Viro–suomi-käännöspiiri

Keskiviikko, maaliskuu 11, 2020

Viro–suomi-käännöspiiri, 3 op (11.3. - 6.5.2020)

Käännöspiirissä suomennetaan vironkielisiä tekstikatkelmia ja keskustellaan käännösratkaisuista säännöllisissä tapaamisissa. Tavoitteena on parantaa viron kielen taitoa, saada käytännön käännöskokemusta ja oppia suomennostyön perusteita. Suomennettavat neljä tekstiä ovat tieteellisiä ja kaunokirjallisia. Käännöspiiri on kaikille avoin. Osallistumisvaatimuksena on viron alkeis- ja jatkokurssin sisältöjä vastaava kielitaitotaso (B1) ja erinomainen suomen kielen taito. Tapaamisia on yhteensä viisi, ja ne ajoittuvat maalis-toukokuulle 2020. Käännetyt tekstit palautetaan Moodle-alustalle (https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=2688, avainsana Eesti), ja Oulun yliopiston opiskelijat voivat saada säännöllisestä osallistumisesta 3 opintopistettä. Tapaamisaikataulu sovitaan ensimmäisessä tapaamisessa, joka pidetään keskiviikkona 11.3. klo 9.00 - 10.30 kokoustilassa HUTK330 (humanistisen tiedekunnan Rossi-käytävällä). Lisätietoja kurssista saa Mai Frickiltä (maria.frick@oulu.fi).

Lisää kalenteriin

Takaisin tapahtumiin