Nuoret tekevät tulevaisuuden -webinaarissa monipuolinen kattaus

Verkkovälitteisesti järjestetty Nuoret tekevät tulevaisuuden – älä jää junasta! -tapahtuma keräsi 9. helmikuuta laajan joukon kuulijoita ja keskustelijoita pohtimaan työelämässa tulevilla vuosikymmenillä tapahtuvia muutoksia.

Webinaarin tarkoituksena oli kehittää Pohjois-Pohjanmaan maakunnallista yrittäjyyskasvatusta tarjoamalla uusinta tietoa ja tuoreimpia näkemyksiä mm. siitä, miten teknologinen kehitys muovaa työn tekemisen kulttuuria ja miten ilmastonmuutos vaikuttaa siihen, mitä päätöksiä tehdään. Webinaari on katsottavissa kahden viikon ajan tallenteena (linkki jutun lopussa).

Tapahtuma striimattiin ammattiopisto Luovin tiloista ja sen kohderyhmänä olivat etupäässä yrittäjyyskasvatusta harjoittavat kouluttajat ja opettajat sekä yrittäjyydestä kiinnostuneet opiskelijat ja nuoret. Webinaarin järjestäjinä toimivat Euroopan rakennerahastoista rahoitettavat Lakeuden portaat, Yrittäjyyskasvatuksen toiminnallistaminen (ToTyk) ja SoloENTRE ja Yrittävä kulttuuri -hankkeet. Näissä hankkeissa on panostettu mm. yrittäjyyden muutosten edistämiseen ja uusien toimintamallien luomiseen yrittäjyyspedagogiikan kehittämiseksi.

Tapahtuman aloitti Sitran tulevaisuudentutkija Mikko Dufva esityksellään, joka keskittyi tulevaisuuden megatrendeihin. Dufva maalasi eteemme näkymiä, joissa mm. teknologinen kehitys, väestön ikääntyminen ja demokratioissa käynnissä oleva digiloikka muuttavat maailmaa kokonaisvaltaisesti. Koulutuksen tulee pysyä muutosten perässä. Dufvan vinkkinä on pitää mieli avarana, täydentää megatrendejä heikoilla signaaleilla ja välttää mustavalkoista ajattelua. Erilaisuutta ja erilaisia ajatusmalleja kannattaa kuunnella ja olemassa olevia oletuksia kyseenalaistaa.