University of Oulu, 2016

Elokuvakeskuksen kirjasto osaksi OUTI-tietokantaa

Oulun Elokuvakeskuksen kirjaston kattava kokoelma osaksi OUTI-tietokantaa


Oulun Elokuvakeskuksen tiloista kulttuuritalo Valveen toisesta kerroksesta löytyy yksi maan laajimmista elokuva-alan erikoiskirjastoista ja -arkistoista. Kirjaston tiloja on uudistettu vuodenvaihteessa, ja kokoelmat ovat siirtymässä myös yleiseen kirjastotietokantaan.

"Kokoelmassa on vajaa 7500 nidettä ja kirjastoon tilataan 45 aikakausjulkaisua. Meiltä löytyy myös muita kausijulkaisuja sekä tuhansia kuoria ja nimekkeitä kattava lehtileikkeiden ja elokuvajulisteiden arkisto", kertoo kirjastonhoitaja Kai Penttilä. Aineisto on lainattavissa käsikirjasto-osastoa, lehtileikkeitä ja kuluvan vuoden lehtiä lukuun ottamatta.

Uutta on myös se, että kirjaston koko aineistoa voi jatkossa tarkastella yleisen OUTI-kirjastotietokannan kautta sekä lainata OUTI-kirjastokortilla. Jo nyt kirjaston järjestelmästä löytyy noin puolet aineistosta.

Kokonaisuudessaan tietokantoihin voi tutustua paikan päällä. Elokuvakeskuksen kirjasto on kenen tahansa käytettävissä ja avoinna normaalisti arkipäivisin klo 9–17. Laina-aika on neljä viikkoa, ja OUTI-lainat voi palauttaa myös muihin Oulun kaupungin kirjastoihin.

Oulun Elokuvakeskuksen kirjastoa ja arkistoa koskevissa asioissa neuvoo kirjastonhoitaja Kai Penttilä (p. 040 5219 183 / etunimi.sukunimi@oufilmcenter.fi).

Viimeksi päivitetty: 21.2.2018