Valmiina työnhakuun

Valmiina työelämään -sivulta löydät tietoa työelämästä, työnhausta ja työllistymiseen liittyvissä kysymyksissä, vinkit webinaareista ja workshopeista sekä tietoa valmistuneiden sijoittumisesta työelämään. Jos kaipaat henkilökohtaista ohjausta uraan liittyvissä kysymyksissä, voit varata ajan opiskelu- ja uraohjauksen sivuilta.

Selaa avoimia työpaikkoja

Mutta muista, että joskus less is more! Sinun ei tarvitse tehdä profiilia joka sivustolle, valitse itsellesi hyödyllisimmät, esim. top 3, ja seuraa niitä aktiviisesti, muita voit silmäillä, kun sinulla on aikaa.

Työnhaun webinaarit ja workshopit Oulun yliopistolla

Päivämäärät tulossa piakkoin. 

  • Oman osaamisen tunnistaminen & sanoittaminen

  • Työnhaun dokumentit

  • Mistä ja miten töitä löytää 

  • Työnhaku sosiaalisessa mediassa 

  • Oman osaamisen markkinointi, hissipuhe

  • Urasuunnittelun ABC

Linkit ja vinkit työnhakuun

Miten kirjoitat CV:n? Pitäisikö siinä olla kuva vai ei? Mitä oman osaamisen tunnistaminen tarkoittaa? Voiko haastatteluita harjoitella etukäteen? Entäpä, jos tekisit video-CV:n? Onko olemassa työnhaun dokumentit kokoavia sivustoja? Vastauksia näihin kysymyksiin ja moniin muihin löydät

- Työnhaun Padletista 

- Työelämäasiantuntija Outi Tolonen kertoo vinkkejä oman osaamisen kartoittamiseen.

Valmennusta ja tukea työnhakuun

Työnhaun kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Oheisista linkeistä pääset ilmaisiin työnhaun webinaareihin ja harjoituksiin. Näitä on hyvä seurata myös oman osaamisen päivitystä  silmällä pitäen. 

  • Urasampo - uravalmennusta ja tukea työnhakuun
  • TE-toimiston ilmaiset webinaarit
  • TEK-työkirjat.fi

Jos työttömyys kohtaa

Hetkellinen työttömyys voi kohdata kenet tahansa, mutta silloin sinulla on hyvää aikaa miettiä seuraavia askeleita. Jos valmistuttuasi jäät työttömäksi, tee nämä asiat:

- Ilmouttadu te-palveluiden Oma asiointi-palvelun kautta te-toimiston asiakkaaksi

- Jos olet ammattiliiton jäsen, tarkasta oman liittosi sivuilta toimintaohjeet työttömyyden varalle

- TE-toimisto ja Business Oulun työllisyyspalvelut  tarjoavat paljon tukea työttömälle, esimerkiksi valmennuksia, rekrytointi-tapahtumia, neuvontaa ja voit saada esimerkiksi oman coachin, joka auttaa sinua sinun omassa henkilökohtaisessa tilanteessasi.

Muista, että oma aktiivisuus kannattaa, äläkä unohda verkostoitumisen merkitystä! Esimerkiksi oman LinkedIn -profiilin rakentaminen kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin ennen valmistautumista. Erilaiset ryhmät tarjoavat sinulle vertaistukea, ja ehkäpä uuden tavan nähdä omia mahdollisuuksia. Työnhaku voi olla myös innostavaa aikaa!