Hankkeen kurssit

Kielen avulla osalliseksi -hanke järjesti erilaisia suomen kielen kursseja koulutetuille maahanmuuttajille. Yhteensä hanke järjesti yhdeksän kurssia. 

Kielen avulla osalliseksi -kurssit olivat erilaisia kuin normaalit suomen kielen kurssit. Kursseilla oli vähintään kaksi opettajaa sekä tuutoreita. 

Yksi kurssi kesti normaalisti 6 viikkoa. Kurssilla opiskeltiin kaksi kertaa viikossa. Yksi tapaamiskerta kesti 2,53 tuntia. 

Järjestimme hankkeen aikana useita kursseja, joilla maahanmuuttaja pystyi parantamaan suomen kielen taitojaan, oppimaan enemmän työelämän suomea sekä opiskelemaan omaan ammattiin liittyvää sanastoa. Opetus oli yksilöllisempää ja monipuolisempaa, sillä opettajia oli kursseilla enemmän kuin yksi ja kaikilla kursseilla ei opiskeltu vain luokassa.

 

Yhteensä hanke järjesti yhdeksän kurssia:

- Hankkeen ensimmäinen kurssi, Työelämän suomea, alkoi lokakuun lopussa 2018 ja kesti joulukuun puoliväliin. Lisää tietoa kurssista täältä

- Hankkeen toinen kurssi alkoi tammikuussa 2019 ja se päättyi helmikuun puolivälissä. Kurssi oli nimeltään Suomea C:llä. Kurssilla opiskeltiin YKI-testin ylintä tasoa varten. Voit lukea kurssista lisää täältä

- Hankkeen kolmas kurssi oli keskustelukurssi, Keskustellen suomea, joka alkoi huhtikuussa ja päättyi toukokuussa 2019. Kurssista voit lukea lisää täältä.

- Neljäs kurssi oli erilainen kuin aiemmat kurssit: kurssi kesti vain 3 viikkoa, mutta sillä opiskeltiin intensiivisemmin. Kurssi oli nimeltään Kesäsuomea, kurssista voit lukea lisää täältä. 

- Viides kurssi, Suomea C:llä II, oli nimensä mukaisesti C-tason suomen kurssi. Kurssi alkoi syyskuun puolivälissä ja se kesti lokakuun loppuun. Kurssista voit lukea lisää täältä

- Kuudes kurssi, Tekstien suomea, alkoi marraskuun alussa ja loppui joulukuun puolivälissä. Kurssilla keskityttiin nimensä mukaisesti teksteihin. Lue lisää kurssista täältä

- Suomea työssä oli hankkeen seitsemäs kurssi. Se alkoi tammikuussa 2020 ja päättyi helmikuussa 2020. Lisää kurssista voi lukea täältä

- Kahdeksas hankkeen kurssi, Luontosuomea, alkoi syyskuun puolivälissä 2020 ja se päättyi lokakuun lopussa 2020.  Lisää kurssista voi lukea täältä.

- Hankkeen yhdeksäs kurssi, Suomea C:llä III alkoi marraskuun alussa 2020 ja päättyi joulukuussa 2020. Lisää kurssista voit lukea täältä.

                                         

Viimeksi päivitetty: 26.1.2021