Flagship voittajaksi Nokia-Campus opiskelijakilpailussa

Nokia Campus -opiskelijakilpailun on voittanut ehdotus ”Flagship”, jonka tekijä on arkkitehtiylioppilas Iina Julia Karppinen.

Nokia Campus -opiskelijakilpailu oli Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikön ja Nokia Oyj:n kanssa yhdessä järjestämä ideakilpailu Nokian toimintojen järjestämisestä Ouluun yliopiston läheisyyteen moottoritien ja Ritaharjuntien väliselle tontille. Kilpailuehdotukset osoittautuivat korkeatasoisiksi ja valottivat hienolla tavalla miten aluetta voidaan kehittää. 

Palkintolautakunta, joka koostui Oulun yliopiston, Nokian ja Oulun kaupungin edustajista, piti voittanutta ehdotusta persoonallisena sekä arkkitehtuuriltaan komeana ja huomiota herättävänä. Flagship toisi kaupunkirakenteeseen positiivisen säväyksen ja on toiminnallisesti erinomainen. Ehdotuksessa on huomioitu kiitettävästi myös Nokian vision keskeiset teemat ja energiatehokkuus. Puun luonteva käyttö niin sisä- kuin ulkoarkkitehtuurissa tuo rakennukseen miellyttävän tunnelman. 

Toisen palkinnon saivat arkkitehtiylioppilaat Hanna-Kaisa Karppinen ja Sini Sallinen ehdotuksellaan The Ripple Effect. Kolmas palkinto myönnettiin ehdotukselle Kube, jonka tekijöinä olivat arkkitehtiylioppilaat Ida Gündogdu ja Anastasia Seppänen. Lisäksi palkintolautakunta jakoi kaksi lunastusta ja kolme kunniamainintaa.

 

Nokia-Campus opiskelijakilpailun tulokset 

I palkinto (4000 €), Flagship 
Tekijä: Iina Julia Karppinen 

II palkinto (2000 €), Ripple Effect 
Tekijä: Hanna-Kaisa Karppinen ja Sini Sallinen  

III palkinto (1000 €) : Kube 
Tekijä: Ida Gündogdu ja Anastasia Seppänen  

Lunastus (500 €): Slaissi 
Tekijä: Erno Ratia  

Lunastus (500 €): Diagonal 
Tekijä: Niko Vanhala  

Kunniamaininta: Nokia Hill 
Tekijä: Annika Taipale 

Kunniamaininta: Signal: 
Tekijä: Fiia Tryyki ja Saana Sirola 

Kunniamainita: Kore 
Tekijä: Emmi Santamäki ja Anthon Timmerbacka 

 

Viimeksi päivitetty: 1.4.2021