My Studio podcast

MyStudio avaa uusia näkökulmia yrittäjyyteen, osaamisen kehittämiseen ja mikroyrityksen johtamiseen. Näissä podcastissa kurkistetaan  mikroyrittäjän arkeen ja yhteiskunnalliseen vaikutavuuteen. Ääneen pääsevät yrittäjät, tutkijat, yrityspalvelutoimijat sekä muut elinkeinoelämän vaikuttajat.

Työhyvinvoinnin valmennus, vieraana Jaana-Piia Mäkiniemi

Tässä MyStudio -podcastin jaksossa Anna-Mari Simunaniemen vieraana on keskustelemassa työhyvinvoinnin valmennuksesta tutkija ja työhyvinvointivalmentaja Jaana-Piia Mäkiniemi Tampereen yliopistosta. Jaana-Piia avaa kiinnostavia näkökulmia työhyvinvointiin ja kertoo mm. työnimusta ja uupumuksesta. Lopuksi esitellään kolme tärkeintä asiaa, jotka yrittäjien kannattaa ottaa huomioon omassa työhyvinvoinnissaan sekä miksi työhyvinvointiin panostaminen kannattaa.

Sosiaalisen median hyödyntäminen yritystoiminnassa, vieraina Timo Koivumäki ja Harto Pönkä

Yrityksen tuotteiden ja palveluiden markkinointi sosiaalisessa mediassa on monen yrityksen elinehto. Onko some-markkinointi helppoa, ilmaista ja kohdennettua vai resursseja vaativaa ja silkkaa onnenkauppaa? Tämän podcastin kuunneltuasi tiedät myös sen, mitä somessa ei kannata koskaan tehdä. Vieraina Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun Martti Ahtisaari Instituutin dosentti Timo Koivumäki sekä sosiaalisen median kouluttaja, tietokirjailija Harto Pönkä.

Kartat ja paikkatieto viestinnän ja analyysin tukena - Ossi Kotavaara, Terhi Ala-Hulkko ja Aleksi Nivala

Vaikuta kartoilla -kurssi käynnistyi Oulun yliopiston Täydentävien opintojen keskuksessa 15.10.2020. Kurssi tehdään nostop-toteutuksella, joten voit ilmoittautua sille milloin vain ja suorittaa kurssin omassa tahdissasi 3kk:n aikana. Miksi kurssi on merkittävä ja mitä siinä opitaan? Tästä keskustellaan kartat ja paikkatieto analyysin tukena podcastissa.

 

Lisää tehoa paikkatietoon analyysin avulla, Ossi Kotavaara, Terhi Ala-Hulkko ja Aleksi Nivala

Avoimen paikkatiedon määrä on lisääntynyt huimasti viime vuosien aikana. Tuotamme paikkatietoa ehkä tietämättämme tai omistamme sitä erilaisten rekisterien muodossa. Saako paikkatiedosta enemmän irti, jos yhdistellään erilaisia aineistoja yhteen? Voisiko paikkatieto kertoa ilmiöiden syy-seuraussuhteista, jos sitä käyttäisi erilaisissa analyyseissa? Maantieteilijät Ossi Kotavaara, Terhi Ala-Hulkko ja Aleksi Nivala pohtivat tässä jaksossa, miten itse ovat käyttäneet paikkatietoa omissa tutkimuksissaan. Lisäksi podcastissa esitellään, millaisia

​ 

Yritysvalmennus ja verkostot mikroyrittäjän voimavaroina, vieraana Mari Autio

Yritysneuvoja auttaa pienissä ja isoissa kehittämistarpeissa, vieraana Ella Saarenpää

Proffat brändikeskustelussa, vieraana Saila Saraniemi ja Erkki Karvonen

Mitä yrityksen brändääminen tarkoittaa? Mitä eroa on imagolla ja brändillä? Miten rakennan yritykselleni vahvan brändin? Näihin ja muihin kysymyksiin vastaavat My Studion haastateltavana Oulun yliopiston professorit Saila Saraniemi ja Erkki Karvonen. Oulun kauppakorkeakoulussa työskentelevä Saraniemi on Suomen ensimmäinen brändimarkkinoinnin professori. Informaatiotutkimuksen ja viestinnän professori Karvonen on Suomen ensimmäisiä imagotutkijoita ja väitellyt aiheesta jo vuonna 1997. Haastattelijana tutkijatohtori Markus Rytinki

 

Vastuullisuuden laiminlyönti voi tulla kalliiksi, vieraana Niina Suuronen, Responsia Quality Consulting

Vastuullisuuden laiminlyönti yrityksessä voi johtaa jopa asiakkaiden menettämiseen. Yrityksen laatutyö on riskienhallintaa, joka auttaa selviytymään yllättävissä liiketoiminnan muutoksissa. Niina Suuronen (Responsia Quality Consulting) kertoo, kuinka mikroyrittäjä pääsee alkuun omassa vastuullisuuden arvioinnissa. Niinaa haastattelee Anna-Mari Simunaniemi.

 

Työelämän ilmiöt, muutos ja luova laiskuus, vieraana Juha Hakala

Podcastissamme on Heli Kurikkalan haastateltavana Juha Hakala, joka on kasvatustieteilijä ja filosofi, Jyväskylän yliopiston professori Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa sekä Oulun yliopiston dosentti. Hakala tunnetaan opettajankouluttajana ja opinnäytetöiden ohjaamisen asiantuntijana. Viime vuosina hän on keskittynyt yhteiskunnallisten ilmiöiden tarkasteluun kirjoissaan.

 

Mitä olen oppinut yrittäjyydestä? Vieraana Heikki Saari Livekuvaukset.fi

Tässä jaksossa keskustellaan aloittavan yrittäjän osaamisen kehittämisestä ja tuottavan liiketoiminnan fokusoimisesta. Aina asiat eivät mene kuten yrittäjä etukäteen kuvittelee. Mihin yrittäjän kannattaa keskittää oma aikansa? Miten tunnistaa omista ideoistaan ne tuottavat?

 

Yrittäjän työkyvyn ja palautumisen vaikutus yrityksen tulokseen, vieraana Jaana Laitinen

Miten työkyky ja palautuminen vaikuttavat yrittäjän tuloksellisuuteen? Miten löytää tasapaino työn ja itsestään huolehtimisen välille? Keskustelemassa työhyvinvoinnin tutkija, dosentti Jaana Laitinen Työterveyslaitokselta

Some mikroyrityksen myynnin ja markkinoinnin tukena, vieraana Satu Virtanen ja Juha Lahtinen

Miten some tukee mikroyrityksen myyntiä ja markkinointia? Mikroyritysten some-kokemuksista keskustelemassa Mirja Väänäsen kanssa, yrittäjä Satu Virtanen Hoivapalvelu Satu Susanna Oy:stä ja pk-yritysten kasvusparraaja Juha Lahtinen, Viexpo.

Tunteet työelämässä ja poikkeustilanteissa, vieraana Merja Julkunen

Työelämän kehittäjä, yrittäjä Merja Julkunen keskustelee Heli Kurikkalan kanssa tunteista, Merjan yrittäjyydestä ja uusista aluevaltauksista yrittäjänä poikkeusaikana. Ovatko poikkeusolot helpommin kestettävissä, kun ne hyväksyy? Miten yrittäjä huolehtii itsestään korona-aikana? Podcast julkaistu huhtikuussa 2020.

Myyntityö mikroyrityksessä, vieraana Sanna Paakkonen

"Tärkeää on löytää fokus ja oma myynnillinen kärki." WTF yrittäjä, luova insinööri Sanna Paakkonen kertoo mitä ajattelee myynnistä ja siitä mitä välineitä ja keinoja myyntiin tarvitaan. Haastattelijana MicroENTREN Mirja Väänänen.

Viimeksi päivitetty: 14.12.2020