University of Oulu, 2019

"Lasse Naukkarisen Vienan-kuvat" -seminaari

Lauantai, syyskuu 21, 2019

LASSE NAUKKARINEN JA HÄNEN VIENAN-KARJALA -ELOKUVANSA STUDIOLLA

Pitkän linjan dokumentaristi Lasse Naukkarinen vierailee Oulussa elokuvateatteri Studiossa lauantaina 21.9.19 teematapahtumassa, jonka aiheena ovat hänen Vienan-Karjala -aiheiset elokuvansa. "Lasse Naukkarisen Vienan-kuvat" -seminaari käynnistyy kello 10.00. Vuonna 1942 syntynyt Naukkarinen aloitti uransa kuvaajana Filminor-yhtiössä jo 1960-luvulla. Oman Ilokuvat-yhtiönsä hän perusti vuonna 1980. Hänet on palkittu töistään useaan otteeseen muun muassa Jussi-, Aho & Soldan -tunnustuksilla sekä elokuvataiteen valtionpalkinnolla.

Lasse Naukkarisen erikoisalaksi on vakiintunut seurantadokumentti, joiden valmistumisprosessi on saattanut kestää useita vuosia. Hänen töihinsä liittyy yhtä lailla pyrkimys avoimuuteen ja omistautuminen aiheelle. Naukkarisen elokuvista voi hahmottaa laajoja temaattisia kokonaisuuksia. Vienan-Karjalaa hän on käsitellyt ainakin neljässä työssä vuosina 1985-2006. Niistä nähdään seminaarissa vuonna 1995 valmistunut Koiranpolkuja, joka kertoo venehjärveläisestä Timo Lesosesta. Tämä joutui oppaana Raatteen tien mottitaisteluihin, joista pelastui.

Lasse Naukkarisen Vienan-kuvat -seminaariin on vapaa pääsy. Sen järjestää Oulun Elokuvakeskus ry. Lisätietoa löytyy Elokuvakeskuksen kotisivuilta www.oulunelokuvakeskus.fi/oek/ajankohtaista.

Lisää kalenteriin

Tapahtuman sijainti

Elokuvateatteri Studio (Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7, II krs.)

Takaisin tapahtumiin

Viimeksi päivitetty: 12.9.2019