Elokuvatutkimuksen itsenäiset suoritustavat 2020-2021

Lukuvuonna 2020-2021 voit suorittaa elokuvatutkimuksen opintoja itsenäisesti sähköisinä tentteinä, esseinä tai kirjareferaatteina.

Tenttiminen

Elokuvatutkimuksen kursseja voit suorittaa itsenäisesti tenttimällä niitä sähköisesti yliopiston Exam-tiloissa 24.8.2020 alkaen aina 9.5.2021 asti. Huomioithan, että tenttiminen toisella paikkakunnalla on myös mahdollinen. Löydät lisätietoa ja ohjeita osoitteesta https://e-exam.fi/exam-tenttivierailu/. Elokuvatutkimuksen kursseja ei voi tenttiä tiedekunnan yleisinä tenttipäivänä.

Yleiset sähköiset tentit löydät kirjautumalla Examiin opiskelijatunnuksellasi osoitteessa https://exam.oulu.fi ja käyttämällä palvelun hakutoimintoa. Sinun ei tarvitse tehdä erillistä ilmoitusta WebOodissa eikä laittaa viestiä kurssin vastuuopettajalle aikoessasi suorittaa yleisen tentin – varaat vain Examissa tentin sinulle parhaiten sopivana ajankohtana. Jos et pääsekään tenttiin, muistathan myös perua sen, ettei suoritus mene osaltasi lukkoon. Tenttien perumiselle ei ole ylärajaa.

Examissa ovat lukuvuoden ajan tarjolla seuraavat perustason kurssit:

687515P Elokuvan historia (5 op – pakollinen perusopintojakso)
Tentittävä kirjallisuus:

Nummelin: Valkoinen hehku – johdatus elokuvan historiaan sekä joko Kortti: Mediahistoria – Viestinnän merkityksiä ja muodonmuutoksia puheesta bitteihin TAI Elfving, Pajala (toim.): Tele-visioita: mediakulttuurin muuttuvat muodot.

Lisäksi opiskelijat valitsevat seuraavista kaksi elokuvamaata: Yhdysvallat, Iso-Britannia, Ranska, Saksa, Venäjä ja Neuvostoliitto tai Italia ja lukevat näihin kahteen elokuvamaahan liittyvät osiot teoksesta Von Bagh: Elokuvan historia.

687519P Elokuvan lajit (5 op – valinnainen perusopintojakso)
Tentittävä kirjallisuus:
Altman: Elokuva ja genre sekä Moodlesta löytyvä Genre-artikkelikokoelma. HUOM! Pyydä kurssiavainta artikkelikokoelmaan sähköpostitse elokuvatutkimuksen lehtorilta aikoessasi tenttiä tämän kurssin.

687518P Elokuva ja historiantutkimus (5 op – valinnainen perusopintojakso)
Tentittävä kirjallisuus:
Salmi: Elokuva ja historia sekä Lehtisalo: Kuin elävinä edessämme: suomalaiset elämäkertaelokuvat populaarina historiakulttuurina 1937-1955.

687522P Elokuvatutkimuksen teorian perusteet (5 op – valinnainen perusopintojakso)
Tentittävä kirjallisuus:
Hietala: Tunteesta teesiin ja Hill & Church Gibson (toim.): Film Studies - Critical Approaches.
Huomioithan, että tämä kurssi järjestetään keväällä 2021 myös kontaktiopetuksena.

687517P Mediakasvatuksen perusteet ( 5 op – valinnainen perusopintojakso)
Tentittävä kirjallisuus:
Herkman: Kriittinen mediakasvatus sekä lisäksi valitaan kaksi muuta teosta seuraavista:

Huomioithan, että perusopintojaksot 687522P Elokuvatutkimuksen teorian perusteet ja 687517P Mediakasvatuksen perusteet, sekä aineopinnoista 687513A Elokuvatutkimuksen erityisala (5 op) järjestetään keväällä 2021 myös kontaktiopetuksena ja niiden tarkemmat ajankohdat löytyvät myöhemmin Peppi-oppaasta, https://opas.peppi.oulu.fi.

Myös elokuvatutkimuksen aineopintoja on mahdollista suorittaa sähköisesti tenttimällä. Tällöin sinulle räätälöidään henkilökohtainen tentti. Halutessasi suorittaa aineopintokurssin itsenäisesti tenttimällä, ota ensin yhteys elokuvatutkimuksen lehtoriin. Löydät listan aineopintokursseista ja niiden kurssikirjallisuudesta tämän tiedotteen lopusta.

Lisää käytännön ohjeita, tilojen aukioloajat ja ajankohtaista lisätietoa sähköiseen tenttiin osallistumisesta: https://www.oulu.fi/opiskelijalle/sahkoinententti

Huomioithan, että mikäli Exam-tilat ovat täysin suljetut, pyynnöstä etätentti tai muu suoritustapa on myös mahdollinen.

Esseet ja kirjareferaatit

Voit suorittaa perus- ja aineopintojaksoja tenttimisen sijaan halutessasi myös esseenä tai kirjareferaattina. Ota tällöin ensin yhteys elokuvatutkimuksen lehtoriin.

Käytännön ohjeita esseen tai kirjareferaatin työstämiseen löydät tämän tiedotteen lopusta.

Elokuvatutkimuksen lehtorina lukuvuonna 2020-2021 toimii Aino Isojärvi, aino.isojarvi@oulu.fi.

Viimeksi päivitetty: 20.8.2020