University of Oulu, 2019

Saamen kieli
Saamelainen kulttuuri

Saamen kieli

Saamen kielten valintakokeisiin lähetään henkilökohtainen kutsu hakijan Opintopolussa ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Kutsu sisältää tarkemmat ohjeet kokeeseen valmistautumisesta ja siihen osallistumisesta. Kokeet suoritetaan valvottuna sähköisen etäyhteyden kautta.

Kokeiden ajat:

Pohjoissaame 1.6.2020 klo 9–18
Inarinsaame 1.6.2020 klo 9–16
Koltansaame 1.6.2020 klo 10–12

Pohjoissaame / Valintakokeen sisältö

Pohjoissaamen valintakokeessa on kaksi osiota: kirjallinen osio (0–15 pistettä) ja suullinen osio (0–25 pistettä).Kokeesta voi saada 0–40 pistettä, alin hyväksytty pistemäärä osioista on yhteensä 15 pistettä. Tehtävät jaetaan etäyhteydellä toteutettavan valintakokeen yhteisessä aloitusosuudessa.

• Kirjallinen osio koostuu käännöstehtävästä (0–15 pistettä, osiosta on saatava vähintään 9 pistettä ollakseen mukana valinnassa).
  • Suullinen osio on kielitietoutta käsittelevä suullinen koe, jossa arvioidaan sekä hakijan akateemisia valmiuksia (0–15 pistettä) että suullista kielitaitoa koetilanteessa (0–10 pistettä).

Inarinsaame / Valintakokeen sisältö

Inarinsaamen valintakokeessa on kaksi osiota: kirjallinen osio (0-25 pistettä) ja haastattelu (0-15 pistettä). Kokeesta voi saada 0–40 pistettä, alin hyväksytty pistemäärä on yhteensä 15 pistettä. Tehtävät jaetaan etäyhteydellä toteutettavan valintakokeen yhteisessä aloitusosuudessa.

• Kirjallinen osio on aineistopohjainen. Tähän osuuteen liittyvä materiaali jaetaan valintakoetilaisuudessa.
  • Haastattelu: Kirjallisen kokeen jälkeen hakija osallistuu n. 20 minuuttia kestävään haastatteluun.

Inarinsaamen linjalle hakevalta ei vaadita saamen kielen osaamista.

Koltansaame / Valintakokeen sisältö

Koltansaamen valintakokeessa on kaksi osiota: hakijoille yhteinen johdanto ja henkilökohtainen haastattelu (20 minuuttia/osallistuja). Kokeesta voi saada 0–40 pistettä, alin hyväksytty pistemäärä on 15 pistettä.

• Intro: Äänten ja laitteiden testaus
  • Haastattelut: Haastattelussa mitataan hakijan kielitaitoa (0–20 pistettä) ja yleisiä opiskeluvalmiuksia (0–20 pistettä). Tarkemmat ohjeet ja päivän haastatteluajat annetaan valintakokeessa.

Saamelainen kulttuuri

Valintakokeeseen lähetetään henkilökohtainen kutsu hakijan Opintopolussa ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Kutsu sisältää ohjeet sähköisen etäyhteyden kautta 2.6.2020 klo 9-17 järjestettävään kokeeseen valmistautumisesta ja siihen osallistumisesta.

Koe suoritetaan valvottuna sähköisen etäyhteyden kautta. Siihen kuuluu kaksi osaa:

1. Monivalintakoe, jolla testataan yleistietoa saamelaisesta kulttuurista (0-20 p)  sekä
  2. Haastattelu, jonka pohjalta arvioidaan yleisiä opiskeluvalmiuksia, vuorovaikutustaitoja sekä alalle soveltuvuutta  (0-20 p). Kokeesta voi saada yhteensä 40 pistettä. Alin hyväksytty pistemäärä on 15 pistettä.

Valintakokeen kulku:

1. Äänten ja laitteiden testaus: klo 9:00–9:30 sekä haastatteluaikojen jakaminen.
  2. Suullinen monivalintatehtävä ja haastattelu: klo 9.40–17 (n. 20 minuuttia/hakija).

Lisää kalenteriin

Takaisin tapahtumiin