University of Oulu, 2016

Kauppakorkeakoulun kansainvälisiin maisteriohjelmiin yli tuhat hakijaa

Kaikkiaan 2 961 hakijaa jätti hakemuksensa Oulun yliopiston kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin keskiviikkona 20.1. päättyneessä yhteishaussa. Kauppakorkeakoulun kuuteen hakukohteeseen haki yhteensä 1 044 hakijaa. Hakijamäärä kasvoi kauppakorkeakoulun kohteissa 11 prosentilla (2020: 939 hakijaa).

Kauppakorkeakoulun kuudesta hakukohteesta kansainvälisen liiketoiminnan johtaminen kiinnosti viime vuosien tapaan eniten – kolmeakymmentä aloituspaikkaa tavoitteli 384 hakijaa. Se oli myös yliopistotasolla toiseksi suosituin hakukohde.

Uutena maisteriohjelmana ensi syksynä alkava Business Analytics keräsi myös hyvin kiinnostusta. Oulun yliopiston tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan kanssa yhdessä toteutettavaan ohjelmaan saapui 275 hakemusta, joista 93 suuntautui kauppakorkeakouluun.

Aloituspaikkoja kauppakorkeakoulun maisteriohjelmissa syksylle 2021 on yhteensä 115.

Hakijatmäärät kauppakorkeakoulun maisteriohjelmiin 2021:

• Kansainvälisen liiketoiminnan johtaminen: 384
  • Rahoituksen ja johdon laskentatoimi: 135
  • Rahoitus: 165
  • Taloustiede: 96
  • Liiketoiminta-analytiikka 93*
  • Markkinointi 171

Opiskelijavalinta kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin julkaistaan pääosin maaliskuun alussa.

Yhteishaku suomenkielisiin tutkinto-ohjelmiin käynnistyy 17.3. ja päättyy 31.3.2021.

*Liiketoiminta-analytiikan maisteriohjelma on kauppakorkeakoulun ja tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan yhteinen tutkinto-ohjelma, josta voi valmistua kolmella eri tutkintonimikkeellä suuntauksesta riippuen. Hakija on hakenut suoraan haluamaansa suuntausvaihtoehtoon. Yhteensä ohjelmaan tuli 275 hakemusta, joista 93 kauppakorkeakouluun.

Viimeksi päivitetty: 22.1.2021