Inarin- ja pohjoissaamen koulutus

Oza sierra oahpaheaddjioahpuide! Hae opettajaopintoihin erillishaussa!

Maanantai, huhtikuu 20, 2020 - Maanantai, toukokuu 11, 2020

Háliidatgo oahpahit sámegiela dahje sámegillii?

Oza sierra oahpaheaddjioahpuide 20.4.–11.5.2020!

(suomeksi alempana)

Dán sierra oahpahusprográmma ulbmilin lea skuvlet jođánit lasi sámegielat oahpaheddjiid, dasgo oahpaheddjiide lea stuorra dárbu buot golmma sámegielas. Pedagogalaš oahput (60 oč) leat oaivvilduvvon boahttevaš ávnnasoahpaheddjiide: sámegiela ja girjjálašvuođa oahpaheddjiide ja daidda, geat háliidit oahpahit sámegillii eará oahppoávdnasiid, ovdamearkka dihte biologiija, matematihka ja historjjá.

Infodilálašvuohta oahpuid birra vuossárga 20.4. d. 16.30 Zoom bokte.

Loga eambbo: www.oulu.fi/giellagas/node/57507

Haaʹlääk-a mättʼted sääʹmǩiõl leʹbe säämas?

Ooʒʒ mättʼtõõttjen 20.4.–11.5.2020!

Tän mättjemprograamm mieʹrren lij škooulted jåʹttlânji lââʹzz sääʹmǩiõllsaid uʹčteeʹlid, ǥu puk koolm sääʹmǩiõlâst lij jõnn tarbb uʹčteeʹlid.  Pedagoogla mättjummuž lie jurddum puõʹtti aaunâsuʹčteeʹlid: sääʹmǩiõl da ǩeerjlažvuõđ uʹčteeʹlid da siʹjjid, ǩeäk haaʹlee mättʼted säämas jeeʹres mättaunnsiz, ouddmiârkkân biologia, matematiikk da historia.

Kõõjj lââʹzz: www.oulu.fi/giellagas/kettera

Halijdah-uv máttááttiđ sämikielâ teikâ sämikielân?

Uusâ uáppen 20.4.–11.5.2020!

Ulmen lii škovliđ jotelávt já njyebžilávt lase sämikielâ máttáátteijeid, tondiet ko sij láá ubâ staatâst uccáá. Pedagogiliih uápuh láá uáivildum puátteš amnâsmáttáátteijei várás: sämikielâ já kirjálâšvuođâ máttáátteijeid já tooid, kiäh halijdeh máttááttiđ eres uáppuamnâsijd sämikielân, ovdâmerkkân biologia, matematik já historjá.

Lasetiäđuh: www.oulu.fi/giellagas/kettera

Haluatko opettaa saamea tai saameksi?

Hae opettajaopintoihin erillishaussa 20.4.–11.5.2020!

Opintojen tarkoituksena on kouluttaa entistä nopeammin ja joustavammin päteviä saamenkielentaitoisia opettajia. Opettajan pedagogiset opinnot (60 op) on suunnattu aineenopettajiksi aikoville: tuleville saamen kielen ja kirjallisuuden opettajille sekä niille, jotka haluavat opettaa saameksi muita oppiaineita, esimerkiksi biologiaa, matematiikkaa tai historiaa.

Lue lisää: www.oulu.fi/giellagas/kettera

Lisää kalenteriin