Valinnaiskursseja

Suomen kielen oppiaine järjestää lukuvuoden 2017 - 2018 aikana useita mielenkiintoisia valinnaiskursseja. Lue lisää alta!

Kielellinen elämäkerta talteen

Tervetuloa kokemaan, millaista on tutkijan työ! Tämä 1. periodin kurssi on Helsingin, Itä-Suomen, Oulun ja Tampereen yliopistojen suomen kielen oppiaineiden järjestämä yhteiskurssi, jonka kattonimi on Sata suomalaista kielellistä elämäkertaa. Kurssi on osa Suomi 100 -juhlavuotta, ja sen päämääränä on kerätä talteen joka puolelta Suomea erilaisia kielellisiä elämäkertoja. Haastateltavien joukossa on suomen ja useiden maamme vähemmistökielten puhujia. Kurssi sisältää 4 opetuskertaa, haastattelujen tekemistä, litterointia sekä toisten litteraattien tarkastamista. Kurssista voi saada 5 opintopistettä, mutta halutessaan pistemäärää voi säätää myös alemmaksi. Pisteet voi sisällyttää suomen kielen aine- tai syventävien opintojen valinnaisiin. Olisi hyvä, jos Fennistiikan teoriat ja metodit -kurssi olisi tehtynä ennen kurssille tuloa. Lisätietoja antaa yliopistonlehtori Niina Kunnas.

Lumoava karjala

Tervetuloa kauan odotetulle ja yleisön pyynnöstä järjestettävälle kurssille! Tämän 2. periodissa järjestettävän kurssin aikana perehdymme eri karjaloihin, karjalaiseen kulttuuriin sekä erityisesti vienankarjalan ominaispiirteisiin. Kurssi sisältää luentoja, oppimispäiväkirjan kirjoittamista sekä palauteluennon. Kurssista voi saada 5 opintopistettä, mutta halutessaan pistemäärää voi säätää myös alemmaksi. Pisteet voi sisällyttää suomen kielen aine- tai syventävien opintojen valinnaisiin. Esitietovaatimukset: Äänne- ja muoto-oppi. Lisätietoja antaa yliopistonlehtori Niina Kunnas. Tulkua tervehenä!

Johto-oppi

Tervetuloa kurssille, joka ei enää kuulu suomen kielen opetussuunnitelmaan ja josta paitsi jäämistä on harmiteltu! Nyt johto-opin kurssi järjestetään hieman laajennetussa muodossa 5 opintopisteen laajuisena 4. periodissa. Kurssiin sisältyy 3 luentoa ja 7 harjoituskertaa, joiden aikana perehdytään syvällisesti suomen sananmuodostukseen kiehtovan johtomorfologian näkökulmasta. Suoritusmuotona on tentti. Opintopisteet voi sisällyttää suomen kielen aine- tai syventävien opintojen valinnaisiin. Esitietovaatimukset: Äänne- ja muoto-oppi. Lisätietoja antaa yliopistonlehtori Katja Västi.

Viimeksi päivitetty: 21.8.2017