Kesätöissä Kerttu Saalasti Instituutissa

Kesätyöjaksoni Kerttu Saalasti Instituutissa on lopuillaan. Kun olin täällä viime syksynä työelämään tutustumisjaksolla (TET), minulle lupailtiin kesätöitä. Ne eivät olleet turhia lupailuja, sillä nyt minä olen ollut täällä jo kolme viikkoa kesätöissä. Viikot ovat sujahtaneet äkkiä ohi, ja nyt täältä olisi haikea lähteä, ellei edessä häämöttävä juhannus saisi ajatuksia jo loman viettoon.

Tänä aikana olen oppinut enemmän Oulun yliopistosta ja Kerttu Saalasti Instituutista, kun osallistuin yhteen yrittäjyyskasvatus palaveriin toisella viikolla. Se oli mielenkiintoista, sillä puheenaiheet rönsyilivät vähän ja sain kuulla muustakin kuin yrittäjyyskasvatuksesta. Muutoin työpäiväni ovat koostuneet suurimmaksi osaksi yrittäjyyskasvatuksen lomaketietojen syöttämisestä ja päivittämisestä.

Niin kuin TET-jaksollakin, edelleen parasta ovat kahvitunnit, kun suurin osa työntekijöistä on kokoontunut pöydän ääreen kahville (tai teelle). Silloin puhe pulppuaa ja nauru raikaa. Se on sopiva piriste, ennen kuin taas pitää palata töiden kimppuun. Vaikka täällä on tutut ihmiset, on kahvipöydässä hirveän vaikeaa saada suuta auki, jos on ujo (niin kuin minä). Oli mahtava tunne, kun ensimmäisen kerran sai sanottua jotakin, ilman että joku minulta jotakin kysyi. Kuvittelin aina, että tulisin töihin rempseästi ja kertoilisin kaikkia juttuja, mutta enhän minä uskaltanut. Ehkä niin tapahtuu vain elokuvissa.  No mutta, ainakin sain sanottua sen yhden lauseen.

Kesän jälkeen jatkan Nivalan lukioon. En vielä ole varma, mille alalle aion, mutta siitä yrittäjyyskasvatus palaverista sain pienen kipinän yrittämiseen. Varmasti tästä työkokemuksesta on hyötyä tulevaisuudessa, mille alalle sitten päädynkään. Kohta tämä kesätyöntekijä lähtee juhannuksen viettoon yhtä kokemusta rikkaampana ja muillekin hyvää kesää toivottaen!

Hedvig Hautala, 16 v.

Viimeksi päivitetty: 22.6.2017