University of Oulu, 2016

Eurooppalaisen elokuvan kurssi 13.–28.11.2018

Elokuvahistorian/eurooppalaisen elokuvan kurssi koostuu pääosin viiden uuden eurooppalaisen elokuvan katselemisesta ja niiden pohjalta järjestettävistä keskusteluista. Lisäksi mukana on pieni luento-osuus sekä luettavaa ja kirjareferaatti. Kurssin tarkemmat tiedot ovat syksyn opetustiedoissa.

Ennen kurssi alkua on vielä yksi tärkeä osuus. Yksi kurssilainen pääsee joulukuun alussa (4.–7.12.) Hampuriin valitsemaan EUFA-voittajaelokuvaa. Kustakin osallistujamaasta tulee vastaavasti yksi opiskelija. Yhteinen kieli on englanti. EUFA (European University Film Award) korvaa matkan kulut. EUFA tarvitsee matkan järjestelyjä varten lähtijän tiedot jo marraskuun alussa.

Kaikki Hampurin-reissusta kiinnostuneet, laatikaa siis hakemus viimeistään maanantaina 29.10. Vapaamuotoisen hakemuksen (yksi sivu riittää) tulee sisältää:

1. Lyhyesti tiedot opinnoista: pääaine, kuinka pitkällä olet opinnoissa, paljonko olet suorittanut elokuvatutkimuksen opintoja (nämä tiedot voivat olla joko vapaamuotoisesti tai opintorekisteriotteena)

2. Motivaatiokirje, jossa kerrot, mikä elokuvissa kiinnostaa (ylipäätään tai näissä eurooppalaisissa uusissa elokuvissa erityisesti) ja miksi haluat Hampuriin valitsemaan voittajaelokuvaa. Myös esim. kansainväliseen opiskelijatoimintaan ym. liittyvä kiinnostus/kokemus kannattaa mainita.

Toivottavasti kaikki kynnelle kykenevät ilmoittautuvat. Reissusta tulee varmasti ainutlaatuinen kokemus – ja kaikki matkat ja oleminen siis korvataan!

Lähettäkää hakemukset sähköpostilla (kimmo.laine@oulu.fi) 29.10. mennessä, ja kyselkää lisäinfoa tarpeen mukaan.

Täältä löytyy myös lisää tietoa asiasta: http://www.eufa.org/

Viimeksi päivitetty: 15.10.2018