Mimepro project

Mimepro

Projektin kuvaus

Suomessa syntyy vuosittain yli miljoona tonnia epäorgaanista jätettä ja lisäksi syntyy hyödyntämättömiä sivuvirtoja, joita läjitetään tehdasalueilla. MIMEPRO-hankkeessa edistetään hyödyntämättömien, mutta lupaavien teollisuuden epäorgaanisten jätteiden ja sivuvirtojen hyötykäyttöä ja kaupallistamista.  avoitteena on kierrättää tai uusiokäyttää materiaaleja kaatopaikoittamisen ja läjityksen sijaan ja näin toteuttaa kiertotalouden periaatetta. MIMEPRO-hankkeessa vähennetään eri teollisuuden alojen, kuten rakennus-, metalli-, energia- sekä massa- ja paperiteollisuuden, ympäristöjalanjälkeä ja hiilidioksidipäästöjä. Hankkeessa korvataan kiertotalouden materiaaleilla primäärisiä raaka-aineita, kuten sementtiä ja neitseellisistä raaka-aineista peräisin olevia metalleja. Hankkeessa tutkitaan materiaalien käsittelyä ja reseptiikkaa, ja selvitetään kriteeristöä laadun vaihtelulle.

Projektin koordinaattori

Oulun yliopisto