan brändityön ytimessä, kun yritykset ja organisaatiot priorisoivat toimintansa keskeisten arvojensa pohjalta.”

7.4.2020 Uutinen

Digitalisaation tutkimus saa kasvot

Oulun yliopiston monitieteinen GenZ-profilaatiohanke alkaa konkretisoitua, kun tammikuussa valitut tenure track -apulaisprofessorit aloittavat tutkimustyön. Samalla hankkeen tavoite, ihmislähtöisyyden tuominen digitalisaatioon, tarkentuu tutkimusalojen näkökulmiksi.

2.4.2020 Uutinen

Kevään yhteishaussa lähes 3 000 hakemusta kauppakorkeakouluun

Keskiviikkona 1.4.2020 päättyneessä yhteishaussa Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun kolmeen hakukohteeseen saapui yhteensä 2 979 hakemusta. Hakemusten määrä kasvoi seitsemällä prosentilla viime vuodesta. Aloituspaikkoja kauppakorkeakouluun on tarjolla yhteensä 200.

26.3.2020 Uutinen

Uusi professuuri vahvistaa Oulun yliopiston osaamista ajoneuvoalalla

Oulun yliopiston kauppakorkeakouluun on perustettu autoalan liiketoiminnan professuuri, jonka tavoitteena on kehittää autoalan liiketoimintaa, vastata tulevaisuuden haasteisiin tutkimuksen avulla sekä edistää alan yliopistollista koulutusta. Uusi tehtävä täydentää hyvin Oulun yliopiston eri tiedekunnissa olevaa ajoneuvoalan laaja-alaista osaamista. Professuurin kautta tiivistetään myös vuoropuhelua ja yhteistyötä autoalan kansallisten ja kansainvälisten verkostojen kanssa.

16.3.2020 Uutinen

Päivittyvä tiedote koronavirus-tilanteesta 2.4.2020

Oulun yliopisto siirtyy kokonaan etäopetukseen ja tilat suljetaan opiskelijoilta valtioneuvoston linjauksen mukaisesti 18.3.

25.2.2020 Uutinen

Tulevaisuuden johtajia koulutetaan miljoonarahoitteisessa EU-hankkeessa

Neljän yliopiston kansainvälinen uuden liiketoiminnan vastuullisuutta ja vaikuttavuutta tutkiva monitieteinen yhteishanke on saanut 4,3 miljoonan euron rahoituksen Euroopan Unionin Marie Sklodowska-Curie Innovative Training Networks -ohjelmasta. Oulun yliopistosta hankkeessa on mukana Martti Ahtisaari Instituutti Oulun yliopiston kauppakorkeakoulusta. Oulun yliopiston rahoitusosuus on 1,1 miljoonaa euroa.

12.2.2020 Uutinen

Lukiolaisten yrittäjyyskurssi käynnistyy maaliskuussa

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu panostaa jatkuvan oppimisen koulutustarjonnan kehittämiseen käynnistämällä maksuttoman lukiolaisille suunnatun Boosti yrittäjyyteen -verkkokurssin maaliskuussa.

24.1.2020 Uutinen

Hakemusten määrä kauppakorkeakoulun kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin kasvoi 11 prosenttia

Tällä viikolla päättyneessä kansainvälisten tutkinto-ohjelmien yhteishaussa jätettiin yhteensä 939 hakemusta Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun viiteen maisteriohjelmaan. Kasvua viime vuoteen oli 11 prosenttia (2019: 847). Kansainvälisen liiketoiminnan johtaminen oli jälleen Oulun yliopiston suosituimpia hakukohteita.

21.1.2020 Uutinen

Suomen ensimmäinen brändiprofessori aloitti Oulun yliopistossa

Oulun yliopistoon on nimetty brändijohtamiseen erikoistunut professori. Kauppatieteiden tohtori, dosentti Saila Saraniemi aloitti tehtävässä kuluvan vuoden alussa. Lahjoitusvaroin perustettu professuuri on alan ensimmäinen Suomessa.

20.12.2019 Uutinen

Valmistuminen vanhan tutkintorakenteen mukaisesti päättyy heinäkuussa 2020

Lukuvuonna 2013-2014 tai aiemmin opintonsa aloittaneet voivat valmistua vanhan tutkintorakenteen mukaisella tutkinnolla 31.7.2020 asti.

4.12.2019 Uutinen

Maantiede terveyspalvelujen avuksi

Oulun yliopiston SOLOGS-hanke selvittää Pohjois-Pohjanmaan sote-palvelujen parasta sijaintia ja järkevintä logistiikkaa. Syksyllä 2020 päättyvän hankkeen tulokset herättävät jo kiinnostusta.

13.11.2019 Uutinen

DigiHealthin tavoitteena käytännön sovellukset

Digitaalinen terveysteknologia on yksi Oulun yliopiston keskeisimmistä tutkimusteemoista. DigiHealth-hanke vie alan tutkijat myös Oysin käytäville.

7.11.2019 Uutinen

Liikesivistysrahasto 100 vuotta tulevaisuuden hyväksi

Torstaina 7.11.2019 satavuotista toimintaansa juhlistava Liikesivistysrahasto on toiminut vuodesta 1919 lähtien kauppatieteellisen tutkimuksen ja osaamisen suunnan

1.11.2019 Uutinen

BCDC Energia -tutkijoille kansainvälinen tunnustus ilmaston hyväksi tehdystä tutkimuksesta

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun ja Suomen ympäristökeskuksen BCDC-tutkijat Santtu Karhinen, Hannu Huuki ja Enn