Opiskelijoiden arkea ja unelmia Oulun yliopistossa

Opiskeluaika on monelle nuorelle ensiaskel itsenäiseen elämään, se on aikaa uusille kokemuksille ja se on tilaisuus oppia jotain uutta itsestään. Mikä sinua kiinnostaa?

Tämä verkkosivu esittelee erilaisia mahdollisuuksia opintoihin, vapaa-aikaan ja harrastuksiin. Tämä verkkosivu toimii inspiraationa sinun opiskelijaelämäsi haaveille. Haluatko yhdistää urheilemisen ja opinnot? Haluatko nähdä maailmaa ja kokea vieraita kulttuureja? Haluatko saada vinkkejä oman yrityksen perustamiseen?

Opiskelijaelämästä saaduista kokemuksista tulee olemaan sinulle mittaamatonta hyötyä tulevalla urallasi.

Monitieteisessä Oulun yliopistossa voit opiskella tekniikkaa, taloutta, kasvatustieteitä, humanistisia tieteitä, kieliä, lääketiedettä ja paljon muuta. Monitieteinen yliopisto antaa laajemmat mahdollisuudet tehdä tutkinnostasi juuri sinun näköisesi. 38 kandihakukohdetta, lukuisat suuntautumisvaihtoehdot ja kattava sivuainevalikoima antavat sinulle vapaat kädet luoda persoonallisen kokonaisuuden; yksilöllisen tutkinnon, joka tarjoaa joustavuutta työelämän muutoksiin ja erilaisille työurille.

Kaikki on mahdollista. Sinä olet vasta tarinasi alussa.

Tällä sivulla on julkaistuna #UniOulu-lehden sisältöä.

15.12.2020

Avoimen väylän kautta unelma-alalle

Nova Hongisto sai biokemian opiskelupaikan avoimen väylän kautta. Avoimen yliopiston opinnot syvensivät hänen ymmärrystään biokemiasta.
11.12.2020

Poronainen tuottaa hyvän mielen sisältöä

Journalismista ja viestinnästä kiinnostunut Olga Oinas-Panuma on räätälöinyt suomen kielen opintojaan sivuaineiden avulla. Monipaikkainen elämä mahdollistaa poronhoidon opiskelun ohessa.
12.11.2020

Informaatiotutkimuksen opiskelijana oppii huomaamaan erilaisia vaikuttamisen keinoja

Tietoa on maailma pullollaan, joten sen järjestämisen ja käsittelyn ammattilaisille on tarvetta. Informaatiotutkimuksen opiskelija Henri Pitkänen on yksi heistä.
15.10.2020

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opiskelu vaatii tarkkaa otetta

Diplomi-insinööriksi opiskeleva Roosa Tolonen innostuu rakentamisessa sekä tarkkojen laskelmien tekemisestä että toimivien ja silmää miellyttävien kokonaisuuksien suunnittelusta.
15.10.2020

Lasten kanssa tarvitaan heittäytymiskykyä ja tiimityötä

Varhaiskasvatuksen erityisopettajaksi opiskeleva Saana Mankila nauttii päiväkotiarjen vaihtelevista päivistä. Hän haluaa auttaa lapsia kasvamaan rohkeiksi ja avoimiksi ennen siirtymistä koulumaailmaan.
23.7.2020

Musiikki sai sisällön saamen kielen ja kulttuurin opinnoista

Saamen kielen ja kulttuurin opiskelu auttoi räppäri Ailu Vallea löytämään merkityksen omalle musiikilleen. Hän työskentelee vahvistaakseen saamelaisen kulttuurin elinvoimaa.
24.7.2020

Tiedeaiheissa on loputtomasti kerrottavaa

Oulun ylioppilaslehden päätoimittaja Iida Putkonen on ikuisesti utelias. Tiedeviestinnän maisteriopinnot ovat antaneet hänelle rohkeutta testata omia kykyjään.
30.1.2018

Suomen kielen opiskelijasta tubettajaksi

Kun suomen kieltä ja kirjallisuutta opiskeleva Sita Salminen lukioikäisenä mietti tulevia opintojaan, hänen nykyistä ammattiaan ei ollut vielä olemassa. Nyt nuori nainen tekee uraa tubettajana.
Digitalisaatio
24.7.2020

Terveyttä edistävää teknologiaa

Terveyden ja hyvinvoinnin mittaamisen yksilöllisyys kiehtoo lääketieteen tekniikan alumnia Iida Paksuniemeä ja alaa opiskelevaa Terhimaria Kaskea. Heitä yhdistää vahva halu auttaa osaamisensa avulla ihmisiä voimaan paremmin.
25.2.2020

Tekniikka muuttaa maailmaa – alalle tarvittaisiin enemmän tyttöjä

Fanny Vainionpää on huomannut, että mielikuva miehisestä IT-alasta istuu tiukassa. Tietojenkäsittelytieteiden väitöskirjatutkijan mielestä tekniikan alat sopivat erinomaisesti myös naisille.
10.11.2017

Buutti kannustaa luoviin keksintöihin

Pelin tekemiseen tarvitaan monenlaisia taitoja. Toni Kuosmanen ja Essi Viippola saivat alkusysäyksen ohjelmointiin ja pelikehitykseen Buutin kaikille avoimesta ohjelmointikoulusta.
4.1.2018

Tutor-sovellus on oppimisen Tinder

Kasvatustieteiden opiskelijat keksivät harjoitustyönä mobiilityökalun, jonka avulla opiskelija voi helposti löytää pulmaansa sopivan tutorin. Tekniikka on viisikolle luonteva osa opiskelua ja tulevaa ammattia.

Miksi opiskelemaan Ouluun?

Monelta osin Oulun yliopiston ansiosta Oulu on kasvanut houkuttelevia työpaikkoja tarjoavaksi yli 200 000 asukkaan ja yli 20 000 korkeakouluopiskelijan keskukseksi. Oulu on myös kansainvälisesti merkittävä startup-keskittymä.

Liikunta ja ulkoilu
25.11.2020

Kärppä-kapteeni peilaa johtajuuttaan opintojensa kautta

Kasvatuspsykologian opiskelija Suvi Käyhkö haluaa antaa kaikkensa sekä jääkiekolle että opinnoille. Oman alansa hän löysi Snapchatin avulla.
17.8.2020

Kauppatieteiden opiskelu tukee urheilua

SM-tason keihäänheittäjä Toni Keränen yhdistää kauppatieteiden opinnot ja treenaamisen. Lisäksi oma verkkokauppa on tuonut teorian käytäntöön ja ollut luonteva jatkumo yritteliäälle luonteelle.
15.11.2017

Urheilussa kokonaisuus ratkaisee

Huippu-urheilun ja yliopisto-opintojen yhdistäminen onnistuu suunnitelmallisuudella ja kovalla työllä. Lääketieteen opinnoista on ollut painonnostaja Anni Vuohijoelle konkreettista hyötyä.
3.3.2020

Menestystä formularadoilla

Formula Student on arvostettu kansainvälinen insinööritaitokilpailu, jossa opiskelijat suunnittelevat ja rakentavat kilpa-auton. Oulun yliopiston tiimi oli ansiokkaasti kisan kymmenes kesällä 2019.
6.2.2020

Luonnonvoimia ja vapautta

Oulu on lääketiedettä opiskelevan Jussa Louenivan ja konetekniikkaa opiskelevan Miikka Harilan mukaan Suomen paras leijasurffauskaupunki. Rantoja on kilometreittän ja tuulisia päiviä usein.
13.2.2018

Laskettelu on sosiaalinen laji

Ystävällinen Kaunohiihtoseura on nimensä veroinen hyvän fiiliksen ja yhdessä tekemisen yhdistys. Seura on avoin kaikille Oulun yliopiston opiskelijoille ja sen Alppireissut ovat aina suosittuja.
7.2.2020

Lajitarjontaa ympäri vuoden

Jyväskyläläinen Saana Saltevo rakastui leijalautailuun opiskellessaan lääketiedettä Oulun yliopistossa. Hänen mukaansa Oulu tarjoaa hienon ja turvallisen mahdollisuuden lajin aloittamiseen.
15.2.2018

Kilpa-auto opiskelijavoimin

Formula Student Oulu on Oulun yliopiston opiskelijoiden harrastejärjestö, jossa ajoneuvoista ja moottoriurheilusta kiinnostuneet rakentavat kilpa-autoa Formula Student -kilpailuihin.
Vapaa-aika ja asuminen
13.10.2020

Sinnillä sisään unelma-alalle – arkkitehtiopintojen vuoksi tehty työ kannatti

Arkkitehtiopiskelija Pauliina Paloniemi ei luovuttanut tavoitellessaan unelmaansa. Sinnikäs hakeminen tuotti tuloksen ja Paloniemi opiskelee nyt viidettä vuotta arkkitehtuuria.
24.11.2017

Koti kolmessakymmenessäkolmessa neliössä

Opiskelijakämpän voi sisustaa omannäköisekseen. Tuunaamalla saa toteutettua pienen budjetin sisustusideoita. Kemiaa opiskelevan Sanja-Maria Ollin kaksion sisustuksen tehostevärinä toistuu punainen.
20.1.2020

Kuorossa kukaan ei ole yksin

Musiikkikasvatusta opiskeleva Olli Anttila on löytänyt Cassiopeia-kuorosta paitsi joukon uusia ystäviä, myös taiteellista tavoitteellisuutta. Opintojaan hän on pitänyt monipuolisina ja mukavan käytännönläheisinä.
16.1.2018

Teatteriin jää pahasti koukkuun

PahkiSpeksi ei ole aivan tavallista teatteria. Kyseessä on interaktiivinen musiikkiteatterin muoto, jossa on käsikirjoitus, mutta mitkä tahansa käänteet voivat mennä yleisön pyynnöstä uusiksi.

Arktista inspiraatiota

Oulun yliopisto sijaitsee ihmiskunnan uuden kasvusuunnan, arktisen alueen äärellä. Pohjoisen vaativat olosuhteet ovat aina kannustaneet ihmisiä kekseliäisyyteen. Moni maailman muuttanut keksintö on täältä lähtöisin. Oulun yliopistossa tehdään tiedettä arktisella asenteella.

Kansainvälisyys
8.2.2018

Vaihto-opiskelusta tarttui taskuun rentoutta ja rohkeutta

Prosessitekniikkaa opiskeleva Karoliina Hietala oli aina haaveillut asumisesta Tanskassa. Lukukauden mittaisesta opiskelijavaihdosta mukaan tarttui uusia ystäviä ja uudenlaista ajattelua.
21.1.2020

Matkailuntutkija reissaa paikalliset mielessään

Matkailun vaikutukset pieniin kyläyhteisöihin kiehtovat Outi Kulusjärveä. Matkailumaantieteen tutkija puhuu kasvun ja kehittämisen sijaan mieluummin paikallisesta hyvinvoinnista.
20.11.2017

Oulu on ainutlaatuinen

Kun Learning, Education and Technology -maisteriohjelmassa opiskeleva Sergei Kopytin tuli Ouluun, hän ajatteli jo silloin, että voisi opintojen jälkeen hyvin jäädä. Hän kotiutui heti Ouluun.
17.1.2020

Vaihto-opiskelu oli palkinto itselle

Ympäristötekniikan diplomi-insinööriksi valmistunut Saara Moisanen vietti vaihto-opiskelujakson Kanadan Waterloossa ja löysi vaihto-opiskelusta uusia näkökulmia omaan alaansa ja elämään yleensä.
Yrittäjyys
17.2.2020

Oulussa on hyvä yrittäjyyden ekosysteemi

Oulun yliopisto tarjoaa yrittäjyydestä kiinnostuneelle monenlaisia tapahtumia. Tuotantotaloutta opiskeleva Peetu Virkkala kehuu Oulun yliopiston kaikille avoimia yrittäjyysopintoja.
18.1.2018

Opiskelijat mukaan Oulun startup-skeneen

Vahvasta ICT-osaamisestaan tunnetussa Oulussa opiskelijat ja yritykset törmäytetään toisiinsa Oulu Entrepreneurship Societyn tapahtumissa. Kyseessä on opiskelijoiden oma yrittäjyysyhteisö.
4.1.2018

Monitieteisessä Oulun yliopistossa ideoidaan, kehitetään ja tuetaan

Markkinointia opiskeleva Kaisa Pappila kokee Oulun yliopiston monitieteisyyden antavan itsevarmuutta, kannustusta ja tukea. Opiskelu monitieteisessä yliopistossa voi muuttaa koko elämän.
24.3.2020

Aidosti kansainvälinen kauppakorkeakoulu

Kansainvälinen sertifikaatti houkuttelee opiskelijoita Oulun yliopiston kauppakorkeakouluun. Kauppatieteitä opiskelevan Kakula Wandin mukaan AACSB-sertifikaatti takaa, että tutkinto noteerataan kansainvälisesti.
Mietityttääkö, mikä olisi juuri sinulle sopiva tutkinto-ohjelma? Tee uratesti ja tutustu tarkemmin, minkälainen opiskelijan Oulu on, keitä ovat loistavat alumnimme ja mitä tutkijoiden arkeen kuuluu.