Sijoitus Mikroyrittäjyysrahastoon edistään tutkimuksen ja yritysten yhteistyötä

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti instituutin kotipaikan, Nivalan, kaupunginvaltuusto päätti juhlakokouksessaan 27.4.2017 sijoittaa 10.000 euroa Kerttu Saalasti säätiön vasta perustettuun Mikroyrittäjyysrahastoon.
- Nivalan kaupunki on ketterä, kehittyvä ja muuntautuva 150-vuotias. Strategiansa mukaisesti se edistää yrittäjyyttä, järjestää laadukkaat palvelut ja pitää huolta vakaasta taloudesta, valtuuston puheenjohtaja Esko Kangas kertoo.
-Yrittäjyys luo pohjan elinvoimaisuudelle. Nivalan kaupunki tekee aktiivista yhteistyötä yritysten kanssa ja haluaa kehittää sitä edelleen, kaupunginjohtaja Päivi Karikumpu painottaa.
-Yliopiston yksikön toiminta mikroyrittäjyyden tutkimuksen ja metallialan osaamisen kehittämisessä on erittäin merkittävää koko alueelle, Karikumpu korostaa.

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin johtaja Ville Isoherranen kertoo, että rahaston varoja käytetään mikroyrittäjyyden tutkimukseen ja tukemaan suunnitellun Mikroyrittäjyyskeskuksen tulevaa toimintaan.
-Nivalan kaupungin sijoitus on merkittävä avaus. Tavoitteemme on saada muitakin toimijoita mukaan, Isoherranen toteaa.
- Instituutti toimii juurevasti alueella ja laajentaa kansainvälistä toimintaa. Näemme tulevaisuuden valoisana. Oulun yliopisto on instituutin toiminnan kautta erittäin sitoutunut alueen pitkäaikaiseen kehittämiseen ja läsnäoloon. Mikroyrittäjyyden lisäksi uusia mielenkiintoisia mahdollisuuksia tutkimukselle tuo mm. ELME Studiossa alkuvuonna käyttöön otettu metallin 3D-tulostin, Isoherranen jatkaa.

Mikroyrityksiä on tutkittu vain vähän niiden taloudelliseen painoarvoon suhteutettuna.
- Mikroyrityksissä on suuri kasvun ja kansainvälistymisen potentiaali, tutkimusjohtaja Matti Muhos sanoo.
-Tavoitteemme on tehdä mikroyritysten merkitys näkyväksi. Haluamme lisätä luotettavaa, tutkittua tietoa mikroyritysten toiminnasta ja toimintaympäristön haasteista päätöksenteon ja yritysneuvonnan tueksi, Muhos kertoo Mikroyrittäjyyden tutkimusryhmä MicroENTRE:n toiminnasta.

-Nivalan kaupunki panostaa kehittämiseen omassa toiminnassa ja yhteistyössä kumppaneiden kanssa. Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin toiminta on alueellemme erittäin tärkeää. Sijoituksellaan kaupunki muistuttaa tutkimuksen merkityksestä kehittämisessä, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jarmo Vuolteenaho kertoo.

Viimeksi päivitetty: 28.4.2017