Professor of Practise, työelämäprofessori Pentti Pikkarainen, Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu

Pentti Pikkaraisesta kauppakorkeakoulun työelämäprofessori

Pentti Pikkarainen, PhD (taloustiede), on nimitetty Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun työelämäprofessoriksi.

Pentti Pikkarainen on taloustieteen ja rahoituksen asiantuntija. Hän on toiminut Suomen Pankissa ekonomistina (1982-1986, 1992-1994) ja useiden osastojen osastopäällikkönä (1994-2010). Pikkarainen on lisäksi toiminut Helsingin yliopiston kansantaloustieteen vs. apulaisprofessorina ja valtiovarainministeriön rahoitusmarkkinaosaston osastopäällikkönä. Hän on osallistunut aktiivisesti EU-yhteistyöhön Frankfurtissa ja Brysselissä sekä ollut mukana muun muassa Pohjoismaiden investointipankin (NIB), Sitran ja valtiokonttorin toiminnassa.

Pentti Pikkarainen on suorittanut VTK (VTM) tutkinnon Helsingin yliopistossa (kansantaloustiede, tilastotiede) ja PhD-tutkinnon Kalifornian yliopistossa Los Angelesissa (UCLA, 1992, taloustiede). Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat kansainvälinen rahatalous, rahoitusmarkkinat, talouden kasvu, julkinen hallinto ja poliittinen päätöksenteko. Tieteellisten julkaisujensa lisäksi Pikkarainen on kirjoittanut talouspolitiikkaa koskevia kirjoituksia, kolumneja ja blogeja.

Viimeksi päivitetty: 31.5.2019