Hankkeen kurssit

Kielen avulla osalliseksi -hanke järjestää erilaisia suomen kielen kursseja koulutetuille maahanmuuttajille. Tähän mennessä hanke on järjestänyt neljä kurssia, joista viimeisin oli kesäkuussa.

Kielen avulla osalliseksi -kurssit ovat erilaisia kuin normaalit suomen kielen kurssit. Kursseilla ei ole vain yksi opettaja, vaan opettajia on vähintään kaksi.

Yksi kurssi kestää normaalisti 6 viikkoa. Kurssilla opiskellaan kaksi kertaa viikossa. Yksi tapaamiskerta kestää 2,5 - 3 tuntia. 

Järjestämme kahden ja puolen vuoden aikana useita kursseja, joilla maahanmuuttaja voi parantaa suomen kielen taitojaan, oppia enemmän työelämän suomea sekä opiskella omaan ammattiin liittyvää sanastoa. Opetus on yksilöllisempää ja monipuolisempaa, sillä opettajia on kursseilla enemmän kuin yksi ja kaikilla kursseilla ei opiskella vain luokassa.

 

Tähän mennessä hanke on järjestänyt neljä kurssia:

- Hankkeen ensimmäinen kurssi, Työelämän suomea, alkoi lokakuun lopussa 2018 ja kesti joulukuun puoliväliin. Lisää tietoa kurssista täältä

- Hankkeen toinen kurssi alkoi tammikuussa 2019 ja se päättyi helmikuun puolivälissä. Kurssi oli nimeltään Suomea C:llä. Kurssilla opiskeltiin YKI-testin ylintä tasoa varten. Voit lukea kurssista lisää täältä

- Hankkeen kolmas kurssi oli keskustelukurssi, Keskustellen suomea, joka alkoi huhtikuussa ja päättyi toukokuussa 2019. Kurssista voit lukea lisää täältä.

- Neljäs kurssi oli erilainen kuin aiemmat kurssit: kurssi kesti vain 3 viikkoa, mutta sillä opiskeltiin intensiivisemmin. Kurssi oli nimeltään Kesäsuomea, kurssista voit lukea lisää täältä. 

 

Viimeksi päivitetty: 17.6.2019